Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Betty je mladá talentovaná spisovatelka a právě objevuje slasti mateřské lásky, má čtyřletého synka Josepha. Carole je servírka v baru v obchodním centru a její syn José je spíš zvyklý na tvrdou ruku a nezájem. Tyto dva světy by se nejspíš nikdy neproťaly, pokud by do akce nenastoupila dlouhá léta nezvěstná Bettyina matka, bláznivá Margot. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Polodráma, polothriller o špirálovitých udalostiach, ktoré sa spustia, keď malý chlapec zahynie pri nehode. Úvodné scény sú strhujúce, ale príbeh zlyháva, keď sa doň zapája stále viac vedľajších charakterov. Film bol natočený podľa románu Ruth Rendell "The Tree Of Hands". Americký titul filmu: "Alias Betty". ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, ale tohle mě nepřesvědčilo. Námět podle knižní předlohy měl velký potenciál, ale film na jeho základě natočený má jen po málu světlých míst. Děj se člení do několika "příběhů", přibližujících nám úlohu jim zasvěcených postav ve filmu, a z "posledního dne". Zprvu se tedy podle rozdělení na kapitoly zdá, že se jedná o klasický koncept skládanky vzájemně proti své vůli osudem propojených životů. Této představě napomáhá i postupné odhalování pro příběh zásadních postav poté, co je již neodvratně rozehrán děj, ve kterém zaujímají podstatné místo. Ovšem všechny příběhy se odehrávají v jediné rovině. Rozdělení na kapitoly je zbytečné a snad bylo použito jen pro lepší zdání kompaktnosti jinak nerealisticky spojených životů několika lidí. Děj mě nezaujal a postavy byly až do té poslední nesympatické. Jejich reakce mi nepřipadaly moc věrohodné, ale kdo jsem, že si troufám soudit normalitu něčího chování. Přesto se lze do pocitů postav podivuhodně snadno vcítit, zejména do hořkosti, nechuti a do pocitů, provázejících nerozhodnost před obtížnými rozhodnutími o životě. Očekávat, že to zachrání zakončení, ode mě bylo také hloupé. Vyústění pro mě bylo zklamání, konec nic nezachránil ani nevyřešil, jen zpečetil už tak pouze půlnočním sluncem vybledlý odraz filmu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Románovú predlohu Čas všechno zahojí od Ruth Rendellovej som nečítal, ale po filme som mal pocity podobné skôr prečítaniu knihy. Mikropríbehy rozfázované do kapitol, nazvaných podľa vždy inej postavy, sa sústredia na výsek zo života jednej osoby, previazaný s ďalšími, spoločne tvoriacimi kompaktný príbeh, ktorého nosným prvkom je slovo. Pomerne zaujímavá zápletka a od nej odbiehajúce vedľajšie línie si dokážu udržať pozornosť celých 100 minút (napriek občasnej vykonštruovanosti). Ak si niekedy vyčítate, že v porovnaní s čítaním kníh sa príliš často oddávate pohybujúcim sa obrázkom, tento film je akýsi kompromis medzi literatúrou a kinematografiou, ale žiadne veľké terno to teda nie je. Pár mesiacov po uzretí si len sťažka pamätám, o čom to celé bolo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Smrt dítěte, šílená matka, únos dalšího dítěte... ač tahle mozaika ze dvou naprosto odlišně nefunkčních rodin vypadá jako pořádná deka, kupodivu se ubírá naprosto odlišným směrem. Žádná ze tří ženských hrdinek na začátku nevypadá zrovna sympaticky, ale časem jsem jim začal docela rozumět a chápat je. Režisér tohle drama chvílemi posouvá do natolik odlišných rovin, že jsem občas nevěděl, zda sleduji psychologický thriller nebo ztřeštěnou komedii. Kupodivu to všechno dobře funguje, zapadá do sebe a nic se s ničím netluče. Pozoruhodný film. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama