Reklama

Reklama

Místo činu - Série 15 (1984) (série)


Smrt na stadionu (S15E07)

(epizoda)

Obsahy(1)

Schimanski a jeho parťák se vydávají k řešení případu dvěma cestami, jen jedna z nich však vede k cíli.  Schimanski a Thanner už spolu dlouho žijí pod jednou střechou v bytě Schimanského a oba začíná situace značně nervovat. Zatímco Thanner nesnáší neuvěřitelný nepořádek Schimiho, ten zase nemůže vystát Thannerovu posedlost pořádkem. Schimanski, který se pokouší relaxovat na fotbalových stadionech, se dostane k tragickému případu smrti muže, který se podle všeho stal obětí stále brutálnějších rvaček mezi fanoušky jednotlivých klubů. Poněkud stresující situace mezi Thannerem a Schimanskim se bohužel začíná projevovat také v jejich práci. Zatímco Schimanski se pokouší proniknout mezi členy fotbalových fanklubů, Thanner s Hänschenem se pátrají jiným směrem a soustředí se spíše na stálé i příležitostné zaměstnance stadionu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smrt na stadionu je jedna z těch vydařenejších epizod se Schimanskim. Dominuje jí především skutečnost, že hlavní roli mají fanoušci fotbalového týmu MSV Duisburg. Tenhle díl začíná brutální fotbalovou řežbou, kde fanoušci dělají takovej bordel, že Chachaři spolu se Sparťany by se od nich měli učit. Jakmile skončí zápas, což je samo o sobě div, že vůbec skončí, lidi začnou odklízet svá sedadla a po jedné partičce tam zůstane mrtvola. Jelikož je Schimi na zápase, okamžitě se rozhodně případ vyšetřovat. Není to ale Schimi, aby ho nevyšetřoval po svém. Vytipuje si partičku vejrostků, nakoupí jim lahváče a leje s nima, aby se do jejich prostředí infiltroval. Jednou ho ale tak nalejou, až zjistí, že je z kriminálky a tak ho sejmou, svlíknou a povalej doprostřed stadionu, kde ho najde jeho parťák Tanner. Pak jde všecko ráz na ráz a vrah je vcelku překvapením. Nicméně celejch 80 minut se na to suprově koukalo a kromě chlastu a dobré zápletky tu padla řada hlášek mezi Schimim a Tannerem, kterej byl až nebývale drsnej na úkor toho v jaké situaci se neustále nachází. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi se probere nahej uprostřed fotbalového stadionu. Nezapomenutelná je scéna s postupně se rozsvěcujícími reflektory. Hlavního fotbal gaunera mluví mladý Vlasta Zavřel. Spíš nudnější díl. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smrt na stadionu je sice v mnoha ohledech poměrně zábavný díl, ale na druhou stranu je celý děj značně nepravděpodobný. Tvůrcům zjevně dochází nápady a tak vymýšlejí, snad ve snaze o originalitu, poměrně absurdní kombinace. Slušnou detektivku ovšem tvoří především dobře promyšlená, uvěřitelná a přitom originální a překvapivá detektivní zápletka. Pokud tahle podmínka není splněna, nic jiného ji nezachrání... 50% ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8. díl dvojice Schimanski a Thanner. V několika ohledech celkem zábavný díl, Thanner stále bydlí u Schimiho, vaří, uklízí, dokonce chová želvu a pak taky Schimimu zalepuje rány. Oba mají i novou policejní kamarádku. Jenže vyšetřování kolem vraždy mezi fotbalovými fanoušky na stadionu už tak zábavné není. Schimi se s nimi pěkně opije, zasponzoruje je, nakoupí jim cigára a chlast a oni ho vysvlečou a v dešti ho nechají bez trenclí ležet uprostřed stadionu a to ještě před tím dostal pořádně do rypáku a sebrali mu odznak. A to chce pomstu. Vrahem je zahradník teda správce hřiště, který nějak čachruje se smlouvami na mrtvé duše. Jeden z těch slabších dílů. 55% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šimanski má hrozně divný případy, takový zmatený, nic neříkající, ale ono je to celkem jedno, protože se stejně všechno motá hlavně kolem Horsta. Tady taky, jako prostředí fotbalových chuligánů MSV Dusiburg v 80.letech působí těžce retro a hodně přidává, ale stejně to nejlepší se zase týká Schimiho, nákupní vozejk přetekájící chlastem, inkasování přes držky, nahej na fotbalovým stadionu, balení kolegyně, zkrátka Schimi si to zase užíval. Jen si nevybavuju, jestli se s tou holkou vyspal Schimi i Thanner, nebo ani jeden, v ženskejch aby se prase vyznalo. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama