Reklama

Reklama

Prokletý hrad 3D

  • Česko Strašidelný zámek 3D (více)
všechny plakáty
Trailer
Belgie / USA, 2001, 38 min

Obsahy(1)

Příběh začínajícího rockového zpěváka Vás zavede na tajemný hrad, a to přímo do jeho nejobávanějších zákoutí… Tajemnost a hrůzostrašnost tohoto místa umocní působivá éterická hudba, která Vás vtáhne za brány hradu... Film vypráví o Johnnym, který je povolán do hradu, kde jeho matka trávila poslední roky před svou smrtí. Po svém příjezdu do tohoto podivného místa zjišťuje, že věci nejsou takové, jaké se zdají být. Hrad ožívá a duch Mephisto, ďábelský posluhovač nejvyššího zla, nabízí Johnnymu lákavou nabídku nesmírné slávy a bohatství rockové hvězdy, která by ho však stála duši. I přes varování své matky se rozhodne na hradě zůstat a zlým silám se postavit. Cestou hradem Johnny nalezne slabinu pána hradu - operu a jednou pro vždy zničí nejen zlo samotné, ale i celý hrad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Skvělý a originální krátký příběh odhalující úžasné možnosti trojrozměrné projekce připomíná blahá léta Georgese Meliése. Krásná výtvarná stránka, na níž je film založen, je zarámována do jednoduché, ale svěží zápletky, pohled z perspektivy první osoby je pohlcující a i okamžiky, kdy se grafika prolíná s vystoupeními živých herců, jsou výborně komponované. Do toho všeho hraje přízračná hudba a společně s pekelnými scénami dodává atmosféru lehké vzrušující bizarnosti. Nerozumím moc tomu, proč se tento kousek většinovému publiku moc nezdá. Možná jsou jeho očekávání na zážitek z hraného 3D filmu příliš nadměřená, možná neuneslo tu lehkou bizarnost nebo zkrátka ještě není vychované k tomu, aby v novém prostředí ocenilo jiné pocity, než je instantní zábavnost pouťové atrakce, která se nejvíc projevila právě v jízdě lanovkou, jež mi tam poněkud přebývala. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

24% - Na tento 3D film jsem šel do IMAXu o půlnoci a čekal jsem hodně. Sliboval jsem si horror, který by byl posílen trojrozměrným videem i zvukem. Bohužel, byl jsem zklamán. Strach, ani napětí film nevyvolá jednak díky nepřesvědčivému scénáři, a také díky muzice, která je vyloženě infantilní. Při závěrečné písni, při níž nastane ohňostroj efektů jsem měl asi šílet nadšením, ale já už sundaval speciální brýle, a zkoumal vybavení kinosálu. Dvě hvězdičky dávám za nápad, a za rozumnou minutáž, při které od okamžiku, kdy člověk už nudou neví coby, zbývá do konce už jenom chvilka :o) ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s IMAXem, a bohužel velké zklamání. Čekal jsem od toho mnoho a dostavilo se málo. Příběh je hodně slabý, ale to se dálo očekávat, kvůli příběhu jsem tam nešel. Zde byl hlavní ten 3D pohled, který je narozdíl od Divokého Safary velice slabý. Místy mě to připadalo, jako bych se díval na televizi bez 3D prvků. Problém je, že jsem průměrné Divoké Safary 3D viděl den před Prokletým Hradem 3D, a právě proto jsem po skončení filmu byl hodně zklamaný... jedině co za něco stálo byla jízda na vozíku a to je hodně málo. Zasloužená jedna hvězdička... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem zhlédla v Praze, jakožto součást našeho kulturního programu, který byl hlavní náplní našeho čtyřdenního výletu v posledním ročníku střední školy. Zároveň to byla má premiéra u této technologie a musím říct, že jsem z ní byla nadšená. Nejvíce se mi líbila hudba a také zpracování, ve kterém figurovala "gotická temnota". Horší to bylo s dabingem, ve kterém se vyskytovalo pražské nářečí, které je pro mne, člověka žijícího na jihu Moravy, dost nesnesitelné. Zároveň to pro mne však bylo jediné mínus tohoto 3D snímku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $13,651,656Tržby Celosvetovo $39,025,104║ Počítačovo animovaný film ešte z roku 2001 nie je na prekvapenie až taká katastrofa ako by sa dalo čakať. Animačne to je taký stráviteľný priemer, keď sa privrú oči nad dobou vzniku, aj keď miestami príde aj dosť odbitá animácia, tá je ale len v minimálnom priestore. U tohto 3D filmu poteší hlavne popustenie fantázie tvorcov a ich vytvorenie pekelného sveta plného húsenkových dráh, rozpadajúcich sa ruín a strašidiel na každom kroku. Občas prídu na rad aj nejakú uvrešťané zvuky, pri nich si teda riadne vytrpíme ale zas predsa sme strašidelnom zámku, dokonca z uväznenými hudobníkmi/ kostlivcami a tam takéto rušivé metódy jednoducho patria. /videl v kine Cinemax/ vo formáte 3D: 45%/ ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama