Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policajt v sebaobrane zabije dvoch pasákov, ktorých zavolala jeho milovaná sestra Laura. Chce ju dostať z prostredia nočného podniku a hlavne muža, známeho mafiána, ktorý s Laurou žije. Do akcie s vervou vstúpi Schimanski, ktorého polícia využíva stále viac. V dramatickom boji s podsvetím sa vyrovnáva nielen so zločincami, ale nakoniec i so svojou priateľkou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herce Götze Georgeho mám rád a musím říct, že jeho ztvárnění komisaře Schimanskiho je opravdu výborné. Pokud bych chtěl porovnávat, tak bych Georgeho přirovnal k Davidu Suchetovi, který má s Georgem společnou jednu věc. Oba totiž se proslavili především coby kriminalisté, resp. detektivové a oba svou roli hráli několik let. Zatímco George se proslavil coby Schimanski, David Suchet se proslavil jako slavný belgický detektiv Hercule Poirot, kterého hrál přes 20 let. Ostatně pokud bych měl ze svého pohledu shrnout nejlepší role Georgeho, byly by zřejmě tyto tři. 1) Fred Engel ve slavné mayovce "Poklad na Stříbrném jezeře" 2) velitel KC Auschwitz - Birkenau Rudolf Höss ve snímku "Aus einem deutschen leben" podle slavné knižní předlohy Rudolfa Merleho "Smrt je mým řemeslem" a samozřejmě 3) Horst Schimanski v kriminální sérii o Schimim. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanski 06, celkově už 35. Houbičkový díl a nejen sjetý Schimi i Schrader, ale hlavně prokurátorka Schäferová (Suzanne von Borsody). K tomu pár mrtvol zalitých v betonu. Schrader v tomto dílo dílu mizí ze scény. Mladý policista Andy Bergmann (Roman Knizka) hledá svou sestru Lauru Bergmann (Sandra Speichert), se kterou vyrůstal v dětském domově. Ona je tak trochu štětule a zrovna milenkou toho největšího hajzla Ewerse (Hannes Jaenicke), který nechá i dcerce prokurátora uříznout ucho. Krom toho všeho Schimi je tu poprvé sestříhán na krátko a taky dostane pořádné parohy od Marie-Claire, protože jí slíbil, že se vrátí za 2 hodiny a zase někam zmizel na týden nebo týdny? Zajímavostí je, že se Schimimu v houbičkovém opojení zjeví i jeho dávný kámoš a kolega Christian Thanner, do dílu je trikově vsazen z dílu Místo činu - Káťa mlčí (1989). A na závěr titulní song je tentokrát parádní Bliss in my Tears od Bell Book & Candle, mnozí si budou z devadesátek od nich ještě pamatovat hitovku Rescue me. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi oznámí Mari-Claire že si odskočí na 2 hodiny a je pryč týden. Při návratu do belgického domova taky sklízí ovoce svého výletu v podobě kolegy ve vlastní posteli se svojí holkou kudrnatou. Trošku mu nabančí a jde si na chvíli sednout. V krimu ho ostříhají a po propuštění ho Marie-Claire čeká před vězením. Schimi kolem ní projde a jde do bufetu na pivko. Marii pak hodí klíče na stůl stím že je mezi nimi konec.Jedná se celkem o tvrdý díl kde Horst nešetří jemu vlastní bezprostředností. Závěrečná scéna kdy bere na milost Marii-Claire je moc povedená :-)) Jo a Schimi na ježka taky dobrý :-)) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama