Reklama

Reklama

Black Caesar

  • Česko Černý Caesar (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tommy Gibbs (Fred Williamson) je snaživý kluk z harlemského ghetta, kterému už s tamním nuzným životem došla trpělivost, a tak si začne vydělávat drobnými službičkami pro taliánské kriminálníky. Po střetu s rasistickým a zkorumpovaným poldou McKinneym (Art Lund) si jde na pěkně dlouho odpočinout do chládku, kde má čas přemýšlet a především se učit. Po letech se pln síly vrací domů a jeho zločinecké ambice neznají hranic. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Scarface meets blaxploatation aneb příběh vzestupu a pádu ambiciózního nuzáka. Jediný rozdíl v zápletce (o těch formálních rozdílech raději mlčet) je ten, že jeho pád je kauzuálně vyvozen nikoli z nadměrné konzumace tvrdých drog, ale z úpadku nadšení pro pozitivní práci v rámci černošské komunity. Roztomile hloupé, ale na druhou stranu jediný film, který jsem kdy viděl (a nejspíš i v budoucnu uvidím), v němž zlí zabijáčtí policajti honí hrdinu sedícího v autě pěšky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, který má tragickou krvavou stránku, což je vidět hlavně ve finále, ale má docela dobrý příběh, který je vlastně o tom, jak se černoch dá na špatnou stranu a je ochotný jít o proti vlastním. Následky to musí nějaké mít, to je jasné. Dobré postavy, dobře drsné, já jsem s tímhle blaxploitation spokojený. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Promítnuto v rámci popůlnočních blaxploitation projekcí. Diváci, namlsáni předchozími večery s poněkud sleazy kousky se těšili, jak se zasmějí blbosti filmu a pobaví se na účet tvůrců. Počáteční úsměv je ale brzo přešel. Na tomhle filmu směšného není nic a není čemu se smát. Tematicky a zaměřením se film podobá Scottovu ´Americkému gangsterovi´, i když mu samozřejmě chybí jeho filmařská zručnost, ale i tak tahle sága o vzestupu a pádu jednoho černošského mafianského bosse nepostrádá několik vynikajících scén a v poslední třetině fantasticky graduje. Překvapení je o to větší, že na režisérské sesli seděl týpek, co se proslavil filmy typu ´smrtící zmrzlina napadla Spojené státy´. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Exploitation remake klasické gangsterky Malý Caesar. Málo akce a moc emocí (věřte mi, v exploitationech jsou "emoce" za mínusové body). Ty jsou ale díky charizmatu Freda Williamsona a povedenému hudebnímu doprovodu Jamese Browna (ne, běžně to taky neposlouchám, ale v rámci doby a žánru je to královká muzika) snesitelné. A vynikajicí závěr, který se černým bratřím nejspíš moc nelíbil... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A o5 Fred Williamson v roli cernocha - ambiciozneho gangstera. Ambicie vsak pramenia z toho, ze je cernoch, z acasteho ponizovania a krivd. Vyborny je pribeh o vzostupe a pade, najlepsia cast filmu bol zaver kde beloch - zastupca uradujucej moci doatal ponizenie a krivdu, fakt silny protirasisticky motiv v kinematografii, nepamatam podobne protirasisticke sceny vo filme , a to som ich videl masaker vela . 70 % ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama