Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Zoe Hullová využívá svůj důvtip, schopnosti přežít a soucit, aby bojovala o život svůj i svých spolužáků proti skupině střelců, kteří v přímém přenosu stříleli ve škole. (Canal+ Action)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mohl to být jeden z těch nepříjemných filmů,který reflektuje současnou situaci čím dál častějších střeleb ve školách.A zhruba do poloviny se mu daří jakž takž držet slušnou atmosféru,čemuž hodně pomáhá sympatická Isabel May v hlavní roli.Bohužel v polovině přijde zlom a do té doby ne úplně marnému filmu začnou podrážet nohy do očí bijící nelogičnosti a na konci už sem se regulérně smál.A to předpokládám že nebyl tvůrčí záměr...40% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Run Hide Fight" mal podľa mňa všetky predpoklady na to, aby sa to stalo dobrým filmom. Témou je to stále aktuálne, mohlo to priniesť nejaké zaujímavé myšlienky a občas je pravda, že niekoľko sa ich von dostane. Okrem toho film v zásade nie je zle natočený. Väčšinou. V úvode je niekoľko scénok, ktoré pôsobili celkom presvedčivo a skutočne. Najmä keď Zoe v náručí zomrie jedna z prvých obetí. Okrem toho Isabel May podľa mňa celú dobu pôsobí suverénne a dokáže film v niektorých momentoch celkom slušne pretlačiť dopredu. A svoju rolu zvláda v rámci možností dosť dobre. Takže čo sa stalo, a kde nastali problémy s filmom? Úprimne v jeho zloduchoch. Naši chlapci so zbraňami (plus jedno dievča) sú v mnohých momentoch tak neskutočne otravní, že miestami som mal problém ich počúvať. Tristan je "hlboký mysliteľ" a okrem toho veľká celebrita, ktorá na každú vetu musí mať hlbokú myšlienku s komentárom, kde sa mi z neho išla absolútne zatočiť hlava. Chris je zase absolútny magor, ktorému sa zbrane nikdy nemali dostať do ruky a pôsobí, že by viac potreboval psychiatra než čokoľvek iné. A jeho monológy typu - "I am looking for the source of sound now" a podobne sú fakt strašné. Okrem toho postava Radhy Mitchell mi tu úprimne prekáža. Nepotreboval som, aby naša hrdinka mala ešte aj pred sebou svoju mŕtvu mamu, ktorá jej radí. Neviem. Ono... myslím si, že film miestami drží nejakú tú atmosféru a je tu aj pocit nebezpečia a ohrozenia. No sledovať našich zloduchov, ako absolútne zlyhávajú a ako cieľom Tristana je len byť na kamere a urobiť zo seba celebritu a je naštvaný, keď sa svet viac zaujíma o Zoe než o neho je skutočne tragikomické. Nemyslím si, že je film stratou času, ale s určitosťou môžem povedať, že svojou témou mohol byť oveľa silnejší, oveľa viac thrillerový a naši zloduchovia mohli pôsobiť ako skutočná hrozba. No pôsobia viac ako tupí komici, ktorí sú vedení človekom, čo má len kopec rečí. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

81% na IMDB je buď podplacené anebo mají BUG v databázi, protože tohle bylo hodně špatný a tentorát se shoduji se 14%, které udělují kritici. Run Hide Fight mělo být jakousi variací na Die Hard, ale je to spíš parodie než pocta a většinu času jsem se cítil trapně. Na školu zaútočí teen teroristi ( really!), kteří celou show live streamují, no první kámen úrazu je že jsou jen 4, takže na akční scény rovnou divák může zapomenout krom prvního vtrhnutí zde není vůbec nic. Hlavní hrdinka je sice sympatická, ale to je tak všechno. Záporáci přehrávají až to bolí, vůbec z nich nejde respekt, nemají žádný zajímavý plán a celý film se jen běhá po škole, ale nic se pořádně zajímavého neděje. Není to akční, není to napínavé, není to zábavné, není to ani brutální a hlavně to má proboha 2 hodiny, takže většinu času si divák hlavně přeje konec. Za me palec dolů a film pro děcka. Příběh**, Akce**, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost**, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí**. 3/10. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od tohoto filmu nečekal a dostal jsem dobře natočené akční drama, kterému nechybí slušná depresivní atmosféra a díky krátké stopáži to celé rychle uteče. Největším kladem je ovšem velice dobře zvolená hlavní představitelka, protože Isabel May má evidentně nejen talent, ale i nezbytné charisma a díky tomu se do role rázné dívky, která se postaví ozbrojeným spolužákům, kteří se rozhodli zaútočit na její školu, bez problémů hodí. Scénář je sice plný nelogičností, ale to je u podobných filmů běžné. Důležité je, že film si na nic nehraje a jedná se o přímočarý snímek s jednoznačným poselstvím. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem o filmu doposud nevěděl (náhodou na mě na YT vyskočil trailer). Po zhlédnutí mohu s čistým svědomím konstatovat, že se jedná o solidní podívanou. Jasně, logika místy opouští obrazovku, chvílemi to fakt bije do očí. Na druhou stranu, tempo to nabídne přímo skvělé, i na menší akčnější sekvence dojde. Postavy též většinou v pohodě (Isabel May jedním slovem excelentní), potěšila vedlejší role originální Punishera, tedy Thomase Janea! I závěr zajímavě vyřešený. Fajn jednohubka. Za mě 6/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (20)

  • Je velmi nepravděpodobné, že by úřady nechaly na místě činu nezajištěnou nabitou pušku. (Johnny.ARN)
  • Když Zoe (Isabel May) nakonec vystřelila na Tristina (Eli Brown) z pušky s tlumičem, byl použit zvukový efekt výstřelu bez tlumiče. (Johnny.ARN)
  • Film se v mnohém podobá Smrtonosné pasti (1988), přičemž Zoe (Isabel May) je velmi podobná Johnu McClaneovi (Bruce Willis). Hlavní hrdinka se vyhne počátečnímu přepadení rukojmí, aby pak pobíhala po budově a dělala protivníkům neplechu. Antagonisté používají ke komunikaci vysílačky. Když Zoe spustí požární poplach, Tristan (Eli Brown) říká, že je to brzy, ale ne nečekaně, což je téměř přímá citace Hanse Grubera (Alan Rickman). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama