Reklama

Reklama

Místo činu - Série 13 (1982) (série)


Neviditelný protivník (S13E03)

(epizoda)
  • Česko Neviditelný nepřítel (více)

Obsahy(1)

Komisař Schimanski vyšetřuje vraždu, která se ale ukáže být klíčem k několika dalším zločinům… Komisař Schimanski ukazuje mrtvolu ženě, která v ní má identifikovat svého muže. Ta ovšem popře, že by to byl její manžel, i když měl u sebe jeho doklady. Nedokáže ale vysvětlit, kde její manžel je a proč měl u sebe mrtvý jeho doklady. Komisaři se vydávají na místo činu. Hledají nějaké indicie, které by je zavedly k identifikaci mrtvoly. Na místě najdou obrázek koně, proto se vydají pátrat na dostihové dráhy. Tam má Schimanski známého, který mu řekne, o jakého koně jde a kdo je jeho majitel. Také jim prozradí, že zná pohřešovaného manžela. Prý je to velice dobrý přítel mrtvého... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak minulej díl byl hodně slušně nasátej chlastem, děvkama a punkem, tak tenhle byl zase pro změnu dost vyklidněnej. Schimi nesmrdí bordelem a ještě k tomu dokonce vyšetřuje případ. A to je vlastně naopak od předchozího dílu silná deviza tohoto dílu. Není to přesně to, co bych na středeční večer po desáté chtěl, ale na druhou stranu je to poctivější kriminálka z těch poctivých, co německá kriminální scéna může nabídnout. Každopádně obrazy industriální fabriky na zdi kanclu Kisslinga opět nezklamaly. ()

anderson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 22.1.1984, réžia českého znenia (ČST Praha 1983) = MIROSLAV KRATOCHVÍL+ČESKÁ (obnovená) TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČT 1 = 21.1.2015, réžia českého znenia (NOVA 2001) = MARTIN TĚŠITEL - Česká televízia sa rozhodla vysmiať do tváre všetkým fanúšikom pôvodného dabingu ČST a opäť nasadila dabing NOVY. Nemám na to slová... (25.2.2014) ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každá detektivka se Schimim je fajn a u každé upadám do nostalgie. Sledoval jsem tyhle filmy už jako malý a možná proto je mám tak rád, i když se nejedná o super kvalitu. Místo činu je dost napínavá a místy taky dost nudná epizoda z řad detektivních příběhů o Schimanskem. Já se ale bavím a tak dávám pěkných 60% ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. díl s dvojicí Schimanski a Thanner a první díl, kde je doplňuje sympatický zavalitější Holanďan Hänschen (Chiem van Houweninge). Tady mu ještě neříkají Honzíku. V tomto dílu má i drobný štěk mě trochu povědomý Werner Schwuchow, známý jako vrah v jednom dílu seriálu Dobrodružství kriminalistiky. Schimi není v bezpečí ani doma, proto bydlí v hotýlku, kde také přebývá jistý dealer nádobí, ve skutečnosti nájemný vrahoun. ()

Delmondo 

všechny recenze uživatele

Nějak na mě dopadla nostalgie a tak jsem se ve víru vzpomínek na dětství rozhodl po letech prověřit starej dobrej Tatort se Schimanskim. No a musím konstatovat že ač jsem si vybral díl s nic moc dějem tak Horstík je cool frajer i po tolika letech, kterej se nebojí při sledování podezřelého zabavit malýmu klukovi ukradený kolo a na něm následně dotyčného sledovat, ve vyšetřování mu přitom zdatně pomáhá jeho dobrý kolega s vizáží mrože Thanner. Gotz George svou nejznámější rolí Schimiho zapříčil že Místo činu je ze všech německejch krimi seriálů které se na nás valí ze všech stran už hodně dlouhou dobu ten nejlepší. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama