Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schimanski - značně otupený a vyčerpaný po mimořádně zdařilém flámu - je v doprovodu svého spořádaného kolegy Thannera přivolán na místo činu. Na opuštěném břehu rybníka bylo v loďce objeveno tělo zastřeleného muže. K překvapení všech se objevuje přímý svědek zločinu, chlapec ukrytý na dně loďky. Jeho nalezením však pátrání nepokročí ani o krok dále, dítě není v důsledku šoku schopné jakékoliv výpovědi. Přesto se policii podaří zjistit, že případ má spojitost s obchodní aktivitou jisté firmy, která směřuje do Afriky. A tak hon za horkou stopou přivádí Schimanského do Rotterdamu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu proč to tady zatím nikdo nekomentoval, přitom hodnocení je tu dost. No nevadí, hold budu já ten kdo Schimiho Léčitele komentátorsky odpaní, protože někdo první bejt prostě musí. Ona už ta věta tady v obsahu "Schimanski - značně otupený a vyčerpaný po mimořádně zdařilém flámu" je mimořádně lákává a k tomu ještě připočítávám úvodní záběr jak má Schimi v obejváku zaparkovanou terenní motorku a na ní nějakou polonahou návatou děvku a je jasný že tohle jít pod průměr prostě nemůže. Hned bych Schimiho brloh hodil do toho seriálu "jak bydlí slavní". Láhve, láhve, terenní motorka, polonahá děvka, láhve, kalhotky, láhve, nahá děvka, láhve, zkrátka dokonale útulný byteček slušného člověka. Ano, ten byt a jeho obsah mě zaujal víc než zbytek příběhu, který je sice trošku čitelný leč jak je u Schimiho zvykem ani tenhle díl nepostrádá střídačku humorných a drsňáckých chvilek, ale možná se na úkor napětí až příliš soustředí na vykreslení Schimiho jak poldy, kterej si jde za svým i kdyby to svý měl najít v Putinově prdeli. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Thanner se ráno nemůže dobouchat na kolegu Schimiho. Ten se probouzí po ranách do dveří po dalším flámu a jde kolegovi otevřít. Na chodbě polonahá kočka osedlávajíce jeho mašinu. Poté spolu vyráží k případu kde najdou v loďce mrtvého otce a až za další chvíli v schouleného synka který s dávkou štěstí přežil. Cestou na místo činu Thanner zapadne s autem v bahně a Horst mu to dá vyžrat. Při vysedání Horst stoupne po kolena do vody. Vyšetřování se točí kolem obchodu s léčivy. To zavede jak Horsta,Christiana tak i Henschena do Rotterdamu kde se Schimi dostane na nákladní loď kde pátrá po uneseném oném synkovi. Chlapce Horst najde a jelikož jim je paluba malá tak i mladíkem skočí za jízdy ve tmě do moře. Napřed si naštěstí přes palubu shodí záchranný člun. Po několika hodinách jsou na otevřeném moři vyzvednuti vrtulníkem. Krásná je scénka jak Horst vysí v ,,podvěsu,, pod vrtulníkem. Supr je taky když Henschen zasvěcuje Thannera známého svou slabostí pro lehké děvy do tajů místních poběhlic (pardon sociálních pracovnic). Toho nakonec nad ránem oberou o všechnu hotovost. Super díl. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

23. díl dvojice Schimanski a Thanner. Nádherný začátek. Neděle, Schimi doma po nějakém flámu, po jeho mašině, co má v bytě, se plazí nějaká blonďatá šlápota. Příběh tentokrát dovede Schimiho, Thannera a Hänschen až do Holandska. Jenže jak říká Schimi, Holanďami mají v hlavě jen ementál. Pilule Sekobarbital vyrobené v Německu se vozí lodí z Holandska do Afriky tamním závislákům. Až na to, že výrobce je hned na začátku zastřelen a jeho malý syn je rukojmí. Ale jak to vypadá, Schimi si umí poradit i na otevřeném moři, než dorazí vojenské námořnictvo. Hlavní padouch je tentokrát společník zavražděného, taky nový přítel vdovičky. No a mimo to chlapci si myslí, že jejich šéf Ossmann je"na druhém břehu" než se ukáže, že jeho objímaný protějšek je jeho syn. Žádná honička v autech, žádná střílečka, ale hlavně kvůli námořní akci slušný díl, Schimi v záchranném člunu vylévá vodu botou, on nosí ty vysoký koně jak holiny. A snad jen Thanner se trochu rozvášní s holandskými šlápotami. Tenhle díl má původní dabing ještě Československé televize ze začátku devadesátek. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem si zvyk, že Schimanski chlastá jak duha, ale začátek tohohle dílu nemá obdoby. Schimanski po flámu. V pokoji strašnej bordel, v chodbě enduro motorka a na ní kurva, všude strašnej smrad. No, Schimi skutečně nezklamal a nechápu jak tohle někdo může hodnotit dvěma hvězdami. Kdo to tady z těch 101 hodnocení asi ve skutečnosti opravdu viděl, co... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama