Reklama

Reklama

Stín v oblacích

  • Nový Zéland Shadow in the Cloud (více)
Trailer 1

Dôstojníčka letectva Maude Garrettová dostane v auguste 1943 za úlohu previezť prísne tajné dokumenty z Aucklandu na Novom Zélande na Samou. Na leteckej základni sa stane svedkom nevysvetliteľného zmiznutia pracovníka, ktorý odbavuje batožinu, keď sa jej zrazu záhadne stratí priamo pred očami. Posádka lietadla privíta novú pilotku posmešne a s nedôverou, veď žena v takej dôležitej funkcii bola v tom čase veľkou výnimkou. Maude si všimne záhadného tvora, ktorý sa drží na spodnej strane krídla bombardéra, čo väčšina posádky odmieta a neuverí tomu ani vo chvíli, keď ho tiež uvidí na vlastné oči. Po štarte musia piloti riešiť sériu nečakaných problémov, ktoré korunuje rádiová správa, podľa ktorej Maude Garretová v skutočnosti neexistuje. Maude sa prizná, že je vydatá a na palubu nastúpila pod svojím rodným menom. To však je len začiatok desivého príbehu. Z diaľky sa už blížia nepriateľské japonské stíhačky a na palube lietadla začína útočiť podivný tvor podobný kryse či gremlinovi. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

Kienast 

všechny recenze uživatele

Totální guláš, kde se ve dvou třetinách odehrává rozhlasová hra, kterou narušuje Gremlin, aby se pak film změnil v přepálené akční béčko. Pokud bych měl něco pochválit, tak je to rozhodně Chloë a zajímavý Gremlin, který mi ksichtem připomněl monstrum z Cloverfieldu. Zbytek už bylo ukázáno v traileru. ***Spoiler: Snad první film ve kterém hlavní hrdinka po zabití záporáka ... jde kojit :) **Konec spoileru**. 4/10 ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Chloë Grace Moretz vážně nikdy nedokážu brát vážně, působí na mě takovým směšným dojmem a tak tomu je i v Shadow in the Cloud. Moc jsem teda nepochopil proč se Shadow in the Cloud bere asi tak prvních 50 minut seriózně a pak náhle zničehonic přepne na směsici wtf momentů, působí to tak nerozhodně. Hodně supr byl nástup do letadla, kde se vulgárními předsudky opravdu nešetří. Náhodou ty wtf momenty byly docela dobrý a vtipný. Bál jsem se, že hned jak začaly skákat, že se to rapidně zhorší, ale spíše to film tak osvěžilo. Za zmínku z wtf momentů stojí scéna, kdy namísto kolíku/šroubu dá do západky Chloe svůj prst a pak je celá ujekaná z toho, že ho má zlomenej, zachraňování zásilky, jak se Chloe dostala do letadla, let s letadlem anebo finální fight s náležitým odpočinkem. Ještě nakonec bych pochválil dobrý soundtrack. Nevím, jestli bych film doporučil. Spíše asi jo, pokud se to nebere vážně, dá se u toho i zasmát. Jen škoda, že je vcelku zapomenutelný. VYHODNOCENÍ: KÉŽ BY TAKTO VYPADALO VÍCE FILMŮ O 2. SVĚTOVÉ VÁLCE! ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Bacha, asi bude spoiler............ Základní nástřel děje a Chloe jako silná hrdinka v začátku diváka hezky navnadí aby to pak filmaři všechno spláchli do hajzlu.. Uzlení děje a situací okolo děcka v brašně je tak moc absurdní, že by se to možná (možná) dalo nějak sežvýkat v případě, že by film vykazoval jasný nadhled a uvolněnost.. To se ale víceméně neděje a já koukal na totální volovinu, která sama sebe bere hrozně vážně.. Navíc, Liangová jaksi nevědomky pohřbívá i ten jakože feministický motiv, když musela ženské vrazit do ruky děcko aby se z ní stala akční postava.. protože bad-ass ženská hrdinka bez mateřských motivací je podle Liangové evidentně nesmysl (větší než si půl filmu pohazovat s brašnou ve které si děcko nerušeně cumlá palec).... Pochválit musím vzhled gremlina, který navzdory nižšímu rozpočtu filmu vypadá technicky fakt povedeně.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

přímočaré béčko,které díky své místy až do nebe volající tuposti snese i ten prapodivný zvrat kdy se odhalí o co tu jde a snese i ten extrémní rambo girl-power závěr.Zvláštní hororový-válečný-dramaticky-akční-thrillerový mišmaš který není úplně dobrým filmem,ale má jen osmdesát minut a na jedno shlédnutí neurazí,ale ani nenadchne...50% ()

Deyw

všechny recenze uživatele

Tvle tady je to tezky...krasne to vypada, ze zacatku cool hudba, roztomiloucka chloe a super "netopyr" gremlin..cool zacatek uveznena ve vezi a netopyr zjistovani, ale pak absolutne nehodici se hudba ke kazdy scene a takovy over the top az smesny veci tam to proste nicej..ten konec byl fajn ale zase takoivy trapny badass momenty ze si serve rukav a de na vec je proste nahovno nesedi mi to tam.. :( 2-3/5 ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama