Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barry Wirth (Sam Worthington známý z filmů Velký nájezd a Špinavosti) byl právě propuštěn z vězení a už nikdy, ale opravdu nikdy, se do něj něchce vrátit. Spolu se svým přítelem Johnnym Spiterim a napraveným gangsterem, restauratérem Dabbou, poznávají, že žít v mezích zákona je mnohem těžší, než si původně mysleli. (oficiální text distributora)

Recenze (24)

G3000 

všechny recenze uživatele

Slušná australská krimikomedie. Sice působí vizuálně trochu sterilně a na začátku jsem se v tom trochu zamotal, ale příběh (jakkoliv je klišovitý) je výborný, docela jsem se i zasmál. Filmu, ale vévodí herci - David Wenham je prostě skvělý, Timothy Spall též a Worthington je rozhodně sympatickým (i když průměrně hrajícím) hrdinou. 75% ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Sam Worthington mě od začátku "uspával" což je škoda, protože z jeho role by se určitě dala vyždímat nějaká ta emoce nebo akce. Jediný kdo tomu tady dodal trochu vtipu byl David Wenham v roli střelenýho občas mírně sjetýho pošuka věčně pobíhajícího v drastických žabkách :-) Takže taková pohodová, průměrná, pomalým tempem se ploužící podívaná na jedno zkouknutí. ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Gettin'Square - příjemná oddychovka na středeční pozdní večer - nic víc! Sam Worthington je pro mě stále velkou záhadou (resp. jeho současná obrovská popularita), neboť na tom člověku je zajímavé jen to, jak strašně je obyčejný (a to herecky i typově). Naopak David "Faramir" Wenham zde exceluje takovým způsobem, že by si zfleku zasloužil vlastní "spin-off" (a už jen kvůli němu to stojí za skouknutí). Stejně tak Timothy Spall - coby napravenej gangster, velice výbornej... Ostatní už je jen vata. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kriminálních komedií, které se snaží zabodovat spoustou coolových postaviček, sympatickým hrdinou a zápletkou s překvapivým vyústěním na konec, produkují studia ročně desítky a v jejich inflaci tenhle australský snímek příliš nevyčnívá. Rozhodně není tak špatný, aby zavdal příčinu k nějaké fundamentálnější kritice, ale charisma má snad jen sympatický defraudant zahraný Timothym Spallem známým ze série o Harry Potterovi. Spoustě dalších herců nebo jejich postavám k dokonalosti hodně schází a film taky jen obtížně balancuje mezi kriminálkou a komedií. K legendám v příslušném žánru, jako je Podraz, vzhlíží tenhle film jen z velké vzdálenosti. Celkový dojem: 55 %. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Během první poloviny filmu se této komedii stěží jednou podařilo zvednout mi nepatrně koutek v úsměvu. Drama? Krimi? Hmm, necítila jsem ani špetku napětí, zájem o děj a jeho hrdiny se pohyboval někde těsně nad hranicí 32 stupňů Fahrenheita. Zmatená, roztříštěná forma příběhu taky přliš nepomáhala k většímu zaujetí a marně pátrám po jediné ingredienci filmu, co by si zasloužila větší chválu... Mám se podělat nadšením, že v tom hraje nastávající pan avatar/infiltrační terminátor? Nebo že tam ve slipech cupitá Faramir? Ne, skutečně nic na mě nezapůsobilo nadprůměrně, konec přemýšlení - "Vyrovnat si účty" nestojí za další můj čas. Usnula jsem zhruba po 40-ti minutách a nijak toho nelituju. 40% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama