Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Když moji spolužačce vykradli firmu, strávila řadu hodin u nikam nevedoucích výslechů, kde jako by si po čase našli bezradní policisté ideálního viníka v její osobě. To ji tak rozčílilo, že v pohoršení nad neschopností policie křičela : „To je neslýchané, jen se podívejte na televizi, denně tam uvidíte, jak takový tlusťoch řeší případy ze svého křesla a jinde to dokonce vyřeší obyčejný pes a tady si celá slavná policie neví rady.“ Moc se mi tahle historka dokreslující velkou popularitu tohoto, docela podhodnoceného seriálu líbila, vždyť i zde ho bodovalo 14 a půl tisíce lidí. Já se k nim přidám. Každý seriál musí zachovávat svoji originalitu v osobě vyšetřovatele, protože řešené případy jsou ve všech seriálech dosti podobné. Rex originální je, a na prosbu vnučky musím ještě hvězdičku přidat. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

"Komisař Rex" je pouze ten seriál s Tobiasem Morettim. V této sérii se najde velký poměr celkem kvalitních krimi příběhů, toť bez debat. Ostatní série prostě nepočítám jako "Komisař Rex", a taky to tomu odpovídá. Hlavně jaksi Rexovi noví "pánové" se prostě nepovedli. Takže, nejraději bych dal "sedmičku", která by jednoznačně patřila prvním sériím, ovšem nesvědčilo by to o celkovém pohledu na tento seriál. Takže: [5/1O]* ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Oddychové, jednoduché, s parádnym soundtrackom a množstvom zjedených salámových žemiel. Pre mňa Komisár Rex je a vždy bude kult a časť môjho detstva. Žiaľ je to aj 1 zo seriálov, kde zreteľne cítiť klesajúci trend v kvalite s narastajúcim počtom sérií. Prvé dve série s charizmatickým komisárom Moserom (výborný Tobias Moretti a jeho zrejme najpamätnejšia úloha kariéry), popleteným Stockim( vynikajúci Karl Markovics) a Hellelerom sú tým najlepším čo seriál ponúkne. Prípady sú zaujímavé, dialógy dobre napísané, nechýba trocha vtipu na odľahčenie a aj naopak- akcie na upútanie a zbystrenie pozornosti. Po odchode Stockiho a príchode Becka(heinz Weixelbraun) bol seriál v 3. a 4. sérii stále veľmi kvalitný, aj keď Stocki mne osobne trochu chýbal. Po odchode Morettiho a jeho nahradení hlavným komisárom Brandtnerom (Gedeon Burkhard) bola 5. a 6. séria ešte fajn, hoci už dojmy boli "len" dobré. Po konci Brandtnera a príchode dvojice komisárov Hoffman a Niki Herzogová už musím priznať, že bol seriál s najznámejším filmovým psom naozaj o ničom. Ak by som to spriemeroval, tak by mi to vďaka 3 posledným sériám zrejme nevyšlo ani na tie 4*, ale nižšie kvôli štyrom 5* sériam s Morettim, kde som hltal a videl každý jeden diel ísť nemôžem... 80% ()

adams89 

všechny recenze uživatele

První natočené řady s komisaři Richardem Moserem a Alexem Brandtnerem mají velice slušnou úroveň. Pamatuju si, jak jsem se jako malý kluk díval večer od osmi na každý jejich díl... a jak jsem pokaždé obrečel Moserovu smrt. I v dnešní době si na ně občas udělám čas. Do těch nových dílů s Hoffmannem a Herzogovou se ale už pouštět neměli. Vůbec mi ti dva nebyli sympatičtí a seriál mi celkově docela otrávili.50% ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

No jo, klasika. Čokl všechno vyřeší, padoucha zakousne a svého páníčka vždy zachrání před jistou smrtí (až na jeden případ, který mě potěšil - prostě když SPOILER hlavní hrdina seriálu zemře... prostě pecka). Nejvíc mě ale na seriálu bavilo, jak se na něj babička těší. Nemohla si "Rexíka" nechat ujít :)) ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • První představitel Rexe, ovčák Reginald von Ravenhorst, odmítal slyšet na jméno Rex, a tak jej všichni herci oslovovali Reginalde. Vše pak museli upravit zvukoví technici. (korbitch22)
  • Představitel Rexe měl svůj vlastní dům nedaleko Hollywoodu. (patrik1177)

Reklama

Reklama