Reklama

Reklama

Pojídač hříchů

  • USA The Order (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kněz z New Yorku Alex Bernier (Heath Ledger) pomáhá policistce Maře Sinclair (Shannyn Sossamon) vyšetřit případ mrtvého francouzského ambasadora, jehož tělo bylo pokryto mysteriózními náboženskými znaky napsanými v aramejštině. Alex je poslán svým učitelem otcem Dominikem do Říma, aby nechal znaky ve Vatikánu rozluštit. Záhada v Itálii pokračuje, vypadá to, že za vraždou stojí poslední ze starých křesťanských kněží, který se nazývá Sin Eater (pojídač hříchů), člověk, který dokáže z kohokoli vysát všechny hříchy. Má to však jeden háček. Hříšníka to stojí život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Dobrá kuráž režiséra. Po tom co bych si přečetl scénář, byl bych otrávený zápletkou a celkovým spádem, ale tak třeba si říkal, že se sympatickým hereckým obsazením z toho něco kápne. Já to viděl v dabingu, takže o to pro mě horší tragédie. Temnou atmosféru, kterou měl film obsahovat do čista zpackala irelevantní zápletka a o to horší vyvrcholení, nestálo ani za pitomý úškleb. Líbilo se mi přátelství mezi Alexem a Markem Addym. Pili pivka, smáli se skoro jsem si myslel, že si to nakonec rozdají spolu a na hlavu padlá Shannyn Sossamon se půjde vycpat ze svým úhlopříčným, spanilým pohledem, který jsem ochoten spatřit poprvé a následovně nucen zmáčknout tlačítko stop, za doprovodu zvuku padajících kalhot. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Sin eater si sice na rozdíl od Death eaterů skutečně dává hříchy k obědu, co do kvality ale nemá moc co nabídnout. Děj je generický, šablonovitý, scénář fádní a bez nápadu, nemohu ale říct že jsem to nečekal a k jisté spokojenosti mi stačila mysteriózní tématika a Heath Ledger jehož role je zde na rozdíl třeba od Zkrocené hory poměrně koukatelná. Tudíž ačkoliv je to prázdné jako hříchu prázdná duše dítěte a filmařsky nečisté jako vatikánský kněz, musím přiznat, že se zde našlo pár věcí, které mě učarovaly a přeci jenom se to způsobem nijak neliší od jiných současných blockbusterů. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Alex Bernier (Heath Ledger) patří k posledním knězům církve Karlovců. Otec Dominic, který Alexe jako sirotka našel a vychoval, však náhle zemře, a vypadá to že ho navštívil Pojídač hříchů. Církev pozve Alexe aby vše vyšetřil, a Pojídače hříchů zničil. Za pomoci svého přítele a kamarádky ho opravdu nachází, ale zjišťuje, že nic nelze rozdělit na černé a bílé ... Zajimavý mysteriózní námět, docela pěkné efekty "pojídání" hříchů .. celkově velice povedený filmeček. Apropó, kdo je bez viny, ať hodí kamenem, nebo si pozve Pojídače hříchů... ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Když se nevyznám pořádně v teologii, stříknu to mystikou, když nepoberu mystiku, nacpu tam romantiku, nezabere romantika, říznu to hororem, asi jako když vaří Babica. Když nemáte sůl, dejte tam pepř, nemáte pepř, dejte tam co najdete. Tak takhle se dneska vaří hodně filmů, ale kupodivu odpad si to nezaslouží, něco to do sebe má, pozornost to udrží a kardinální myšlenka není tak špatná. ()

dagyšpandr 

všechny recenze uživatele

Jediným kladem na celém snímku je myšlenka o pojídači hříchu a nádherná výprava. Vše ostatní , včetně hereckých výkonů, stojí slušně řešeno za starou bačkoru. Scénář je naprosto nedomyšlený a určitě mnohokrát přepisovaný. Většina lidských postav včetně nadpřirozených bytostí, tu slouží jen jako hezké šachové figurky, které mají v příběhu jen základní funkci: vypadat stylově nebo efektně zemřít. Hlavní hrdina je naprosto necharismatický a jeho osud je vám už od první minuty naprosto ukradený. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Světová premiéra filmu měla být původně už 17. ledna 2002. Vydání bylo odloženo kvůli speciálním efektům, které se musely celé přepracovat, protože někdy vypadaly značně směšně. Hříchy, které po smrti vystupovaly z těl, totiž vypadaly jako kalamari. (HappySmile)
  • Vincent Cassel byl původně obsazen do role Williama Edena, avšak po třech týdnech spolupráci ukončil kvůli tvůrčím neshodám. Místo něj roli získal Benno Fürmann. (HappySmile)
  • Predstaviteľ malého Alexa (Leagh Conwell) má vo flashbacku modré oči, predstaviteľ dospelého Alexa (Heath Ledger) má však oči hnedé. (Deftie)

Reklama

Reklama