Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že ide vraj o kultový film (seriál), nijako ma to neohúrilo. Nebavilo ma na tom takmer nič. Animácia je hrozne statická, čo je poriadne otravné, o to viac, že film je prepchatý akciou (je mi jasné, že je to taký štýl, ale nemôžem si pomôcť). Hlavná postava s dlhými tenkými nohami má byť zrejme bohovský frajer, ale je skôr podivný a nezaujímavý. To isté platí aj pre ostatné postavy. Hudba je na filme asi to najlepšie, ale pôsobí, akoby jednotlivé skladby boli náhodne generované, nijako s filmom nesúvisia. Dialógy sú hlúpe, hlavne tie pseudofilozofické kecy. Zaujímalo by ma, komu to je vlastne určené (určite viem, že nie pre mňa). Veď pre deti to je drastické, pre dospelých príšerne infantilné (napr. streštená postava Ed). Nanostroje a protinanostroje? To snáď nie! Film sa hraje na niečo čo nie je (na nejaký mytologický presah), chce byť hrozne cool, ale jednoducho na to nemá. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Japka mají co do vystavění příběhu a čmárání figurek prazvláštní styl. Jejich forma omalovánek mi nějak dramaticky neva, obzvláště v tomto filmu, kde je obrookých postaviček relativně pomálu. Ovšem způsob, jak patlají děj, mě většinou po několika minutách nahodí ve střelném tempu se opakující nauzeu. Tahle pohádka se však dala bez větší újmy na duševním zdraví skousnout. Samozřejmě nesmí chybět idiotsky se chovající karikatura nějakého špatně potraceného děcka, strkající své unudlané pracky do čisťounkého světa internetové sítě, rachitický bijec a kozatá blbka, kteří stimulují honimírské fantazie jinak pohlavně sterilní japonské mládeže - a padouch. Megatajemný rebel bez příčiny, zato s plánem hodným doktora No. No prostě - jako poctu Jošíkovi za jeho sebemrskačský plán nadhodnocuji trojkou cípatých. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Halloweenský Mars skrývá tolik nových zajímavých postav a příležitostí ke rvačkám a přestřelkám, že se z Knockin' on Heaven's Door stala atmosférická, dokonale gradovaná a dost možná i nejlepší "epizoda" ze života vesmírných lovců odměn. Spike, Jet i Faye totiž potvrzují rozdílnost a zároveň provázanost svých povah a Ed toho nahláškuje a nablbne skoro víc než za celý seriál. I proto tenhle celovečerák může překvapivě fungovat jako samostatný film, ale jen zasvěcený divák si užije charakteristické výstřelky hlavního hrdiny i pár nenápadných narážek na oblíbené seriálové scény. Co naplat - tahle parta si svoji divokou jízdu mezi hvězdami užila do poslední vteřiny. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Akční anime jízda s velmi zábavnou posádkou lodi Bebop. V první půli má film nastavené velmi svižné tempo (příběh hnedka vtáhne do děje; akční sekvence bezchybné; poměrně příjemná animace), v druhé části snímek již zvolní trošku nohu z pedálu rychlosti, což je škoda, přesto ještě za slabších 5 hvězd. Už chápu, proč je toto dílo tak oslavované :o)). ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Tak právě jsem to dokoukal a musím říci, že povedené. Sice nejsem až zas tak velký znalec anime a mangy, ale tento celovečerňák mi sedl. Spike je fakt sympaťák a zbytek týmu jakbysmet. Animace výborná, hudba dobrá, dokonce mi ani scénář nepřišel nikterak trapný, byť zas tak originální nebyl. Z původního seriálu jsem viděl málo a stále si myslím, že Ghost in the shell překonán nebyl, nicméně bavil jsem se fakt dobře. Pro fandy anime povinnost. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Jako i v seriálu Kovboj Bebop: Lovec odměn (od r. 1998) se i ve filmu pokračuje v tradici pojmenovávání dílů podle známých písniček. V případě filmu se jedná o skladbu "Knockin' on Heaven's Door" od populárního písničkáře Boba Dylana. (P. J. D.)
  • Prostředí filmu je silně inspirováno Marokem. (P. J. D.)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama