Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schimanski se seznámí na dovolené s půvabnou Silke. Ta se má další den vdávat. Ale ženich se nedostaví a to je práce pro zkušeného komisaře... (oficiální text distributora)

Recenze (13)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

27. seriálový díl dvojice Schimanski a Thanner. Opět jeden z takových těch hodně klidných a i vtipných dílů. Začne to skvěle, Schimi dá dovolenou a celý v kůži na svojí krosce BMW R 80 G/S "Paris-Dakar" (která už byla vidět v několika předchozích dílech u něj v obýváku a válela se po ní nějaká štětule) vyrazí kamsi do vidlákova do Porůří, kde na nějakém statku vyrůstal, a kde si rozbalí stan na louce u řeky a začne chytat ryby. V tom se objeví místní hodně oteklý strážník, který mu nasolí pokutu a jeho pes mu sežere sýr i salám ke snídani. A hned potom Schimi vytáhne z řeky jakousi děvčicu, která žuchla z koně a která se má ten večer loučit se svobodou a druhý den se vdávat, tak ho pozve na rozlučku. Jenže druhý den už ženich na svatbu do kostela jaksi nedorazí, protože už je v pánu, tak trochu se houpe na stromě s obojkem na krku. Schimi se vrací domů, aby našel jeho byt zcela vytopený, má tam pěknou červenou retro lednici, která je jak jiná plná jen plechovkového piva. Takže Schimi opět přijede tentokrát do vidlákova i s Thannerem na Schimiho krosce, aby to vyšetřili. Díl je tak trochu o zemědělství a diktátu norem tehdejšího EHS, předchůdce dnešní EU. Aby telata víc rostla, je potřeba je pořádně nadopovat hormony. Takže je potřeba být za dobře s místním veterinářem a to nemůže být každý. Od předchozího dílu se tak nějak zvedla laťka v zábavnosti a celkově lepšího pocitu z dalších dílů. Zajímavostí je, že Schimi tu hned ze začátku udává, že se narodil 9.10.1938 ve Stětíně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzorový pětihvězdičkový případ Schimanskiho. Je v něm všechno kolem vtipu a kvalitního vyšetřování. Děvky scénáristi pro tentokrát vynechali, ale to vůbec nevadí. První den Schimanskiho dovolené je naprosto vzorový. Nejdřív postaví stan u rybníka a dostane vynadáno od místního zemědělce, že je to jeho půda a nemá tam co dělat. Pak se u břehu splaší kůň a shodí holku do vody. On jí zachrání a holka ho ještě zpraží, že na ní nemá co šahat. Nakonec se k němu dovalí místní strážmistr s německým vlčákem. Strážmistr mu vynadá, že nemůže lovit ryby, když nemá rybářskej lístek a pes mu sežere salám se sýrem. Scéna, jak Schimi na Adama skočí šipku přes rákos do rybníku nebo jak ve svém vyplaveném bytě následně otevře ledničku plnou lahváčů a naložených okurek, jsou taktéž nezapomenutelné. Nicméně i vyšetřování je hodně zajímavé a točí se kolem tamních zemědělců a zakázaných antibiotiky pro zvířata. Tudíž to, co se u nás řešilo před lety, Němci ve scénáři pro Schimi zužitkovali již v roce 1991. Za mě dobrý a jasná pěti hvězda. ()

Reklama

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrej díl jak se Schimi vydává na svý krosce na dovolenou. Pěkná je scéna jak ho vytáhne místní pupkatý polda se psem rozespalého ze stanu. Jeho pes mu následně během náročného výslechu proč Schimi chytá ryby bez rybářského lístku sežere salám a sýr.Nebo jak skáče nahej přes rákos do rybníka. Thanner se hezky vzteká když mu stará majitelka domu povídá že nemají volný pokoj.Thanner jí dá co proto :-))) ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další kvalitní zapamatovatelný díl, tentokrát je Schimi na dovolené ve vesnici, kde vyrostl. Setkání s místními je poznamenáno smrtí ženicha v předvečer svatby. Schimanski nabízí pomoc a brzy začnou vyplývat na povrch ošklivé vesnické šarvátky.... Teda tu atmosféru vesnice dokázali moc pěkně vykreslit. Vypsychovaný konec by se hodil do nějakého hororu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Na scénáři spolupracoval také Chiem van Houweninge, představitel seriálové postavy Hänschena. (bo.rec)

Reklama

Reklama