Reklama

Reklama

Zub za zub

  • Česko Schimanski: Zub za zub (více)

Obsahy(1)

Komisař Schimanski dostává na starost případ bývalého spolužáka Krugera. Ten pracoval v Duisburgu ve firmě pana Grassmanna, která zkrachovala, a Kruger tak přišel o práci. To mělo být údajně důvodem k tomu, že povraždil svou rodinu a nakonec sám spáchal sebevraždu. Když se to Schimanski dozví, vtrhne ke Grassmannovi na schůzi a ztropí tam scénu: obviní průmyslníka z chamtivosti a klade mu za vinu Krugerovu smrt. Případ je brzy oficiálně uzavřen jako vražda a následná sebevražda. Ale Schimanskému se tento verdikt nezdá pravděpodobný, a tak se rozhodne pátrat na vlastní pěst. A nezastaví ho ani to, že je dočasně suspendován. První stopy vedou do Marseille, kterou Kruger krátce před tragédií navštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

mira007 

všechny recenze uživatele

Schimanski strčí všechny ty kriminálky Vegas a Majamy do kapsy. V kontrastu s americkými barevnými , slunečnými záběry na krásné lidi je protiklad německého Duisburgu plný špíny, chudoby a špinavého přiopilého policisty, který ale zároveň budí daleko více sympatií. V tomto díle se mi nejvíce líbila hromadná bitka demonstrantů s policií, kde se proplétají naši dva kriminalisté, aby se ukázalo , že Schimanski nasedne na motorku k lidem, kteří jsou v ten moment proti policii. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Není tak odlehčený a vtipný jako jiné díly, hudební doprovod je slušný, ale ne tak komický jako např. v epizodě Mezi námi bratry (Hamtim Ham), ale je tam toho přesně tolik, kolik toho tam má být. Má to příběh, sympatického hrdinu, nějakou tu milostnou zápletku, chlast, řešení případu na vlastní pěst, zběsilou jízdu v autě, (a skok) na motorce.... Jó, v osmdesátkách se točily filmy! A to jsem ani nezmínila dobrý dabing. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Návrat mého jedinýho oblíbenýho poldy na televizní obrazovky mě citově úplně rozmrdal. Bylo krásný cítit z televize po dlouhý době zase sex, chlast, průsery, rvačky, sledovat hektolitry vychlastanýho piva a vidět ranaře z 80. let jak si s politickou korektností vytírá prdel. Pamatuju si to jako dneska, když jsme jako fagani viděli Schimiho poprvé a pak jsme prolejzali každej krám, jenom aby jsme měli tu samou bundu, co nosí Schimanski. Mám chuť dát pět, ale nakonec dám čtyři, protože vím, že některé další díly jsou hotová krasojízda všeho co se mě líbí a až začne hrát Midnight lady a Schimi zlitej jak křen půjde v náručí nějaký superkočky špinavejma ulicema Duisburgu do toho svýho brlohu, aby dotyčnou princeznu pohostil pivem a kvalitním sexem, tak se obávám že samým nadšením půjdu, vytisknu Schimiho fotky a nalepím je ve všech kostelech, mešitách a bůh ví kde ještě, ať se konečně lidstvo začne modlit k tomu pravýmu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Německé kriminálky mne nikdy moc nebraly, připadaly mi všechny tak nějak stejné a neatraktivní. Všechny kromě Schimanského. Avšak není mi známo, proč je zde tak podhodnocen a dáván do jednoho pytle s ostatními kriminálkami von Deutchland. Jde totiž o jinou ligu, možná i o jiný sport. Schimi není žádný vědátor, který koukne a vidí, ani udatný superman, přeskakující za jízdy z auta na auto - je to obyčejný chlap z masa a kostí, který chybuje, dostává rány, doplácí na svou cholerickou povahu, holky střídá jako fusekle, má motorku v bytě a téměř permanentní kocovinu. "Zub za zub" je skvěle napsaná krimi s výborným obsazením (kromě Götze Georga skvělý Rufus), spoustou zajímavých scén (Schimi vs Francouzská policie - krásný příklad známé Francouzské nevraživosti k Němcům) a uvěřitelným dějem, který s každou minutou graduje. Když Schimi na plný plyn vrazí na Grassmannovu oslavu a jde si to s tím úlisným gaunerem vyřídit, měl jsem srdce až v krku. "Zub za zub" ode mne nedostane plné hodnocení, snad jen proto, že jsou lepší díly. I když vzhledem ke zdejší "popularitě" možná časem zvýším. 85%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Málo záživný, napínavý a logický díl. Horst je brzy suspendován (klasické to klišé žánru, ale nevadí) a pak si jede na vlastní pěst. Je tu ale několik nevysvětlitelných postojů: Kruger měl zabít celou rodinu a sám sebe, ale zapomněl na jedno z dětí (asi sotva), takže duisburští vyšetřovatelé to dál hodnotí jako sebevraždu (asi zoufale potřebovali záminku pro další pátrání Horsta). Pak je Schimanski namočen do zabití v Marseille, a francouzští kolegové ho nemilosrdně sbalí (jak jinak, nemá průkaz a nachází se na místě činu čerstvé vraždy) - ok, ale proč ho pak po rozhovoru na recepci zase pustí? Pak už se na sebe vážou zvláštní náhody, díky nímž se vyšetřování posouvá dál. Je tu trochu erotiky v podání hubené Renan Demirkan, hezké lokality francouzské Riviéry. Tradičně silný dabing. Ale jako detektivka tentokrát spíš propad. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Píseň Faus auf Faust (Pěst na pěst), kterou zpívá hudebník Klaus Lage, byla v roce 1985 na desáté příčce německé hitparády. (Terva)

Reklama

Reklama