Reklama

Reklama

Sukeban mafia

všechny plakáty
Japonsko, 1980, 69 min

Režie:

Tošiharu Ikeda

Obsahy(1)

Středoškolačky Haruko a Miki se na útěku před rodiči poznají s mladíkem Onichanem, který je za příslib sexu u sebe ubytuje. A jelikož si peníze na obživu vydělávají pouliční prostitucí, je jen otázkou času, kdy bude chtít podíl na zisku místní gang, říkající si Sukeban mafie. (hajlala)

Recenze (2)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hned na počátku 80. let vznikl v Japonsku tento velice zajímavý filmový počin pro "zvráceného diváka" (nebo průměrného Japonce?). Řadí se do tzv. "pinku exploitation" subžánru, ale nebudu zde vysvětlovat, co tento pojem znamená. Každopádně těchto filmů vznikaly mraky v "úchylných a drsných 70. letech" právě v Japonsku a některé dosahovaly i z dnešního hlediska výrazných kvalit (technických i dokonce uměleckých ...). Každopádně tohle je zvrácenost, úchylárna, ale jak to ti Japonci dělají, že to působí tak nějak sympaticky, je mi záhadou. Příběh je jednoduchý. Dvě vysokoškolačky se přiživují prostitucí, jedna z nich je hodně drsná (a krásná) dívka s břitvou, druhá je naivní školačka. Zapletou se do místního gangu a i když s ním mají zprvu dobré vztahy a vlastně i řadu výhod za prostituci, nadělají si velké průsery a nakonec nechají svým kamarádem/spolubydlícím zmlátit a znásilnit šéfku gangu. Přichází logicky pomsta ze strany gangu, na konci filmu pak pomsta ze strany drsné hlavní hrdinky, kdy stříkají hektolitry krve vzduchem ... Každopádně, co vám film vlastně nabídne? Hromady sexu a nahoty ... ne, přímo HROMADY a TUNY nahoty a sexu! Potom je to násilí na dívkách, brutalita a sexuální násilí. Každopádně výborně technicky provedeno a zahráno, takže pro mne jako okrajového diváka těchto "zvrhlostí" je to výborná záležitost (navíc Japonci exploitery vždycky uměli líp než celý svět ...). ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Režisér Toshiharu Ikeda odštartoval svoju kariéru v klasickom duchu tzv. “pinky violence“ filmov, t.j. filmov, ktoré v sebe dokážu súčasne skĺbiť erotiku, násilie a akciu našich “krehkých“ polovičiek. Japonská mafia rozťahuje pole svojej pôsobnosti. Jej neskrývaná demonštrácia sily má odstrašiť konkurentov a nalákať potencionálnych záujemcov ku vstupu do skupiny. Jedného dňa je s touto nezákonnou organizáciou – pouličným gangom, úzkostlivo strážiacim si svoje teritórium, konfrontovaná dvojica mladých dievčat, Haruko a Miki. Vo vnútri mafie je vyžadovaná plná lojalita, čo nie každému vyhovuje. Tvrdé tresty sú preto neoddeliteľnou súčasťou prevencie, výchovy, ale aj neželaných odbočení od zmýšľania vodcovských členov mafie. ()

Reklama

Reklama