Reklama

Reklama

Místo činu - Série 16 (1985) (série)


Dvojí hra (S16E03)

(epizoda)
  • Česko Schimanski: Dvojí hra (více)

Obsahy(1)

Podivná sebevražda přivádí Schimanskiho s Thannerem k jedné zvláštní sektě. Ale ta je jen zástěrkou k úplně jiným aktivitám...  Schimanski a Thanner jsou povoláni k domu, kde mladá žena ukončila svůj život skokem z balkonu. Zprvu se zdá, že šlo o sebevraždu, ale záhy přicházejí první pochybnosti. Proč ji její muž nechal o samotě? Ve chvíli její smrti měl mít údajně důležitou obchodní schůzku, ale tohle alibi se nepotvrdí jako důvěryhodné. A jakou roli v celém případu hraje Ann Silenskiová? Byla kamarádkou mrtvé a patří do stejné sekty jako oběť, do „Církve spolku“. Tato sekta je přísně organizovaným spolkem, mísí se v ní mysticismus Dálného východu se západní psychologií a bere do svých řad mnoho zoufalých lidí dnešní doby, kteří se ocitli v koncích. Spolek jim nabízí osvícení, osvobození, ale především bezpečí a útočiště v hierarchii sekty. Tohle všechno ale taky má svou cenu: členové spolku se musejí plně podřídit vůli jeho „vůdce“. Jedním z nich je Gassmann, charismatický a okouzlující muž. Je jasné, že mrtvá žena na něm byla obzvláště závislá. Gassmann vede své „bratry a sestry“ dle své vůle a vůle vedoucího sekty „Orka“. Nešťastníkům přesvědčivě tvrdí, že v nezištné činnosti pro spolek naleznou vysvobození. A mladá žena, jejíž sebevražda byla zjevně fingovaná, nezůstane jedinou mrtvou v prostředí sekty... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojí hra je jeden z těch dílů, kde se především Schimi předvede v plné své kráse. Vyšetřování je klasicky brutálně schizofrenní a tak je třeba se zaměřit především na konkrétní scény. Objednání kari klobásy na místě vraždy, sjetej Holanďan v bytě jedné podezřelé, tuna vypitejch piv snad všude, kde se to dá a jeden solidní diskotanec, po kterém Schimi předvede dokonalou hru s kartama. Do toho solidní akční automobilové scény, kterým dominuje mokrá vozovka a tuna efektivních smyků, díky kterým zaručeně nikdy nezjistíte, kam kdo jak jede. Jo a jedna sekta, která je spíš jeden velkej bordel s jedním Číňanem, co tam členy sekty učí nějakému bojovému umění a neustále u toho řve: Fight for Peace. Ale jo, tohle byl vydařenej díl. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod tohoto dílu nezastihne Schimanskiho v dobrý náladě a tak si na místě činu nechá poručit kari klobásu, ale přinesou mu nějakou sračku, tak jí narve do huby nějakým příhlížejícímu a jde pryč. Postupně však Schimanski pookřeje a nabírá náladičku, která se naplno projeví na diskotéce, kde se skleničkou piva v ruce pokouší o disco tanec. Při vyšetřování nazve sídlo sekty bordelem, ale členka sekty mu oponuje, že kdyby to byl bordel, tak by ho tam viděla častejc. Schimanski stačí mít i další konflikt se svým nadřízeným, tentokrát je to nějakej Karl. Obecně se mě tenhle díl hodně líbil, měl spád, dobrý zakončení, působil víc akčně než detektivně a Schimi je tady v tak slušným rozpoložení, že se v tržnici pokusí ukrást pomeranč. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z dílů, který jsem si vybavoval z "mládí". Prostředí náboženské sekty je neokoukané a zajímavé. Ta sektička mimochodem připomíná Moonisty (neboli Církev sjednocení) ale má v sobě i něco ze sekty Šrí Činmoje a dalších jim podobných. Celé je to pochopitelně "trochu" přitažené za vlasy, ale není to špatně vymyšleno. Vtipných momentů jenom pár, ovšem nejsou špatné. Klišat zato hodně, především zde "pochopitelně" zde hraje důležitou roli půvabná žena, do níž se náš milý detektiv samozřejmě zamiluje, ale ona ho stejně samozřejmě odmítne... No nic, Celkový dojem: 60% ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10. díl dvojice Schimanski a Thanner. Církevní sekta nebo jak říkají, církevní společenství, mnoho lidí tam nalezlo svůj nový domov... bojujte proti hladu ve třetím světě atd. A přitom hlavní sekťák je normální vrahoun a ještě k tomu překupník se zbraněmi a jeho ovečky dealují kokain. Díl je doplněn zajímavou hudbou a dobovou hitovkou od Davida Knopflera. 2024: No náhodou mi to tentokrát přišlo zábavné, když Schimi a Tanner honili manžela zavražděné a když si vezmou kudrnáče Hänschena, jdou jim i domovní prohlídky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Horste! To se dělá, krást pomeranče!? Zvláštní, pomalu plynoucí díl se sektářskou tématikou (něco jako Aštar Pašeran, specializace drogy a zbraně), což je činnost, pro kterou nemá Schimi pochopení. Závěrečný pokus o vyléčení odpadlice ze sekty kvalitním sexem dle očekávání ztroskotává a tak zůstal jen náramek a spásná myšlenka založit si s kolegou Thannerem sektu svou. Že by Pivní lidé..? ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama