Reklama

Reklama

Místo činu - Série 13 (1982) (série)


Dívka na schodech (S13E07)

(epizoda)
  • Česko Schimanski - Pozor na tu holku (více)

Obsahy(1)

Osamělé děvče přivede Schimanského na stopu organizovaného zločinu. Když se Schimanski vrací pozdě v noci domů, najde na schodech v domě sedět dívku Katju Behrensovou. Její matka bydlí v jednom z vedlejších bytů, ale není doma. Schimanski svolí, aby u něj dívka zůstala přes noc. Druhého dne najde policie matku zastřelenou nedaleko domu. Schimanski s Thannerem se marně pokoušejí od Katji vyzvědět podrobnosti o matčině životě. Pátrání v jejím zaměstnání, specializované restauraci Hawaii, lehce poodhalí roušku tajemství. Jenže i Katja něco skrývá a má své vlastní plány.
V této epizodě zazní variace na skladbu White Eagle od proslulé německé elektronické skupiny Tangerine Dream, jejíž dobový úspěch započal trend osobitých moderních soundtracků pro díly s komisařem Schimanskim. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi slušně zpracovaný díl, ve kterém si Schimanski s Tannerem kromě jiného tak trochu zahrají na chůvu. Jen tak mimochodem mě fascinuje, jak řemeslně poctivě je každý díl natočen. To si pak člověk uvědomuje provinčnost domácí televizní tvorby. Herecké výkony, kamera, střih, výprava, to všechno můžeme v našich luzích a hájích s několika málo výjimkami srovnat jedině s filmovou tvorbou, ale nikoli s televizní. Celkový dojem: 70% ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. díl s dvojicí Schimanski a Thanner. Jeden z odlehčených dílů, žádná střílečka, honička v autech, žádná noční pitka a ranní kocovina, Schimi tentokrát ani neprohání žádnou barmanku nebo jinou sukni. Tentokrát je tu obchod s drogami, zabitá matka dealerka, milenec vrah a pomstychtivá dcerka. Ta se snaží celou dobu Schimiho svádět. Jeden z těch slabších dílů, ale má docela zajímavou hudbu. To měl Schimi ještě delší vlasy i přes uši a hned na začátku otevřel dveře bytu nějakou kreditkou, taky je to jeden z mála dílů, kdy sedí v obleku v nóbl restauraci. Zároveň je to první díl, kdy říkají Hänschenovi "Honzo, Honzíku". 50% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda víc mně k Schimanskimu sedí vůně chlastu, rozevřená náruč žen lehkých mravů a drsňáctví na entou než péče o pubertální dívčinu, leč i ženy se počítaj a je třeba aby k Schimanskimu získali sympatie i zástupkně údajně něžnějšího pohlaví. Pokud bych na tomhle dílu měl něco vypíchnout, tak skvělou hudbu a jemné náznaky silného přátelství mezi Schmimim a Tannerem, který ač každý z naprosto jinýho těsta se k sobě skvěle hodí a tvoří policejní dream team. Ještě bych chtěl zmínit Schimanskiho nadřízenýho Kislinga, kterej mu vždycky spolehlivě alespon jednou za díl zvedne madle i tady se mu to dvakrát povedlo. ()

anderson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 17.9.1983, réžia českého znenia (ČST Praha) = MIROSLAV KRATOCHVÍL+ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: NOVA = ?.?.2001, réžia českého znenia (NOVA 2001) = MARTIN TĚŠITEL+ČESKÁ (obnovená) TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA Family = 10.5.2012, réžia českého znenia (PRIMA 2012) = MARTIN TĚŠITEL - TECHNICKÁ POZNÁMKA: PRIMA zdá sa k tejto epizóde "zašantročila" aj novodobý dabing z NOVY a pod názvom SCHIMANSKI - POZOR NA TU HOLKU vytvorila verziu bez Miroslava Moravca. A Jiŕí Schwarz je žiaľ biedna náhrada. (10.5.2012) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi si to takhle kráčí po náročné šichtě domů. To, jestli zrovna někoho chytil nebo vypil basu piv je v tenhle moment úplně jedno. Na schodech u bytu sedí uplakaná dívčina a tak se jí Schimi chtě nechtě nakvartýruje do bytu, aby ji ochránil. Máma se ji totiž někam zatoulala. Druhý den se u oblíbené Duisburgské fabriky objeví mrtvé tělo a okamžitě je to všechno jasný a rozjíždí se vyšetřování. Opět dobrá kriminálka, ale chybí ji ten klasickej vypitej čmuk. Schimi je tady za dobráka. Holka, o kterou začne pečovat, do něj neskutečně dělá, ale Schimi odolává a odolává. A jelikož tu není moc putik, piv ani děvek, můžete jen hádat, jak to dopadne. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama