Reklama

Reklama

Lékořicová pizza je nadčasový příběh Alany Kaneové a Garyho Valentina, kteří vyrůstají, dospívají a zamilovávají se v údolí San Fernando v roce 1973. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

P. T. Andersona neznám, a tak ode mě nečekejte žádné ódy na jeho stará díla, ale samostatný názor na Licorice Pizza. No, je to teda slušná dávka retro bizáru, ale ne v dobrém smyslu. Hlavní dvojice je sice skvělá a i první půlka filmu slušně odsýpá i baví, ale druhá část se spolu s nesmyslným obsazením Bradleyho Coopera přehoupne v soubor náhodných scén bez smyslu, humoru nebo jakéhokoliv filmového přesahu. Jako proč? Co je významem filmu? Co nám má dát? Nuda, divnost a ztráta dvou hodin… ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Neviem, akosi neviem prísť tomu Andersonovmu štýlu na chuť. Viem, že veľa ľudí je práve z jeho štýlu nadšených, ale mne to proste akosi nepasuje. A môj názor sa nemení ani po Licorice Pizza, ktoré ma spočiatku celkom bavilo, ale potom v neskorší fázach príbehu mi to akosi zovšednelo a prišlo mi to ťažkopádne. Vzťah Alany a Garyho sa prelieval zo strany na stranu, neustále sa to prelínalo a vlastne sa po celý čas čakalo, kedy sa to konečne spojí. Akurát tá atmosféra 70tych rokov ma vcelku bavila, ale inak nič extra. Sorry, P.T.A., ale je to len 2* ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Úžasně zrežírovaná a napsaná komediální romance o platonické lásce s rozdílem 10 let, kdy klučina se chová příliš dospěle na svůj věk a holčina příliš mladě. A to je důvod proč to funguje a proč se schází někde mezi. Moc jsem si to užil a strašně mě to vtáhlo i díky neznámým hercům v hlavních rolích. Proto nechápu rozhodnutí tu mít sem tam cameo role slavných hvězd. Přesto velmi příjemná a feelgood věc, jakých vzniká málo. Nemluvě o neuvěřitelné péči o detail, kdy člověk ani na chvíli nepochybuje, že byl přenesen v čase, podobně jako u Tenkrát v Hollywoodu. 8/10 ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

"I knew it! I knew that was what you were thinking. You’re always thinking things, you thinker. You thinker! You think things!". Příjemné herecké obsazení, ale jak tu padlo víckrát, je to vlastně film o ničem, což by vlastně ani tak nevadilo, ale nezanechal ve mně žádný hlubší dojem, tedy váhání mezi třemi a čtyřmi šlo dolů. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

PTA vytvořil nenápadně geniální fresku okraje světa šoubyznysu v L.A. sedmdesátých let, kam už jen vzdáleně dopadá zář opravdových velkých jmen, ale o to víc k sobě vábí všemožné bizarní figurky vyžilých hvězd, příštipkářů, odrostlých dětských aktérů, padlých šoumenů a přestárlých hledačů talentů. Každá postava, i když se mihne jen v jedné scéně či záběru, díky bravurní režii a pečlivému castingu sálá celým odžitým životem. Ale především je to dokonale odpozorovaná óda na ambivalentní vztahy a přísliby mladé lásky. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

79. Zlaté glóby - nominace

79. Zlaté glóby - nominace

13.12.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 79. ročník Zlatých glóbů, které každoročně uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA). Předávání cen se má uskutečnit 9.… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Reklama

Reklama