Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schimanski a Thanner pátrají po muži, který létajícím drakem straší děti. Oba jsou naštvaní, že dostali tento případ, protože to přísluší mravnostnímu oddělení, a ne oddělení vražd. Schimanski si jede zavolat k jednomu známému, Polákovi Leszkovi, který vede vrakoviště aut. Vedle vrakoviště se nachází také parkoviště pro mezinárodní dopravu. Chvíli poté, co si Schimanski zatelefonuje, přijede na vrakoviště plné auto Arabů a začnou střílet. Na parkovišti zůstane několik mrtvých řidičů kamionů s rodinami. V jednom prázdném kamionu najde Schimanski obrovskou kaluž krve. Schimanski si myslí, že tam byli zavražděni nejméně čtyři lidé. Thanner je ale jiného názoru. Domnívá se, že tam Poláci dělali zabijačku, a že je to prasečí krev. Leszek se svou přítelkyní Elou mezitím zmizí Zanedlouho najde policie Leszka v jednom hotelu. Schimanski vleze větrací šachtou z vedlejšího pokoje k Leszkovu pokoji a poslouchá, o čem se Leszek baví s Palestincem Samarou. Leszek je vyděšený ze střelby na parkovišti, a proto chce ukončit obchodování se Samarou. Najednou někdo hodí do pokoje dva granáty a celý pokoj vybuchne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další nádherné antré nám předvede duisburskej fešák. Schimi sedí rozespalej na posteli, hlavu v dlaních, hold opička je nepříjemná věc, pak nahmatá rukou ženskou nohu a na druhým konci postele než měl Schimi hlavu se mu tam válela nějaká ženská. Vstane, projde kolem terení motorky co má v bytě a jde si do lednice načít jednoho raního zrzka. V autě zprcá Thannera, že mu tam nadrobil a jedou k nějakýmu připadu který jsem přiliš nepochopil. Šlo o papírová draka a nějakýho uchyla, ale to bylo vedlejší, jen aby to Schimiho nasralo a porafal se opět s Kislingem. Skutečný případ jsou nějací islamisti ,( ano píše se rok 1989 ) co si dělaj z Německa divokej západ. Islámskej sajrat, tam stříli jak o závot, háže bomby a tak dále, prostě to jediný, co tyhle nelidi uměj. Nevím jestli to bylo nějak pitomě zamotaný a nebo tím, že na ČT je to kreten vedle kretena a dávaj Schimiho pomalu až v jednu ráno a já pro únavu byl rád, že rozeznám Thannera od Schimiho, ale moc sem se v tom nevyznal, jen vím, že tam čmoudi dělali bordel a Schimi byl hodně nervozní a s každým se hádal. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi se probouzí v posteli a nahmatá pod peřinou nahatou kočku, promne oči a jde si do lednice pro jedno orosené, cestou míjí na chodbě svoji crosku. Thanner přišel o auto a po delším shánění kupuje bílé Subaru, to mu ovšem při závěrečné honičce shoří. Při úvodní scéně při odhlování mrtvých těl na odstavišti kamionů hraje z policejního tranďáku z rádia píseň ,,Against the wind,, od BonnieTyler. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

21. díl dvojice Schimanski a Thanner. Tenhle díl nemohli komouši svého čau odvysílat, protože hned na začátku se divák dozví, že v Polsku díky centrálnímu plánování nejsou žádná prasata. Schimi a Thanner jedou ráno do práce, prý naposled spolu, protože Thanner má večer dostat nové auto. Za chvíli přijde Schimi po krátké přestřelce s Palestinci s AK-47 o svůj červený Citroen CX. Je to takový jiný díl. Thanner zná jménem snad všechny šlápoty u silnice a laškuje s jednou obtloustlou tanečnicí, k tomu má ještě novou kamarádku pinglici. Polák Leszek se šlápotou Elou začne v Německu kšeftovat s Palestinci s krví B+, kterou dovážejí Poláci v krabicích Polski Fruits. Krom Schimiho Citroenu to nakonec odnese i Thannerovo nové Subaru. Český dabing je až z roku 2000. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama