Reklama

Reklama

Dej filmu nás zavedie do Afriky 50. rokov minulého storočia, do obdobia povstania rebelov proti britskej nadvláde, tzv. Vojny Mau-Mau. V kenskej rezervácii na úpätí hory Kilimandžáro žije riaditeľ rezervácie John Bullit (ALAIN DELON) s manželkou Sybil (ORNELLA MUTIOVÁ) a desaťročnou dcérou Patriciou (ANOUCHKA DELONOVÁ). Patricia sa tam spriatelí s mladým divokým levom, čo sa však nepáči jej matke, ktorá sníva o tom, že by sa dcéra mala vzdelávať v civilizácii. Otec sa zase o dcéru bojí, že jej lev môže ublížiť. Nevšedné priateľstvo dievčaťa a leva však napriek prekážkam pretrvá celé dlhé roky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Milí Delonovi, jako nic proti vám, ale kdyby tohle vaše home video ze safari v Africe zůstalo tajemstvím vaší filmotéky, tak bych se nezlobila... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Spolupráce Pinheira s Delonem přinesla v osmdesátých a devadesátých letech několik snímků, vlastně posledních akčních "delonovských". Leč málo kvalitních, dosti místy překombinovaných.. Zde Jde o průměr. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak něčím tento televizní film z Jižní Afriky zajímavý je, charaktery postav nejsou nijak jednoznačné a v podstatě jistá posedlost a závislost dívky na lvu může znamenat symbolicky cokoliv - třebas i nechuť být dospělá, nebo naopak touhu řešit problémy násilím. Je pak jasné, že mezi ní a otcem nemůže dojít k porozumění. Ten novinář, co vypadá jak karikatura nějakého německého novináře s ne až tak dobře skrývanou pleší, je zde poněkud zbytečně, možná jen jako katalyzátor, ale povahově má jen "rád zvířata". Poněkud zvláštní záběry z africké krajiny - často je cítit klíčování postav do scén, záběry převzaté odjinud, snad z nějakých přírodopisných dokumentů, to Kilimandžáro také chvílemi vidět je, chvilku není, a skutečně dovádění se lvem je asi tehdejší vrchol francouzské animatroniky. V příběhu, myšlence, se zdá být něco skryto, co nutí přemýšlet, ale provedení je tristní, a zvláště dramaturgická linka hodně selhává, protože chybějí jakékoliv vyhrocenější konflikty, jasně dané problémy, a tím pádem i řešení je pak takové nijaké. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Francouzi si vzali velké sousto, aby natočili takovýto film. Vsazení lva vedle herců bylo dosti úsměvné. Ve finále to působilo nereálně a ubralo vyloženě z celkového dojmu. Kdyby se tvůrci vyvarovali chyb, film by si zasloužil víc. Neříkám, že některé scény nebyly špatné, ale extrémům se mohli vyvarovat. Delonovi: Alain Delon a Anouchka Delon co víc dodat. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Akoby dokumentárny film o africkej prírode a domorodých priateľoch s tromi skutočnými hercami bez zmysluplného deja. Ornelle to svedčí, Delon je už trochu prestarnutý na jej partnera, ich dcéra je otrlé dievča, ktoré sa nezľakne leva ani čeliť smrti človeka. Najviac to celé, bohužiaľ, pripomína asi Fontánu pre Zuzanu 3. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama