Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězda westernových hitů Lee Van Cleef (V pravé poledne, Hodný, zlý a ošklivý, Sedm statečných) exceluje v tomto válečném dramatu z roku 1968. Lee Van Cleef představuje seržanta Sullivana, který se postaví do čela oddílu, složeného z amerických Italů. Společně mají za úkol infiltrovat se do fašistické armády v severní Africe. Píše se rok 1942 a Spojenci se právě připravují na Druhou bitvu u El Alameinu. A její průběh má zásadním způsobem ovlivnit právě jednotka nekompromisního bojovníka Sullivana. (Řitka video)

(více)

Recenze (21)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Film skončil a při závěrečných titulcích jsem pořád nevěřil, že tento válečný film natočili Italové. Téměř všechny italské film 60. a 70. let zamoc nestály. Toto je ale velká a příjemná vyjímka. Skupina amerických vojáků přepadne v italských uniformách italskou zásobárnu vody. Vždy se ale něco provalí a oni bojují jak s italskými zajatci, tak s blížící se německými obrněnci. Sice je tady vidět ten italský nádech a už od začátku je to poznat, ale celkově to má v sobě i něco navíc. Možná je to tím, že v tom mají prsty i Západní Němci, kteří se angažovali na filmu. A taky filmové hvězdy jako Lee Van Cleef nebo Gotz George. A ještě i ta závěrečná bitva, která byla úchvatná. 4* prostě musím dát. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

První, co mě praštilo do uší, byla neskutečná uřvaná nevkusná až místy kakofonická... něco jako hudba. A film samotný by rozhodně uvítal sestříhat. ~~~ Jednotka Amíků sestavená z vojáků s italskými rysy, předky a jazykem má za úkol před vyloděním v Africe obsadit a chránit oázu a hlavně její vodu. ~~~ Většina postav je zbytečných, přinejmenším k zapamatování, psychicky vyšinutý velící, zprasená a ve výsledku zbytečná akce... Nijak ničím zajímavý film. Dvě hodiny jsou na tohle přespříliš. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Menej typické makaroni kombat - nie je tak odľahčené ako väčšina z tohoto subžánru. Inak je tu klasická prestrelka bez nejakej väčšej logiky či aspoň nápadu, proste sa iba sekajú z jednej či druhej strany, samozrejme za revu nielen guliek, ale aj vojakov. Aj z námetu išlo vytrieskať určite viac. Spracovanie je podpriemerné, ešteže ho herecky držia nad vodou westernová hviezda Van Cleef a z nemeckej strany Fuchsberger a mladý George. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

I když pominu nějakých 50 let od vzniku, tak to se Italům moc nepovedlo. Scénář katastrofa. Střih a kamera to samé. Vše ostatní poplatné době, hudba, efekty, dialogy, ale dobře. Zápory: Všichni vojáci, kteří sice po té době války, měli být alespoň trošku zkušení, připomínali tupé účastníky branného výcvikového tábora 9. třídy Základní školy. A to ať Deutsches Afrika Korps, nebo italská jednotka v oáze i údajní Commandos. Snad to byl jen název filmu, protože jednotky Commandos byl britský vojenský útvar. V 2. světové válce bylo vytvořeno několik praporů Rangers. Jeden byl cvičen ve Skotsku pod vedením Commandos. Tak z toho asi zavádějící omyl. Nejvíc mě, kromě stálého střílení, dostala návštěva Německých vojáků a flám v báru. To, že místní hosteska je kupodivu na plech místo, aby je oblejzala je nepřekvapilo, to že kromě jednoho vojáka je tam úplně jiná sestava taky ne, že jim zmizeli čtyři vojáci, taky čert to vem, hlavně že popijem a zazpíváme. Italský hrdina byl také dobrý, kulek schytal, bouchnul v minovém políčku a furt se za Třetí říši rval. Další zajímavost přijde nakonec. Na každé straně přežije jeden vojáček bez škrábnutí, všichni ostatní samozřejmě bez života, zranění prostě nejsou. No těch skoro 50 je omluvou, ale zážitek spíše pro zasmání. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Konecne lepsi vojnovy film od Talianov. Pocas filmu sa toho moc nedeje ale zaverecne finale medzi amikmi a nemcami bolo putave a dost dlhe. Co sa mi zase na talianskom filme nepacilo, bolo znova pouzitie tankov, ktore v tej dobe este ani neexistovali. Dej filmu je ponoreny do jednej oazy, ktoru prepadli Amici, a tu sa vydavaju za talianskych vojakov. Nakoniec im na to pridu a vyberu sa znova dobudnut tuto oazu naspat do svojho vlastnictva. Boje medzi oboma stranami je plny strelby a vybuchov, co ja mam velmi rad:) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu jsou mimo jiné použity i americké tanky Cheffe, ovšem na německé straně a v roce 1942, i když jejich sériová výroba začala až v roce 1944. (Winster)

Reklama

Reklama