Reklama

Reklama

30 stříbrných

(seriál)
  • Španělsko 30 monedas (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kněz Vergara prchá před svou minulostí a nachází útočiště u Ďábla, který mu dá pokyn, aby našel poklad - jednu z 30 mincí, pro něž Jidáš zradil Ježíše Krista. Je čas se mu znovu postavit tváří v tvář, ale tentokrát je opravdu připraven... Vítejte ve světě, kde nic není tak, jak se na první pohled zdá, a nikomu nelze věřit. Otec Vergara (Eduard Fernández) je vymítač, boxer a bývalý vězeň, který je církví vyhoštěn do odlehlého španělského města, kde má působit jako kněz. Přestože touží zapomenout a být zapomenut, nepřátelé si jej brzy najdou. Začnou se dít podivné věci. Ambiciózní starosta města Paco (Miguel Ángel Silvestre) se společně s místní veterinářkou Elenou (Megan Montanerová) pokusí odhalit tajemství z Vergarovy minulosti. Všichni tři nakonec spojí své síly a ocitnou se v centru celosvětového spiknutí s cílem získat 30 stříbrných, které byly vyplaceny Jidáši Iškariotskému za to, že zradil Ježíše z Nazaretu. Mince jsou prokleté a mají nadpřirozenou moc. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (75)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blizsie som sa uz vyjadril v ramci jednotlivych epizod, ale aspon kratka "anketka" pre pripadneho divaka, ktory by sa nechal zlakat "cervenym hodnotenim". Pokial sa Ti pacil Casa de Papel, nevadi Ti afekt, ci tupota predhadzovana v telenovelach, ale chces vidiet neotrele vizualne halusky a doteraz si videl malo, alebo nic z europskej tvorby, smelo do toho a "pochutnas" si i tu. Spolu so zatuchnutym zavanom "spanielskej exotiky". Ak Ti vadi hocico zo spomenuteho, tu je toho na priehrstia. :) Za mna poriadne slapnutie priamo do ...... Okrem prvych dvoch casti som zvysne dal iba s castym pouzivanim "forward" funkcie a zo zvedavosti, ake absurdum tvorcovia prasknu divakovi do tvare. Neodporucam. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

První tři díly jsou kvalitní, pointa ohledně boha, svobody, okultismu a božských předmětů je velice zajímavá. Důchodci s řetízkem i zrcadla super nápady. Bohužel u zbývajících dílů se najdou i slabší místa. Odbočky do Sýrie nebo Izraele jsou spíše zbytečné, chápu že se i tam něco stane a zároveň to zdůrazňuje problém celosvětově, ale já bych je tam mít vůbec nemusel. Možná by pak nekleslo tempo seriálu. 3-4*. Škoda. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príde mi to ako keby režisér nevedel čo chce robiť a akosi zabudol, že má na príbeh len 8 častí. Prvé tri ma bavili, predstavia nám postavy, malé mestečko kde sa dejú zvláštne veci a stojí za tým 30 strieborných mincí. Neskôr to však začalo byť zbytočne vo veľko merítku, Vatikán dokonca celý svet a ako celok to nedržalo pri sebe, čo potvrdzuje aj posledná časť, v ktorej dokopy nebolo nič. Postavy ma ale bavili, hlavne teda Paco a Elena( nádherná žena) a zlý nebol ani nezničiteľný boxer/kňaz Vergara. Bavilo ma to , malo to dobrú zápletku, treba však ubrať efektov, ktoré sú chabé a uceliť príbeh. Pevne verím v druhú sériu, seriál nato potenciál rozhodne má. U mňa za 4*. PS. Chudák Paco, za 8 častí dostal od Eleny jednu pusu, chlapíkovi v 5 časti stačila na zásun jedna časť no a druhému 2. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Do prdele ale! Naprosto geniální námět, který sliboval temnou a ne čekanou satanášskou, rouhačskou, démonskou, okultní, mysteriózní, vymítačskou, rituální, zneklidňující kadaverózní, prostě ve všech ohledech pekelnou podívanou, která ale ústí v žánrově dost podivný mišmaš, kdy hlavní tvůrce si nemohl vybrat, zda chce točit nápaditý a osobitou mytologií opředený horor, který z toho víceméně vylézá, nebo postupem děje záhadnými okolnostmi ovlivňované drama, do něhož někdy neohrabaně zaplétá akci, vztahové nesmysly, problémy rednekária s bizár postavami a sejtn ví co všechno, přitom je z mnoha úhlů jasné, že srdce tu bije pro temnou stranou, ale ambice ve snaze přijít s něčím víc nad možná zdánlivě úzké, ale celistvé téma komplexně dávající smysl, to zabíjí, přitom je tu několik cest a možností, jež se jeví jako zajímavější a lákavější, jak a kudy mohl být příběh veden a kam to celé mohlo směřovat a finišovat, aby bylo dosaženo kompaktního a silného zážitku, jež by přinesl originální seriálovou událost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V knižním světě jsem, počínaje Danem Brownem, měl období, kdy jsem hltal jakoukoliv fikci točící se kolem křesťanství. Jenže tyto fikce můžou fungovat knižně, ale těžce se pak převádí na filmové plátno. Jednu takovou si vyzkoušeli Španělé ve jméno HBO a víceméně se jim to povedlo. Jediný problém je, že celá ta kvalita námětu se točí kolem samotného námětu, a pokud tedy nepřijmete fakt, že je to tady víc fantasy, než jakákoliv realita všedních dnů, nemůžete být spokojeni. Logika tady totiž neexistuje. Všichni tady mají jasně daný smysl existence. Nejvíce mě teda rozčilovala ta španělská Lucka Bílá v podání Macarény Goméz, ale co mi je to platné, když to nejspíš byl i záměr. Sedm dílů se pak těšíte na rozuzlení a to nakonec vlastně ani nepřijde. Škoda. Sice dávám tři hvězdy, ale můžu říct, že tohle rozhodně nebyl promarněný čas. Mám podobné náměty moc rád a je pravda, že málokterý to uhraje i s pointou. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Název seriálu odkazuje na 30 stříbrných mincí zvaných statéry, které Jidáš Iškariotský obdržel za zradu Ježíše Krista. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama