Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z řeky je vyloveno tělo mrtvého dítěte v prádelním koši. Během pitvy patolog zjistí, že dítě zemřelo na tyfus. Schimanski musí co nejrychleji najít ohnisko nákazy, aby se tyfus nešířil dále. (Snorlax)

Recenze (13)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. díl dvojice Schimi a Thanner. Tyfus a adoptované děti z Asie přes Holandsko, navíc adoptované děti dostanou na cestu plyšové zvířátko nacpané heroinem, které jim po příletu šikovně vymění a dítě může k adoptivním rodičům. Schimi, Thanner a Hänschen zkoušejí v Holandsku adoptovat dítě. Jeden z odlehčených dílů bez stříleček, honiček, večerních piatik a ranních kocovin, ale o to více zábavný. Schimi si vede domů malou hongkongskou holčičku Thanner vyhozený z domova čeká před jeho domem, tak končí Schimiho druhá sezóna. V původním dabingu se objevil u jedné roličky krátce i Antonín strýček Jedlička a policejního šplhouna zástupce šéfa Königsberga Dr. Borna namluvil Olda Kaiser. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi s parťáky řeší případ mrtvého dítěte na tyfus.Vyšetřování je zavede do Holandska.Kriminalisté jsou v koncích a tak se Schimi rozhodne k nezákonnému vloupání do kanceláře kde je přistižen majitelem.V sebeobraně tam zemře jeho bodyguard.Detektivové jsou popotahováni za nelegální vloupání.Konigsberg Schimiho z případu odvolá ale nakonec na nátlak médii je trest zrušen a nakonec se podaří případ rozluštit.Scény v Holandsku jsou moc hezké,Místní folklor je úžasný a díl rozhodně nenudí.Schimi si z výletu přiváží krásného monokla a chodí v tvrďáckých brýlích. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku zábavný díl v němž se Schimanski, Thanner a Hänschen podívají do Holadska aby vyšetřili případ mrtvého dítěte nalezeného v chladných vodách Rýna. Ne, že by v ději místy nebyla hlušší místa, ale rozhodně jde o nadprůměrnou epizodu. Příběh je dobře vybudovaný, disponuje vcelku překvapivým rozuzlením a nepostrádá nečekané zvraty. 70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to přímo o napětí či velkém patrání, ale jedná se docela o zajímavej případ, který Schimiho přivede až do Holandska, kde nám předvede časově nenáročné balení holky, prostě přijde k první holce co se mu líbí a řekne "potřebuju ženu", ano pánové je třeba se učit od nejlepšího. Plyšový zvířatko má v sobě poměrně dost nadhledu v podobě dialogů, zejména mezi Thannerem a Schimanskim a jednu odbourávačku a to když se nějakej liliputan vrhne na Thannera, začne bitku a Thanner toho pindoura začne mlátit novinama do hlavy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi v tomto případě má globální misi. Zachránit německý národ před tyfem. Občas si odskočí za nějakou děvkou, ale ve své podstatě dokonce řeší případ. A je to poctivá kriminálka se vším všudy. Respektive tedy taková, jak by to u správné kriminálky mělo být. Bez chlastu, blbých keců a s lehkými děvami po ruce, které v zásadních krocích pomůžou tak, jak nejlépe budou umět. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama