Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečné drama realizované podle autentických událostí v Rakousku. Psal se rok 1945, když 2. února byl proveden útok na kulometné věže v objektu koncentračního tábora Mauthausen zajatými důstojníky z Rudé armády, kteří se odmítli přidat na stranu Němců proti Sovětskému svazu. Účelem úderu bylo osvobození se z pekla vězeňských poměrů zajateckého tábora. Nicméně, uspět s útěkem a schovat se do okolních vesnic nebylo vůbec jednoduché. Horda fanatických vesnických zabijáků, schopna kdykoli vraždit, nikoho nešetří a utečenci vůbec netuší, zda se dožijí zítřejšího dne…. (tahit)

(více)

Recenze (6)

tahit 

všechny recenze uživatele

Aniž bych chtěl v nejmenším ubírat filmu na kvalitě, myslím si, že nelze se domnívat, že jde o optimistický film. Ve skutečnosti zde nezáří ani super hvězdy filmového nebe. Z filmu je cítit ponurá atmosféra. K čemuž už zbývá dodat jen to, že nic zde není nějak nažehlené. Z hlediska obsahu je to surová a neutěšená podívaná, ale pro diváka velice sugestivní, jednoduše účel světí prostředky. Zkrátka dobře natočený film. Čímž mě tvůrci rakouské kinematografie překvapili. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pátou hvězdu dávám za to, že tak objektivní film dokázali natočit Rakušané a Němci. Protože je to film proti nim, ukazující zvěrstva a válečné zločiny páchané na sovětských zajatcích. Film je točen tak trochu dokumentárním způsobem, děj se rozvíjí až cca od druhé poloviny. Útěk 500 sovětských zajatců z koncentračního tábora Mauthausen a lov esesáků na ně. Také je to o reakcích místních německých vesničanů, z nichž někteří uprchlíkům pomáhali, někteří je lovili jako zvěř. Zajímavý film. ()

Reklama

dawe787 

všechny recenze uživatele

Drama podle skutečné události odehrávající se v oblasti malého městečka poblíž koncentračního tábora. Film ukazuje mentalitu a různorodý postoj lidí k situaci, kdy je vyhlášen hon na 500 uprchlých vězňů z tábora. Fanatičtí zabijáci tomu říkají tzv. hon na zajíce, ale ne každý v zájmu třetí říše honí a zabijí tyto vězně, byť jsou povolání téměř všichni od Hitlerjunge až po domoobranu a vojáky v záloze a na dovolené. Na tento film jsem narazil náhodou a i když se nejedná o velkorozpočtový snímek, tak to byla dost zajímavá podívaná. ()

Pttak 

všechny recenze uživatele

„Mühlviertler Hasenjagd“ Hon na zajíce. Nic víc, nic míň. Podle mě velice důstojné zpracování válečného zločinu s konce 2. světové války na sovětských zajatcích v nacistickém Rakousku na svou dobu. Dnes už by to bylo lépe propracované o tom žádná, ale já musím dát *****. Filmy na toto téma prostě musí mít ponurou atmosféru a to tenhle snímek má po celou dobu. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ponuré a syrové, ano. Ale spíše než celovečerní film připomíná Hasenjagd hranou rekonstrukci. Když si uvědomím, co s podobným námětem dokázal Jan Němec v Démantech noci, nemůže se moje hodnocení přes tu trojku přeplazit. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama