Reklama

Reklama

Les Maîtres du temps

Trailer
Animovaný / Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
Francie / Švýcarsko / Západní Německo / Velká Británie, 1982, 78 min

Obsahy(1)

Na planetě Perdide uniká ve zvláštním vozidle Claude se svým synem Pielem před vražednými sršni. Při havárii je však Claude smrtelně zraněn a malý Piel zůstává v nehostinném prostředí sám pouze s vysílačkou, které říká Majk, a která k němu promlouvá několika hlasy posádky vesmírné lodě. Ta ho letí zachránit, ale cesta je daleká, nástrahy planety Perdide nemalé, a i uprostřed posádky lodi se ukrývá osoba, kterou zajímají pouze vlastní zájmy, které by záchrana Piela ohrozila. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Design snímku ma bavil, jeho dej totálne nie. Vizuálne nápady tohto štýlu som obdivoval stále a tento snímok je z tohto pohľadu chuťovka. Príbehom som sa ale prebil, akoby to bolo za trest ( aj keď mi to pripomenulo môj obľúbený seriál LES MONDES ENGLOUTIS, trpel som ). Ak by nebolo skvelej formálnej stránky a hudby, pre mňa katastrofa. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Prvně bych chtěl říct, že nechci srovnávat tento animák se známější Divokou planetou. Les Maîtres du temps mě velice potěšili, užil jsem si to maximálně, byl to nádherný sci-fi příběh s podmanivou atmosférou a na konci jsem byl až dojat (i díky skvělé hudbě). Naštěstí se všechny vedlejší postavy držely v mezích přijatelné vtipnosti a sympatií (žádný Jar Jar Binks se tedy nekonal) a když už jsem u nich, gnomové byli skvělí! ;-) ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

´Nemůžu si pomoct, ale tenhle film mě zklamal, nikoli však díky Divoké planetě (záměrně jsem si nechal hodně dlouhou prodlevu mezi oběma filmy), ale díky tomu, že tito Časopáni nakousnou dost věcí, ale žádnou se nenamáhají víc rozvinout a některé zápletky a rozuzlení si vyloženě cucají z chapadla, což způsobuje u mé osoby nelibé reakce, neb jinak by tahle dětem přístupná space opera mohla být krásně fungující klasické scifi, kterému k dobru slouží nějaký ten vtípek a hlavně zábavná a originální pointa. Promarněná šance srážející výsledek do průměru. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám líbil u nás známější film René Lalouxe "Divoká planeta", také "Les Maîtres du temps" (Time Masters) vás nejspíš potěší - stejně jako mne. Příběh je jednoduchý: malý chlapec zůstane po smrti otce osamocen na vzdálené planetě. Na pomoc mu letí otcův přítel Jaffar. Střídají se tu části s pohádkovou náladou: malý chlapec na pro něj neznámé planetě, se sci-fi: měsíc trvající let záchranné lodi, během něhož posádku potká nejedna obtíž. Na animovaných sci-fi je skvělé, že si autor může dovolit prakticky cokoliv a i zde je zobrazeno několik podivuhodných světů, bytostí i zvířat. Animace je nezvyklá (pro mne), ale skvělá. Hudba snad ještě lepší. Tempo stejně pomalé, jako v Divoké planetě. Úplně nějlepší je závěr, ten mne naprosto dostal. Díky němu jsem rozmýšlel nad 5 hvězdičkami, ale nakonec přeci jenom 4,5 zaokrouhluji dolů. ()

Megahead 

všechny recenze uživatele

Animácia príbehu je celkom zaujímavá, ale dej ma moc nezaujal. Chýbal silnejšie prepracovaný príbeh, emócie a myšlienka. Niektoré nápady akoby neboli dopracované. Chlapec príde na začiatku o otca, ale nie je tam žiaden žiaľ. Rovnako časť s jaskyňou, ktorá chytí a vtiahne zvieratko Wah-wah (či ako sa volalo), mohla byť viac rozpracovaná. Ukážu len chápadlá (laná) a nič viac. Žiaden pokus o záchranu. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama