Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři hrdinové - kněz, který se po 25 letech odvrátil od křesťanské víry, satanista prodávající doom metalové desky a moderátor ve středních letech, jenž uvádí úspěšnou show o věštění budoucnosti - se spojí a společně bojují proti Ďáblu. Cesta samozřejmě není krátká ani jednoduchá. (Schobul)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (68)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Bravo, Španělé mi opět vytřeli zrak a zamávali bránicí! Tenhle snímek je naprosto skvělou ukázkou toho, jak skloubit satanistický horor s černou komedií a nevyznít přitom trapně. Dvě hlavní postavy (kněz Angelo, který jde po stopách brzy narozeného Antikrista, a dobrotivý metalista Jose, jenž má občas problémy se sebekontrolou) jsem si zamiloval ihned, k těm dalším jsem si úspěšně hledal cestu. Některé momenty jsou nezapomenutelné (matička s brokovnicí odhodlaná chránit rodinu), ale v poslední třetině se humor zcela vytrácí a nabírá spíše vážnějších tónů. Proč ne, vždyť příchod syna Satanova není prdel. I přesto je Day of the Beast jednou z nejlepších a nejoriginálnějších hororových komedií. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Pomodli se, Lucifere... pračka smíchu tě sepere!" Kněz se zajímavým matematicko spasitelským komplexem měl moje sympatie. Ve své snaze zaprodat duši ďáblovi byl naprosto boží. Pardon. Ale měl recht, když hřešit, tak na plný úvazek! Ojet auta klíčema, okrást žebráka, práškama omámit pannu (zajímavý nápad) a vycucnout jí pár deci krve pro satanský rituál. A nezapomenout její mámu, bránící dceru a mávající brokovnicí, skopnout ze schodů! Vyrýt do parket pentagram a pak ucítit ve tváři smrdutý dech černého kozla (nedá mi to, abych nepřipomněl mého oblíbeného), stojícího na zadních. Shrnuto, od bráničního lomcováku, přes rouhavý černý humor až po drsnou facku belzebubovi i útlocitným divákům, to vše je Film šelmy. Natočeno ďábelským kozlem, nesoucím jméno Iglesia. V jeho nočním velkoměstě, o Vánocích, tam to žije! V oknech domů plápolají světýlka svíček a v zaplivaných uličkách plápolají bezdomovci. Upalovaní zaživa Francovými pohrobky, při akci "limpia Madrid". Ale naděje a černohumorná víra zvítězí. Zabij rohatého fašistu, zachráníš svět! ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Prijemna a vubec ne nevkusna komedie o prichodu Satana pusobi v zaplave radobyvtipnych filmu z Ameriky jako zazrak. Knez snazici se maximalne hresit, sverazny vztah matky a syna a vyprava pro pannenskou krev - to jsou pasaze, ktere se mi vryly do pameti opravdu hluboko. A samozrejme to nejlepsi: milacek davu Jose Maria a jeho bohorovny pristup k zivotu. Skoda jen ze ke konci se humor vytraci a film zacina byt trochu tezkopadny. I tak jde ale o jednu z nejlepsich horrorovych komedii vubec. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Satanská horrorová komedie o knězi, televizním okultistovi a zfetovaném metalistovi, co se snaží zabránit příchodu Antikrista. Obzvláště kněz, co chce páchat veškeré zlo, které je možné, je super postava. de la Iglesia již tehdy ukázal, kam se bude jeho podoba spojení humoru a horroru ubírat. Velmi příznivým směrem, kdy se budete uculovat celý film, i v docela horrorově vypjatých a napínavých scénách. Nic, jdu sehnat nějakou tu panenskou krev. 3.5* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemná vyprávěnka o pomateném knězi, který je přesvědčen, že našel kód vedoucí k odhalení data konce světa. Žádnou řachandu nečekejte, spíše jemný humor (kněz okrádá žebráky, mrzačí pouliční umělce či se pokouší získat panenskou krev), který občas zhrubne (,,Tvá matka nezvládla jízdu na zábradlí, ale byla to nehoda, já do ní sice strčil, ale fakt za to nemůžu"), avšak brutálního černého humoru a gore (ustřelené ucho je dnes přeci jen normálka), jak bývá u Španělů zvykem, se nedočkáte. Škoda, že vše neexplodovalo v očekávané Apokalypse... Za zmínku stojí dobrá hudba, i když perfektní úvodní skladba laděná do gothiky (Battista Lena) je převzatá od Ministry (Scarecrow). Deathmetalová muzika pokračuje v podání Def Con Dos (El dia de la bestia) či Ktulu (Apocalipsis). Jen jsem čekal poněkud větší filmový nářez... ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama