Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kanceláři Schimanského a Thannera se jednoho dne objeví dr. Waldorf, s poněkud nekonkrétní a zmatenou obžalobou týkající se úmyslného znečistění životního prostředí, které vedlo ke smrti několika jeho pacientů. Oba komisaři považují vše za hysterický ekologický výstup a nevěnují mu žádnou pozornost. Krátce nato je však doktor Waldorf ve své ordinaci zavražděn. Podezření padá na ředitele místního podniku na zpracování odpadu, než však mohou detektivové dokázat jeho vinu či nevinu, je muž také zavražděn. Ukazuje se, že Schimanski a Thanner stojí před obtížným úkolem. Motivem obou vražd je na první pohled zřetelná snaha ututlat nějaký velký ekologický skandál. Jenže kdo je pachatelem a jde vůbec o znečištění ovzduší? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Monicina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný dej a do toho sa hodiaca hudba. Ukázala sa tu bezútešnosť zamoreného Duisburgu, plného chemických a iných závodov a ľudí, ktorí potrebujú prácu a riskujú svoje zdravie a život. A mocní si napakovali vrecká. Realita 80 rokoch a nielen v Nemecku. Práve toto sa mi páči na celej sérii Miesto činu Duisburg, že všetky príbehy pôsobia tak reálne a tak depresívne, čomu napomohlo točenie príbehov priamo v meste a skvelé herecké výkony a dobre napísaný dej.Jediné, čo mi vadilo bol dabing postavy Elisabeth Kazovej, to jej šušlanie a iná výslovnosť boli dosť trápne. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7. díl dvojice Schimanski a Thanner. Film začne zátahem na smažky v nějakém tom jejich skvotu a najdou tam i jednu smažku usmaženou. Při výslechu smažek dojde na policii i Dr. Waldorf nahlásit vypouštění toxinů do Rýna. Jenže kdo nechal pak sejnou Waldorfa a taky šéfa odpadní firmy Kaisera. Jenže hlavní podezřelí ředitel chemičky Baumgarten je taky nalezen mrtvý. Za vším hledej ženskou. Policejní šéf Karl Königsberg slaví 58 narozeniny a manželka mu říká familiérně Karlíčku. Schimi poprvé jako boxer v ringu, i když zatím jen v tělocvičně - na to později naváže díl Schimanski: Eskadra (1997). A na konci Schimi už podruhé v kravatě a v obleku v nóbl restauraci. Takový průměrný díl skoro bez akce, až na let Schimiho helikoptérou a jeho skok na loď. Film doplňuje zajímavá hudba (Hermann Weindorf) nebo hitovka na konci z té doby (Panarama - In this World). 65% ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře napsaný a slušně zahraný příběh. Z hlediska hodnocení celého seriálu, respektive dílů se Schilmanskim rozhodně nadstandard. Překvapivě dobrý se mi zdál herecký výkon Elisabethy Kaza, ale možná za to mohla její němčina proplétaná francouzskými slovíčky. Stejně jako celá její postava to mělo jistou noblesu. celkový dojem: 70% ()

agathon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díly seriálu se Schimim jako detektivka docela ušly... stejně tak se mi líbila ta lehce sociální linka, v který se nesla poetika seriálu - jak to bylo všechno takový ošuntělý, ušmudlaný a jakoby německy "drsný". jako malý dítě jsem to docela hltal (i když mi to zřejmě z velký části indoktrinovala máma) ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně povedený díl.Schimi je opět charismatický polda co se nesere.Úžasná je scéna kdy Schimiu seda do vrtulníku a sleduje tanker který vypouští jedy do Rýna.Pohled na surové huťě je mrazivý.A to jak se Horst drží jednou rukou žebříku od vrtulníku a následně skáče na tanker má opravdu koule:-))Pokud to nesestřihali nebo jinak neošidili tak to smekám:-))) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama