Reklama

Reklama

Během vietnamské války se vojenská hlídka vydává plnit úkol, který by se možná stal jen jedním z mnoha zapomenutých válečných kroků, kdyby skupinu nedoprovázel válečný reportér. On a především jeho kamera se stávají svědky událostí, během nichž nejen bezprostředně zaznamenají průběh plnění povinností, ale podaří se jim i nahlédnout hlouběji do životů řadových vojáků... Netradiční válečný snímek přináší filmařsky originální pohled na válku ve Vietnamu, za což byl nominován například na cenu prestižního festivalu nezávislých filmů v Sundance. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Vietnamská válka byla i o těhle partičkách hlídek procházejících tiše nepřátelským územím. Herci nic moc, ale celé to reportérské snímání mi sedlo. Spíše než válečný snímek bych jej nazval válečně psychologický. Boje zde moc nečekejte spíše napětí a pohledy do úvah jednotlivých vojáků. Je to dost komorně laděné, nečekejte žádnou Četu či Apokalypsu. Přesto právě pro svůj neotřelý námět a zpracování doporučuji všem, které zajímají filmy z Vitenamské války. A nebojte, střílet se tam bude také :-) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Natočeno jako autentický záznam z jedné mise z Vietnamu a autenticky to fakt působí. Parta chlapíků chodí po džungli sem a tam, do toho pronáší drsné repliky a baví se sexistickými poznámkami. Do toho troška akce, když už se jim do cesty připlete nějaký ten charlie. Scénář je fakt primitivní, spíše to působí jako dokument a cílí se na realistické pojetí, ale i přes to, že se po celou dobu prakticky nic neděje, je to zajímavé sledovat. Obzvlášť pro toho, kdo se o toto období zajímá. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film na mě působil velmi přesvědčivě jako reportáž než jako hraný film. To, myslím, bylo hlavně záměrem režiséra Patricka Sh.Duncana. Jak se na průzkumu chová a mluví družstvo mladých vojáků, jak vlastně svým vulgárním vyjadřováním vlastně zahání strach z džungle, strach ze smrti. Dabing nebyl špatný (nadabovala Řitka Video) s mladými dabéry. Ať jsem poslouchala sebe lépe, nikde jsem neslyšela volání : "Bacha na Karlíky " (jak se o tom zmiňuje "mutace " ve svém komentáři). Tak se naskýtá otázka, co vlastně viděl za film. Tento rozhodně ne. Samozřejmě, že existují z této války lepší filmy, protože v jiných hrají hvězdy, dobří režiséři a hlavně jsou tam bojové akce, které tady sice chyběly, ale o to zde vůbec nešlo, byl to pohled do jediného dne průzkumového družstva. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Krapet netradiční snímek o jedné vojenské hlídce ve Vietnamské džungli, na který je třeba si už od samého počátku zvyknout. Celý je jakoby nasnímán reportážní kamerou reportérem, který jednotku v akci doprovázel a vše tak patřičně zachytil. Jsme tak svědky hlavně jejich debat při odpočincích probírající takřka vše a k tomu pochopitelně občasné boje, které tu samozřejmě nesmějí chybět. Kamera je tím zcela záměrně jiná, jakoby televizní a hlavně značně amatérská. Z počátku může snímek nudit, neboť se jedná hlavně o konverzaci, která v tomto podání nemá tu patřičnou šťávu. Na druhou stranu však z toho číší reálná situace oné chvíle. Nejedná se tedy vyloženě o válečný filmový snímek jakých je spousta, ale o takovou jednoduchou rekonstrukci jednoho obyčejného válečného dne. ()

mutace odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně slabý snímek z Vietnamu. Z každého políčka filmu jen čiší nízký rozpočet. Tvůrci se snažili pojmout film jako reportáž, aby nějakým způsobem vykompenzovaly nedostatek peněz. Je to jen slaboučký výkřik do tmy. Korunu tomu nasadíl český dabing, takže členové hlídky na sebe neustále pokřikují "BACHA NA KARLÍKY". ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama