Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paolo (Sergio Castellitto) je rozvedeným otcem dvou dětí. Živí se jako hudebník po nočních klubech. Jednoho večera potká smyslnou Francescu (Francesca Dellera). Začnou spolu žít v bungalovu na břehu moře, kde se oddávají nejrůznějším milostným hrátkám. Postava Francescy je zde zobrazena téměř jako éterická bytost, která přitahuje (hlavně sexuálně) celé své okolí a to jak muže, tak ženy. Po několika měsících soužití, kdy jsou stále spolu (Paolo ani nechodí do práce), rozhodne se dívka náhle odejít. Paolo, který je Franceskou již úplně posedlý, jí to chce za každou cenu rozmluvit. Bezvýsledně. V zoufalství bezradnosti nakonec dívku zabije. Jeho nekonečná posedlost Francescou se následně symbolicky přemění v kanibalismus.

Film se nesnaží zobrazovat realitu. Stejně jako ve většině Ferreriho filmů. Postavy se nechovají opravdově, alespoň ne v celé šíři svého konání. Jde o úzkoprofilové zaměření na extrém, který se ve snímku promítne zveličeně. Zde se jedná o nebezpečnou posedlost ženou. (GilEstel)

(více)

Recenze (4)

sibskyn 

všechny recenze uživatele

přišlo mi jako bych se díval znova na Le grande bouffe. Znovu hlavní hrdinové se pohybují výhradně jen v domě, zase se tam šuká a žere a znovu nápad je originální, ale na dívání je to nestravitelné ()

Reklama

Dionysos 

všechny recenze uživatele

Klasický Ferreri nám nabízí opět mnohé ze svého tradičního repertoáru - bizarní černý humor (čápy v ložnici vedle otevřené ledničky v níž je... no, nebudu přeci prozrazovat, pocta zesnulému milovanému psu /na obrázku/), symbolické chování postav, o něco slabší estetická stránka, překvapivé a trefné analogie. A samozřejmě vztah, najmě sexuální, mezi mužem a ženou, aktualizovaný tentokrát situací samého počátku 90. let. Ateismus a komunismus nejen v Itálii zdá se prohrál, zbývá nám tak opět Bůh a jako vždy i žena (láska a sex), obojí se stane předmětem zvrácené obsese hlavního hrdiny. Jak se dá obojí sloučit dohromady a navíc zachovat navždy? (Pozor spoiler!) Jak nám ukazují každou mší křesťané, odpověď je nasnadě - stačí svého Boha zabít a sníst, pak je s námi již navždycky. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama