Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragický příběh dětí - mutantů pokračuje. Frank Davies (první díl série Ono žije), přestože jeho vlastní příběh skončil tragicky, se snaží pomáhat dalším párům, které potká stejný osud. Má velký cíl - snaží se spolu se skupinou lékařů zvládnout vraždící dětská monstra, aniž by je bylo nutno zabít. Proti nim stojí další, vládní skupina lékařů, která tyto děti zabíjí hned po narození. Mezi nimi se rozhoduje mladý pár očekávající narození zmutovaného dítěte. Novopečení rodiče jsou nejprve omráčeni hrůzným zjevem svého dítěte a prchají před ním, ono je však následuje a za ním se táhne stopa krve. Rodiče nakonec poznají, že láska k vlastní krvi nezná překážek a začnou své dítě ochraňovat...příliš pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Detičky sú opäť využité minimálne. Ich potenciál v oblasti mäsiarčiny je hlboko nevyužitý a ony samé sa musia prizerať, ako sa príbeh zosúva do akéhosi globálneho fenoménu, kde sa veľký počet bábätok stáva focusom pre...no dobre. Budúce mamičky, dávajte si pozor čo vám rastie v brušku, dbajte o to, nenechajte aby sa...no dobre, ale aspoň hlavne dbajte s kým chrápete. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Co se týče příběhu nebo celkové kvality, je dvojka v podstatě to samé, co díl předchozí. Jen s tím rozdílem, že novorozeňata jsou tentokrát tři. Kdybych to však měl spočítat, tak přímých záběrů na tyhle zmutované haranty je dohromady tak na 40 vteřin. Hold osekaný rozpočet. Larry Cohen (scenárista a režisér v jedné osobě) se tak spíš zase věnuje ústřednímu páru a globálnímu problému s eliminací všech monster. Místy možná trochu zdlouhavé, ale mrazivá atmosféra se filmu upřít nedá. Zajímavé je, že Cohen použil stejný výchozí bod (genová mutace způsobená dlouhodobým užíváním nevyzkoušeného léku), jako tomu později je u Cronenberga a jeho Scanners. Ten je však s kvalitou trošku jinde. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První část až formou dokumentu zachycuje příběh těhotné Jody a jejího manžela Eugena, kteří se dozvídají, že se jim má narodit zabijácké monstrum. Scény na porodním sále a odvoz pacientky mají napětí i syrovost. Vůbec nevadí, že dětská monstra se ukazují jen sporadicky a většina je ponechána divákově fantazii. Možná nejlepší díl celé série. Nevhodné pro budoucí matky, páč jeden nikdy neví, že... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátkové filmy (a horrory obzvláště) opývají jistou dávkou syrovosti. Ne nutně v tom explicitním smyslu. Ale dodává jim to zajímavou atmosféru. Všechno je takové přirozenější. Až teď zjišťuji, že tohle je vlastně dvojka, která se od jedničky liší snad jen počtem harantů. Alespoň nemusím koukat na jedničku. Zpočátku je to hodně napínavé, divák si ani nedokáže představit o co přesně jde a kam se to vyvine. Pak je to trochu zmatené a hodně si to pomáhá (tak, že se postavy chovají přesně, aby se to dostalo tam, kam je třeba). Knírkatý manžel mi lezl neskutečně na nervy, být jeho ženou, tak ho zabiju a svedu to na těhotenské pomatení. Takový trošku předchůdce o rok mladších Cronenbergových The Brood, které mají všechno, co tomuhle filmu chybí. 2.5* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Ono ožívá“ není skvělým filmem, ale pokud se vám trefí do vkusu, o té správné chvíle, kdy se na něj chcete podívat, je to film, který vás může bavit, je to film, kde je to něco plíživé, co se snaží postavy dostat, něco, co nahání podvědomou hrůzu, protože i přes svou monstróznost je to příběh, který má relativně reálný základ ve strachu z rodičovství, což je strach, který může být ochromující. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama