Reklama

Reklama

Místo činu - Série 15 (1984) (série)


Účet bez hostinského (S15E12)

(epizoda)
  • Západní Německo Rechnung ohne Wirt (více)

Obsahy(1)

Je zastřelen muž, bývalý boxer, vyšetřování se ujímá Schimanski. Ten brzy zjistí, že vše se točí kolem skupiny vyděračů, kteří po italských podnikatelích požadují výpalné. Mrtvý byl zřejmě jedním z vymahačů výpalného. Schimanskí i jeho nový šéf Wolf se rozhodnou, že se postaví celému organizovanému zločinu, tedy minimálně té části, která vymáhá výpalné. (Snorlax)

(více)

Recenze (5)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo Horst nám tentokrát zapřed do případu vydírání majitelů restaurací a barů. Jedním z nich je i Schimiho kámoš a tak se rozjede typicky zvláštní patrání. Zvláštní v tom, že mě přijde že Schimi opět k informacím přichází jek slepej k houslím a jako vždy se mě líbí spíš vedlejší dějové linie. Především Thanner po rozvodu začíná vystrkovat růžky pokud jde o ženský a není díl, kde by nějakou nebalil i tady se solidně rozjíždí. Navíc nám chlapci s kriminálky Dusiburg dostali novýho šéfa, ktrej Šimiho prudí ještě víc než Kisling. O napětí ani tolik nejde, spíš se jedná o zajímavý odhalení pachatele. Ještě bych zmínil, že hudební motiv mně připomínal Morriconeho kultovku z filmu Profesionál. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi a jeho italský kamarád který vlastní pizzerii je terčem vyděračů.Jedná se spíše o italský díl.Bohužel nic moc.Schimi s Thannerem maj nového šéfa,takového vepříka kriminálního radu Wolfa kterému jsou Horstovi praktiky proti srsti. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9. díl dvojice Schimanski a Thanner. Italská mafie má prsty i ve vraždách v Duisburgu a s ní spojený Schimiho kámoš Ital Quido. Schimi tentokrát jezdí tehdejší hitem Fordem Sierrou 2.3D. Zajímavou hudbu napsal tentokrát i pro smyčce a spinet Stefan Melbinger. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková upocená epizoda s hláškami typu: "Pane strážmistře, mohl byste se prosím věnovat té nehodě? Ten mrtvý je přece dočista mrtvý!" Lepší už pak předvede snad jenom Tanner, co popisuje situaci Schimimu: "Mrtvý je tady. Střelili ho z auta...do nohou." Schimi odpoví: "Do nohou? A na to zemřel?". A v tu chvíli se rozjíždí naprostý pseudo vyšetřování, kde Tanner konečně rozjíždí svoje umění jak sbalit ženskou, Schimi pro změnu přiměřeně chlastá a mezi ně se vecpe novej šéf tlustej jak vypasená bečka. Veškerý vyšetřování postrádá smysl a jediné pozitivum jsou momenty, kde Schimi a Tanner nevyšetřuje. Jemně slabší díl. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama