Reklama

Reklama

Poslední vlak do Duranga

(neoficiální název)
  • Itálie Un treno per Durango (více)
Trailer

Obsahy(1)

Silně komediální spaghetti western z prostředí mexické revoluce. Dva zlodějíčci, Gringo (Anthony Stefen) a Mexičan Luca (Enrico M. Salerno), cestují vlakem do Duranga. Vlak přepadnou bandité, neboť je v něm trezor s penězi. Zároveň unesou francouzskou dámu (Dominique Boschero), s níž se Gringo právě seznámil. Protože Gringo má klíče od trezoru, vydá se i s Lucem za bandity a doufá, že získá nejen peníze, ale i sličnou Francouzku. Mazané dvojici přitom nejednou ve svízelné situaci pomáhá tajemný Američan s uhlazeným chováním (Mark Damon). (Mariin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Komediální spaghetti western o honbě dvou dobrodruhů za penězi, které ukradli i s trezorem mexičtí bandité. Zajímaví herci, pohledná Francouzka a místy i vtip a svižné tempo udržují tento komediální western jakž takž v průměru. V každém případě je to spíše parodie než napínák. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Anthony Steffen dokázal, že v komických rolích mu to jde, Mark Damon předvedl, že mu to nejde v žádné a Enrico Maria Salerno potvrdil, že je machr v každé poloze. Dobrodružství o dvou parťácích, odcizeném trezoru a revoluci (vlastně v pozadí), dohromady velice podařená a optimistická věcička. Parádní Enrico (jdoucí po prachách) a na své poměry parádní Anthony (pasoucí po unesené krásce) se střetávají nejen s nepřejícnou mentalitou krajanů prvního zmíněného, ale i s obávanými bandity (či revolucionáři?) typu José Bódala v malé roli či R. Camardielem typicky pod parou, to doplněno pochybnou Francouzkou lámající srdce nejednomu muži a prapodivným týpkem v červené bugatce pronášejícím prapodivné průpovídky zcela mimo děj, zblízka zcela nekoukatelným, čili zákeřným Damonem, dovolujícím si kosit desítky zasloužilých špageťáků, osobně. Ke všemu nejpodivnější Rustichelliho hudba přesunující vcelku normální film do zcela nenormálních mezí (Damonova psychedelická znělka, např). Velké dobrodrůžo plné nádherných exteriérů, ropy v Texasu a perfektních nápadů. „Existuje člověk, který má na světě jenom mě“ "A kdo?" "Já, samozřejmě." ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Ještě před Corbuccim se zapatovské westerny pokusil zparodovat Mario Caiano. Filmům jako Companeros se to sice nemůže rovnat, zábava je to ale pořád dobrá. Na místě Anthonyho Steffena bych sice možná radši viděl Giuliana Gemmu, ale i ten Steffen je docela fajn. Enrico Maria Salerno v "Tucovské" roli taky válí, stejně jako mě poprvé opravdu bavil Mark Damon, tahle postava mu seděla mnohem více než drsný pistolník ve filmu Johnny Yuma. K tomu sexy Francouzka, pár povedených vtipů, obvyklí "Mexičani" ve vedlejších rolích a dobrá kamera Enza Barboniho. Akorát Rustichelliho hudba je zase tak nějak mimo. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Mexiko 1920:Ve víru revoluce se dva dobrodruzi snaží dosáhnout původně pro generála Diaze určeného peněžního obnosu, čímž se dostávají do stále povážlivějších situací, z nichž jim neustále pomáhá tajemný zachránce... Zajímavý spaghetti western s Anthony Steffenem, na nějž jsme zvyklí spíše z vážnějších rolí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz som videl kadeco, dokonca i silne politizujuci spaghetti western Il prezzo del Potere  1969 s Giulianom Gemmom. Tuna ide o komedialny spaghetti western, ktory sa zaobera Mexickou revoluciou. Na tento film treba poznat aspon to, kto bol Porfirio Diaz a Zapata. 81 % ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama