Reklama

Reklama

Dobyvatelé džungle

  • Česko Dobyvatelé pokladu zlaté bohyně (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Duke alias Kapitán Yankee (Connelly) je dobrodruh, který v jihovýchodní Asii pořádá fingované pátrání po pokladech. Spolu s kolegou Ginem Fizzem a spřátelenými domorodci dopřávají znuděným boháčům pocit vzrušení a dobrodružství, vyinkasují peníze, zinscenují vlastní smrt a všichni jsou spokojení. Policejní důstojník Warren (Van Cleef) to toleruje, ale nyní chce na oplátku výpomoc při skutečném pátrání po legendárním klenotu zvaném „temný rubín“. O ten mají kromě profesorky Janezové zájem i vůdce bornejských pirátů Tiger a proradný obchodník Da Silva. (J.Connor)

(více)

Recenze (6)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Spoločnosti Cannon Films sa museli ,,jonesovky,, páčiť neskutočne, pretože v tej dobe lapali po všetkých dobrodružných scenároch, ktoré videli. Ešte pred svojimi skvelými filmami s Allanom Quatermainom, ´´sprevádzkovali´´ akéhosi Duka Howarda alias Captaina Yankeeho, aby sa vydal na nudnú expedíciu za záhadným rubínom. Čo na to povedať. Úsmevné trikové scény ( bolo milé sledovať automobilovú naháňačku, ktorá bola z minimálne polovice natočená s miniatúrami ), to pravé herecké prehrávanie a samotný scenár, v ktorom sa to hemží viac záporákmi ako hrdinami. Odporúčam hlavne nostalgikom. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást cool obalem či datem a místem výroby. Tohle není akční 80´s trash s kanibaly a nějakou tou erotikou a gore. Je to vcelku ambiciózní dobrodružný film z 30. let s lehkou inspirací Indianou Jonesem. Je to samozřejmě levná napodobenina, jak jsme u Taliánů zvyklí, ale narozdíl od jiných to neprohrává na celý čáře či kontumačně, ale jen o pár bodů. Vyloženě neurazí, nenadchne, zkrátka žánrový průměr. Subjektivně bych ještě vytknul Connellyho - ten chlap mi prostě nesedí, zaprvé mi připomíná Pepíka Laufera a za druhý vypadá a pohybuje se, jak kdyby mu bylo o třicet let víc, než ve skutečnosti, což pro akční role není zrovna vítaná proprietka. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Typická jednohubka 80. let, taková akční pohádka pro dospělé, která se naštěstí podobně jako jiné podobné filmy té doby nebere vážně, a díky tomu je pořád koukatelná a příjemně pobaví. ()

movie 

všechny recenze uživatele

V ČR vyšlo na VHS s naprosto dokonale zavádějícím přebalem a vzadu s popiskem: "Chvíle prožité u vašeho videa nebudou rušeny příliš krutými scénami. Ty jsou zde nahrazeny dynamickým a zajímavým sledem událostí, leccos napovídajícím o lidských povahách." (Filmexport Praha) Jinak se jedná o naprosto tuctovou italskou (rozuměj koprodukční) vykradačku DOBYVATEL ZTRACENÉ ARCHY, v druhé hlavní roli s Lee Van Cleefem aka pětkrát si stoupnu před kameru, řeknu 20 vět a třikrát vystřelim z pistole, ale víc po mě nechtějte. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Akýsi taliansky pokus o napodobeninu Indiana Jonesa, bohužiaľ s nezaujímavým postarším hercom v hl. úlohe. Vlastne aj všetci ostatní herci boli viacmenej nezaujímaví. V menšej roli sa ukáže aj známy westernový klasik - tu už 60-ročný Van Cleef, jeho postava je však zbytočná, nepodstatná. Jednoduchá zápletka hľadačov pokladov i akcia vyslovene nenudia, ale ani nenadchnú. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je několikrát zmiňována Malajsie. Děj snímku se však odehrává v roce 1938, kdy Malajsie ještě neexistovala. Svůj název země dostala až v roce 1963. (Hans.)

Reklama

Reklama