Reklama

Reklama

Murder obsession (Follia omicida)

  • Itálie L'ossessione che uccide (více)

Obsahy(1)

Michael (Stefano Patrizi) je úspěšný herec, ale ve své minulosti má skandál: v útlém věku pobodal svého otce k smrti. On a jeho přítelkyně Deborah (Silvia Dionisio) jedou na víkend k jeho matce, připojí se k nim režisér a další z nedávného filmového projektu a dostane se jim docela příjemného přijetí od pověrčivého domovníka Olivera (John Richardson). Některým hostům se brzy začnou stávat drsné věci a Michael se obává opakování své noční můry. (noelcoward73)

(více)

Recenze (7)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Po staletí teologové, filosofové a básníci zkoumali zákoutí vesmíru aby našli důkaz o existenci ďábla. Kdyby nahlédli do své duše, uspěli by... Koukám(dle zdejšího hodnocení), že jde o zapomenutej kousek. Určitě bych ho ale neřadil k giallu. Rozhodně né k čistokrevnýmu giallu. Spíš takovej mix gialla, gothic hororu říznutej trochou okultismu(dojde i na nějakej ten rituál). Divák se dočká i gore a dojde i na vnady hereček. Snová scéna bloncky(nebo to nebyl sen) byl celkem úlet. Jen toho pavouka si mohl Riccardo Freda odpustit. To, že slouha a matinka vůbec nezestárli asi nemá cenu vůbec řešit. Nejedná se sice vyloženě o žádnou pecku ale myslím si, že za podívání tenhle kousek určitě stojí. 3hvězdy ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa vydarené a podcenené gothic chiller/ giallo s kvapkou skvelého gore od maestro Stivalletiho. Už len tá gotická atmosféra hradných chodieb dodáva kus atmosféry, všetko je parádne nasvietené, natočené, zo zmyslom a citom, prvá polovica je pomalšia, druhá sa už vytasí so spomínaným gore, zašmodrchaným, nijak objavným, ale príjemným príbehom, a krásnou Laurou Gemser a Silviou Dionisio. Nájde sa tu aj trocha nadprirodzena a nejaký ten zvláštny atmo sen, čo je samozrejme plus. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Prach zapomnění dopadnul i na tohle pozdní giallo z počátku osmdesátých let, které se může pochlubit i lehkým dotykem gotiky. Koprodukční Murder Obsession svým malinko pokulhávajícím zpracováním se jakoby zastavil v čase o jedno desetiletí zpět, ale mě osobně to nevadí, nemám vysoký nároky. Máme tu klasickou zápletku v pochmurném prostředí rozlehlého zámku a okolních lesů, strašné rodinné tajemství, spoustu nahých děv a samozřejmě záhadného vraha v kožených rukavicích, jenž efektně redukuje zdejší hosty. A to nejen nožem, ale i sekerou či motorovkou, takže dojde na slušnou dávku gore, jenž bohužel vypadá hodně trashovitě. Z hereckého osazenstva budou pánové jistě znát Lauru Gemser alias Emmanuellu a pobaví i závěrečné rozuzlení... poctivě vydřených 70 procent. Jo a bacha, objeví se zde obrovský gumový pavouk s lidskými makadly. Tu srandu musíte vidět, nedá se popsat! ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Pravdou zůstává, že jediný Argento uměl natočit pořádné giallo v 80. letech.....Riccardo Freda byl zručný režisér a natočil dobré horory, ale Murder Obsession se mu na sklonku kariéry nepovedl. Je to nudné, zbytečně dlouhé a nastavované a chování postav je velmi nesmyslné. A navíc je to taková malá vykradačka jiného gialla (Spirits of Death), které se mi také nelíbilo. Asi to je přísné hodnocení, ale pouze za **. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Částečně giallo, částečně gotický horor, spousta nahoty, pavouk jak ze sci-fi 50. let, satanský rituál, Johann Sebastian Bach, občas skvělá atmosféra, občas příšerná nuda a naprosto jalový a zmršený konec; Murder obsession je zkrátka luxusní brakový euro horror, jehož hodnocení je docela těžké, na poprvé lepší 3*, příště to bude třeba odpad… ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama