Reklama

Reklama

Sněhová královna

  • Sovětský svaz Sněžnaja koroleva (více)

Obsahy(1)

Klasická pohádka v nádherném filmovém zpracování. Každý rok se ujme vlády nad tímto světem. Je krásná, ale její krutost nezná slitování. Sněhová královna - ledová vládkyně snažící se zmrazit každou vášeň na Zemi. Jeden z nejpůsobivějších pohádkových příběhů Hanse Christiana Andersena ožívá ve výpravné filmové pohádce, plné kouzelných triků i chytlavých písniček. Vydejte se společně s malou Gerdou na dobrodružnou cestu, na které potkáte mluvící zvířata, kruté loupežníky i roztomilé princezny, především však strašlivou ledovou vládkyni, která ve svém chladném království vězní malého Káje. Putování statečné Gerdy za záchranou očarovaného chlapce je plné nebezpečí, ale jak se říká v samotné pohádce: "Když máte čisté a milující srdce, nepřátelé vám nemůžou ublížit." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Člověk by si myslel, že sovětský film nemá kulisy vhodné pro andersenovský svět, ale omyl - Tallinn, město předlouhou dobu švédské, jí je. I pan vypravěč jakoby zhmotňoval, krom perfektní ruštiny, běžné představy o Hansi Christianovi. Loupežnická dcerka by se zase z fleku mohla Pippi Punčochatou. Ovšem její máti, ta je pro změnu veskrze ruská. Ve Sněhové královně se tedy mísí skandinávské s ruským, ale organicky, přirozeně a zábavně. Masky a triky sice již v dnešní době působí spíše roztomile zaostale než věrně, ale důležité je, že stále přejí diváckému zážitku. Kombinace animace s hraným filmem umožňuje i obrazy, které by dnes vznikaly v počítači. Pohádka o síle lidského srdce tak sympaticky důvěřuje svému divákovi, že sám dotvoří iluzi pohádkového světa. Dnes už jí prostor nebývá ponecháván a pokud ano, divák to filmu vytkne. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Po animovanej sovietskej rozprávke z 50-tych rokov prichádza prvá hraná rozprávka o snehovej kráľovnej, taktiež v podaní sovietskych tvorcov. A je to viditeľné, lebo je natočená v štýle Mrázika, čo by sovietskej najúspešnejšej rozprávky. Aj Snehová kráľovná má svoje čaro, milé postavy a zaujímavé kostýmy. Zub času sa ale podpísal na tom, že táto rozprávka už je v porovnaní s tými modernými len chabý pokus o kvalitné spracovanie rozprávky. Na oddych ale fajn. 55 % ()

Reklama

omega_SK 

všechny recenze uživatele

KRASOTA PRENÁDHERNÁ ... podarená rozprávočka so všetkým, čo k rozprávke patrí.....super zbojníci s podarenou kapitánkou, hovoriaci havran, zázračné predmety, Pán Škriatok, Pani Kalamárová, príjemné "modroočko" v hlavnej postave = dievčatka Gerdy, pekná príroda, semo tamo nejaké to kúzlo, na každom kroku farieb až joj, pár vkusných pesničiek i humor sa nájde ....... a hlavne celkovo PRÍJEMNÝ ZÁŽiTOK. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nečekal, ale po shlédnutí s dětma, jsem byl příjemně překvapen. Opravdu krásné zpracování, kde nic nechybí. Je tam dost zajímavých věcí, které jsem zatím jinde neviděl. Vtipné postavy, stojí za zmínku i různé vtipné drobnosti. Celkově velmi dobré dílko s vyváženým dějem a dobrým tempem. Od plného hodnocení odečítám * za dnes již dnes již slabé filmové efekty, které ale naštěstí moc nerušily. Plusem je, že příběh se vine různými prostředími a tak to je příjemně barevné a optimistické - ne tak depresívní jako jiná verze sněhové královny, která se odehrává skoro celá ve sněhu a ledu... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

S úctou, humorem, bez piety, s nadsázkou, s nezastřenou animací místo trapných triků, což není neschopností páchat triky na pohádkové úrovni. Třeba ten kalamář je světovej, stejně jako skřítek (ano, i v téhle verzi je skřítek, stejně jako v té kreslené). Snip - snap - snure, pure - bazelure, vůbec nevím, kde tenhle abstraktní vejšplecht vzali, ale rozhodně to funguje. Budu to říkat svým květinám a třeba konečně zas začnou kvést, místo aby pořád vypouštěly další a další nesmyslné šlahouny. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama