Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh rozhodnutí mezi čekáním na smrt a bojem o život. Napětí války vrcholí v akci, při které jsou dva váleční veteráni posláni do nepřátelského týlu s četou nezkušených nováčků... jedinou nadějí po nerovném boji bude protiútok tankových sil Spojených států. (McLushi)

Recenze (14)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní Priorovka. Nedosahuje kvalit Smrtelné kořisti, ale i tak je to dost slušnej počin ve svý kategorii. Sice se tu o probíhající válce nedozvíme takřka nic, ale o vyprávění tu asi nejde. Prostě nás to hodí rovnou do boje. Padají nepřátelé, ale padají i hrdinové. Jak už u Priorových filmů bývá zvykem nikdo se tu z nikým a ničím nemaže, a je tu dobrý tempo a skoro pořád se něco děje. Jenom byl pro mě trochu problém si zvyknout na to, že Fritz Mathews tu hraje klaďase. Asi ho mám holt až moc zafixovanýho jako poručíka Thortona z Deadly prey, ale co už nevadí. Objektivně je to tak za tři já lehce neobjektivně dávám pěkný trashácký čtyři hvězdy.70% ()

krab007 

všechny recenze uživatele

Prvni brachova origo vhska. Uz v dobe vydani to bylo spatny, ze ani nas to nebavilo. A to je co rict, zrali jsme tehdy vsechno v cem se strilelo. Obal sliboval rozhodujici utok tankove divize, zatimco se v celem filmu objevi 2 vyrazeny herky. Dva nasvaleny sulini vedou partu novacku, hrajou jak o zivot, ale proste jsem jim to neveril. Jedna hvezdicka za toho prostrilenyho cernocha kterej mel tak hezkej vztah se svou bazukou. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"První akce, ve které půjde o krk, je vaše." Kdesi v Priorově království se utkala US Army s Красной Армией. Američanů bylo málo, byli vybaveni podivnými špuntovkami a stříkačkami, ale zato Rusů bylo hodně. Sice nevypadali jako Rusové, měli na sobě podivné uniformy, barety nosili s důstojností Pepka Vyskoče a černé výložky naznačovaly, že jsou to možná ozbrojení pétépáci. To by trochu vysvětlovalo stupiditu jejich boje, ale já se přiznám, že jsem se bavil od začátku do konce. Tolik nesmyslů, kýčovité hudby a stupidních mouder nacpat do jednoho filmu, to se jen tak nevidí. Navíc mne zaujaly ty dvě amazonky v maskáčích a střelecké peklo mě zase rozesmálo, takže nevidím důvod být na tuhle steroidově amatérskou sebranku přehnaně přísný. ()

McLushi 

všechny recenze uživatele

Překvapivě působivý a kvalitní válečný film v režii Davida A. Priora, který bych zařadil mezi jeho nejlepší díla. V tomto filmu vlastně nejsou žádné nelogičnosti, kterých se ve většině ostatních Priorových filmech nejméně pár najde. Herecké obsazení je typické Priorovské, ale dokonce se mi zdá, že ti herci se celkem snaží. Mě to bavilo a je škoda, že Priorovy filmy jsou dnes už téměř zapomenuty... 75% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Peklo na bitevním poli" představuje ryzí destilát z Davida A. Priora. Evidentně se jedná o dílo, které chtěl odjakživa realizovat a po úspěchu "Smrtelné kořisti" na to dostal prostředky. Poprvé, a příznačně naposled tak přišel s vlastním čistým a žánrově nekontaminovaným příběhem, a ne jen s parafrází nedávných hitů či bizarním pastišem. Tentokrát tedy přináší příběh přímo od svého jurodivého zeleného srdíčka o tom, že válka je vůl, ale zároveň dělá z mužů hrdiny a chlapům dává smysl života. Příznačně zamýšlené vážnosti a patetické tónině projektu Prior odkládá výrazový koncept absolutního rámu převzatý od Bustera Keatona, jenž bravurně využil ve "Smrtelné kořisti", a naopak vyprávění koncipuje s mnohdy až bressonovskou čistotou. Svůj ansámbl trashových naturščiků vedený svatou trojicí Fritz Matthews, Ted Prior a David Campbell proměňuje v archetypy válečných epopejí. Omezením výrazů svých "modelů", které nechává znít v dlouhých záběrech neverbálních reakcí vždy postupně všech členů jednotky za sebou, akcentuje automatismus válečných anabází, jenž dále tematizuje četnými sekvencemi mechanické palby nazdařbůh. Stejně jako francouzský klasik také patron braku své vrcholné dílo prokládá sakrálními motivy - počínaje prorockým monologem plukovníka po symbol kříže coby naděje, záštity, ale i vykoupení. "Peklo na bitevním poli" není prachobyčejnou variací na "Četu", naopak namísto její doslovnosti a apelativnosti představuje příznačně film, který se má cítit, ne chápat. Po obrazoborecky protiválečném apelu rozkaceného veterána Olivera Stonea navrátil republikánský military fan Prior svým filmem válce její patos a heroismus. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama