Reklama

Reklama

Konečné řešení

  • Česko Nukleární holomajzna (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Po kolapsu sovětských reforem se napětí mezi SSSR a Amerikou změní ve skutečnou válku. Po konvenčních zbraních dojde i na hrůzu atomových útoků, které ovšem přinesou oběma národům devastaci bez ohledu na politické řešení. Uražení světoví představitelé donutí supervelmoci ke konečnému řešení - každá vybere jednoho vojáka, který bude svou zemi zastupovat. Vítěz získá všechno. Vyzbrojeni všemi možnými zbraněmi vedou spolu válku americký zrádce Thomas Batanic a oddaný komunista Sergei, aby rozhodli o dalším osudu lidstva. (McLushi)

(více)

Recenze (10)

McLushi 

všechny recenze uživatele

Před třemi lety jsem si tento skvost koupil ve výprodeji ve videopůjčovně a když jsem se na to poprvé díval, tak jsem z toho měl úplnou radost, strašně mě to bavilo a koukal jsem na to pořád znova a znova. Teď jsem to po delší době shlídnul zase a konečně mi dochází, že ten film je vlastně plný nelogičností a hloupostí. Režie David A. Prior, takže herecké obsazení je prostě to samé, co v ostatních priorovkách, v čele režisérův bratr Ted a proti němu rudoš Robert Z'Dar, který skoro v závěru filmu zjišťuje, že nemá domov a že je lidská bitost. Od hlavního hrdiny zazní pár hlášek jako ''TEN HAJZL MĚ TREFIL ZAHRADNICKÝM NÁŘADÍM.'' ''TO JE RÝČ, SPECIALITA SOVĚTSKÝCH SPECIÁLNÍCH JEDNOTEK.'' ''UVIDÍME TU SPECIALITU AŽ MU JI VRAZÍM DO PRDELE !!! " nebo (vybavení zbroje před soubojem) "A NA CO TU ŠŇŮRU BATANICU ?! " "NA PRÁDLO..." . Film je celkem nudný, ale až začne "souboj", tak to konečně začíná být zábava. Souboj mi přišel i celkem napínavý a akční. Konečné řešení mě ale pořád docela baví, ale už to není to co dřív.... 50 % ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další céčko z bohaté "straight-to-the-video" produkce režiséra, scenáristy a producenta Davida A. Priora, jehož snímky hojně okupovaly a tu a tam ještě okupují i naše videopůjčovny (SMRTELNÁ KOŘIST, NOČNÍ VÁLKY, BÍLÉ ŠÍLENSTVÍ, INVAZE). To znamená primitivní a těžce nelogický scénář, úsměvné dialogy, překližkovité herecké výkony neznámých neherců, statická kamera a režie a celkový technický amatérismus, smutně odrážející nulový rozpočet. Nicméně najdou se tu i nějaké ty klady, které ospravedlní jednu hvězdičku. Jednak je to námět, připomínající Gordonova podstatně lepšího ROBOTA JOXE. Dva vojáci, kteří mají v jakémsi opuštěném vojenském prostoru v boji muže proti muži rozhodnout, zda si bude celá populace modré planety říkat soudruhu nebo jíst hamburgery, na tom se i s tím málem co Prior měl, dala vystavět poctivá béčková akční podívaná. To by si ale někdo musel dát aspoň minimální práci se scénářem a akčními scénami. Druhým obrovským (doslova) pozitivem je Robert Z´Dar, nepřehlédnutelný béčkařský xicht známý zejména coby představitel titulní role trilogie MANIAC COP. Chlapa s jeho fyziognomií opravdu nevidíte každý den a tady díky jeho melancholicky proneseným replikám "jsme lidské bytosti!" a "já nemám domov" nabývá jeho postava až frankensteinovských rozměrů. A taky to vyplachování mozku nebyl špatný nápad. Jo a na to futuristické vozítko na obalu rovnou zapomeňte. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

David A. Prior se probral ze svých klukovských fantazií o bojích ve vietnamské džungli a zjistil, že skončila studená válka. Pročež narychlo vysolil svou vlastní fantazii o tom, jak mělo vypadat rozuzlení konfliktu velmocí. Nějaké ty sametové revoluce a mírumilovné padání zdí totiž sice jsou hezké, ale zavánějí pacifismem a nedávají moc prostoru pro starý dobrý macho heroismus. Tak se v mysli military Petera Pana zrodila vize, kde se studenoválečné mocnosti ocitnou v patové situaci, takže k rozuzlení každá strana povolá svého nejlepšího borce. Jejich prostřednictvím se konečně ona trapácká anti-válka politického hrození pěstičkami přetáhne do starého dobrého férového souboje muže proti muži v klasické klukovské bitvě v lesíku. Za Ameriku tu kope mistrův naposilovaný brácha Ted Prior a sovětsky dehumanizovaný systém zatupuje zjev Robert Z'Dar. "Nukleární holomajzna" sice na jedné straně zjevně vychází z "Rockyho IV", jenže jeho koncept ve finále rozvádí do nonkonformního proti-papalášovského finále, takže lze současně říci, že tu Prior předběhl "Battle Royale". ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Nebýt výborného živého dabingu na pódiu v podání Immanuela Lubrikanta a Kafilerie Zawadské během Festivalu otrlého diváka 2019 a sledovat tento film doma, po 15 minutách to vypnu, za normálních okolností je toto dílo nekonzumovatelné. Na rozdíl od Priorova majstrštyku Smrtelná kořist, u které má divák aušusové potěšení při jakékoliv formě zhlédnutí (pozn. i tu jsem však měl možnost poprvbé vidět ve výborné společnosti a atmosféře - na spřízněné akci jménem Brakfest). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

David A. Prior nám předkládá velmi realistický pohled na to, jak by asi mohla probíhat válka mezi USA a SSSR, kdyby obě mocnosti operovaly se stejným rozpočtem jako tvůrci tohoto filmu - nedisciplinovaný americký kovboj si to rozdá v lesíku se sovětskou mlátičkou (naprosto geniální Robert Z'Dar) a celý tento konflikt vyústí v nečekané finále! No stále to v principu dává větší smysl než třeba takové Hunger Games. [FOD 2019] ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama