Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař Schimanski a duisburský podnikatel Jannek pracují ve volném čase jako kurátoři pro sociálně narušenou mládež trénují skupinu mladistvých delikventů v americkém fotbalu. V Duisburgu dochází k opakovaným loupežím v supermarketech, při té poslední byl zastřelen policista. Kriminalisté zjistí, že vražedná zbraň je velice unikátní, ale jedno její použití už v záznamech mají. I když je to Schimanskému nepříjemné, podezření směřuje mezi jeho mladistvé svěřence dva z nich jsou předběžně zadrženi, třetí Tommy se někde skrývá. Když se konečně odhodlá z úkrytu vystoupit, je přímo před zraky Schimanského a Thannera zastřelen (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

22. díl dvojice Schimanski a Thanner. Schimi a Thanner mají nového šéfa Oberrata Ossmanna (Gerhard Olschewski), který jim hned nabízí tykačku pěkně u žrádýlka. Další novinky jsou, že Schimi si zahraje i na klavír. Dál se Schimi ukáže jako bývalý hráč amerického fotbalu, který teď trénuje mládežníky a se kterými jsou tak trochu problémy. Hlavní padouch je tentokrát bohužel známý hned od začátku. Krom toho Schimimu do cesty přijde i jedna bývalá blonďatá štětule. Tentokrát žádná opíječka, ranní kocovinka, probuzení u nějaké barmanky, honička v autech, střílečka, takový celkem klidný díl. ZVLÁŠTNOSTÍ tohoto dílu je, že z něj potom vystřihnou Thannera a po své smrti ho použijí znovu a díle Schimanski: Sourozenci (1998), kdy se Thanner zjeví, když je Shimi krásně sjetý po houbičkách. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch opravdu slabých dílů. Ze slibného prostředí amerického fotbalu se nevytřískalo téměř nic, zápletka se zastřelením Tommyho je hodně přitažená za vlasy, hlavní záporák se celým filmem nečinně prochází (tudíž mi vycházel jako jediný možný vrah, poněvadž jsem si říkal "kvůli čemu tam ten chlap vůbec je?") a postava Káti je, mírně řečeno, divná. Snad jen trik s kulkou potěší, ale kde nic není... 40%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Horst jako Chopin, trenér amerického fotbalu a bowlingová koule v jednom. A Thanner? Ten se všemu jen diví.. Na poměry Tatortu díl vážný jak akt zavedení prohibice v městě Duisburg a to je v případě této série neodpustitelná chyba. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama