Reklama

Reklama

Les Diablesses

  • Itálie Morte negli occhi del gatto, La (více)
všechny plakáty
Trailer

Studentka Corringa (Jane Birkin) přijíždí na hrad Dragoston, aby se o prázdninách opět setkala se svou matkou a dalšími příbuznými. Starý hrad je protkán chodbami, temnými zákoutími, ve kterých se pohybují pouze krysy. Corringa se setká i s dalšími obyvateli hradu, ke kterým patří její teta se synem Jamesem, dva kněží, lékař a několik členů služebnictva. Zakrátko po příjezdu začíná po rodinné hádce docházet k vraždám. Hlavním podezřelým se stává James (Hiram Keller), který se od počátku netají averzí vůči ostatním členům rodiny. Ale nebude pro nikoho překvapením, že vrahem je úplně ten poslední v řadě, kterého nikdo nepodezřívá. (curil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mysteriozní snímek situovaný do tajemného prostředí hradu, rodinná hrobka, hřbitov, zahradní labyrint, podzemní tunely, tajná chodba, netopýři a hned v úvodu mrtvola, kterou postupně ožírají krysy. Vpodstatě gothické giallo, kde řádí vrah s břitvou - ale v plné akci si ji divák moc neužije. Kočku bych uvítal černou, byť v závěru je vysvětleno, proč se jedná o zrzavou. Černá je přeci jen až moc spojena s magií, temnotou a ďábelskými silami. Starý rod je stižen rodovou kletbou vampýrismu, a tak není divu, že mrtvoly přibývají a navíc se i ztrácejí. Skvělá kamera, smysl pro kompozici, barevný kontrast, záběry z nezvyklých úhlů. První třetina může odradit přemírou dialogů, zejména tlachání u večeře jakoby zastavilo čas. Nakonec se ale děj rozběhne - atmosféra, tajemství a pátrání po vrahovi. Spíše pro skalní fandy žánru. Za tip děkuji PetruPanovi. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je tu pár funkčných častí,ktoré boli minimálne slušné spracované.Starý zámok z tajnými chodbami,temne a strašidelné priestory,mŕtvola ohlodaná potkanmi.Ale niektoré veci vyzneli komický ako napr.Orangutan v klietke a ten príbeh okolo neho. Misterium okolo vraha je dokonalé ako u Margheritiho som zvyknutý.Ale celkovo film nenarábal z atmosférou a napätím tak ako pri podobných filmov som zvyknutý aj keď film po skoro celú dobu nenudí,nemá čím prekvapiť lebo už všetko som videl v iných filmoch.Tento film čerpá inšpiráciu z viacerých zdrojov. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Margheriti měl gothiku vždycky rád a hlavně ji uměl, takže umístit jinak klasické giallo do prostředí pro ní tak příznačného bylo celkem logickým tahem. Snímek tím v tu ránu dostává chladnější, zatuchlejší, zkrátka zajímavější kabát. Rozlehlý zámek, skryté chodby, hřbitov, tajemný zabiják a samozřejmě kupící se mrtvoly. Vrahovu identitu sice těžko uhodnete, ale musím přiznat, že chvílemi jsem ztrácel zájem, jelikož to věčné vzájemné obviňování a pátrání po skutečném viníkovi mi přišlo až monotónní. Ale už kvůli hrátkám s barvou se na to příjemně kouká... 6/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hodnotím stejně a komentoval bych hůř než darkrobyk, čili mu děkuji za ušetření úmorné práce s tvorbou textu. Dodám snad jen to, že osvěžující mix gialla a gothiky se nesl přesně v duchu dnes už postarších Donutilových pořadů: Pořád se něco děje a Furt ve střehu, a tak to mám rád. Snad jen rozuzlení bylo z trochu slabšího soudku. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Efektivní pozdně gothické giallo s hezkým zvířecím názvem. Výstřední sbírka hostů na hradě Dragonston, kam přijíždí kvůli vážným rodinným problémům i mladičká školačka Corringa, setkat se se svou matkou a příbuznými, za čas zde nastává mnoho podivných věcí a zmatků, jeden host po druhém umírá. Kočka jako jediný svědek vraždy? Gothické horor měl tou dobou už nejlepší léta dávno za sebou (za některými zásadními žánrovými filmy jako "Danza Macabra" nebo "Long Hair of Death", stál i sám režisér Margheriti), giallo bylo v té době na vrcholu, tato kombinace se ale celkem povedla, a celý film byl opravdu dobře řemeslně natočený, celé se to točilo ve Skotsku, film je povětšinu času temný a tmavý, jen málo scén se odehrává venku, gothic atmosféra je slušná, a když je třeba tak zvládá býti i patřičně napínavý a tajemný. Nechybí ani nějaká ta krev, drobné prvky gore, děsivé detaily (tajné chodby, krysy, netopýři, hřbitov, pavučiny, podivné zvuky) a gotické rekvizity a nějaká decentní nahota. Film se na druhou stranu ale i dost vleče a místy nudí (scénář filmu nutno přiznat je dost fádní a málo vynalézavý), avšak velmi slušné herectví mladičké, krásné a nevinně vypadající Jean Birkin, přeci jen film povyšuje nad lepší tehdejší žánrový průměr, ona zde byla jednoznačně tím nejzajímavějším filmovým prvkem. Ve filmu v roli inspektora si zahrál i Serge Gainsbourg (známý zpěvák), který byl až do roku 1980 Jeanin manžel, oba jsou celosvětově známi svým zamilovaným hitem "Je T'aime,...Moi Non Plus", z konce 60 let. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama