Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Pan Tau", řada 1, 9/13. V koprodukci bylo nejprve natočeno třináct středometrážních filmů o panu Tau, které byly uvedeny nejprve v kinech, vesměs v pásmech, složených ze dvou dílů a doplněných animovaným snímkem. V ČST byly filmy uvedeny až v prosinci 1972... Pan Viola (J. Werich) slíbil malé Claudii (V. Renčová) cestu kolem světa, ale ta by raději cestovala romanticky, jako tulák, a tak to pan Tau zařídí. O tom ovšem dědeček Viola nemá ani potuchy. Naopak se domnívá, že firma, které zajištění cesty zadal, občas plní úkoly moc dobře, jindy zase vůbec ne. A tak dědeček s vnučkou podnikají romantickou cestu plnou překvapení, v přestrojení za chudé poutníky spí pod širákem na slámě, občas z hospůdky utečou bez placení a tak tak se vyhnou bitce. Všechno ale vždy dopadne dobře, neboť pan Tau bdí nad jejich bezpečím. A oni si na cestách mohou spokojeně prozpěvovat písničku „My jsme dva tuláci…“ (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ó ano, jasně pamatuji si jedna z nejzdařilejších epizod o Panu Tauovi, kterého jsem měl jako dítě tak moc rád. Jasně i s jeho zázračnou buřinkou, kterou jsem jako malý toužil alespoň na okamžik mít jen sám pro sebe. Jan Werich si ale myslím že se vcelku velice důstojně rozloučil z televizním filmem a to sice v roli bohatého pana Wioly který se svojí vnučkou Claudií (Veronika Renčová), zažívají dokonalý servis, při bezstarostných tuláckých putováních a hrách, samozřejmě jak už se v pohádce patří i s pomocí všelijakých kouzel. Děj tohoto snímku volně navazuje na titul Pan Tau a Claudie rok 1970, a má ještě jedno pokračování ve filmu Hledá se Pan Tau také z roku 1972. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl s panem Werichem. Pan Tau chystá pro Claudii a jeho dědečka dobrodružství, to však začíná na špatném povoze se slepicemi. Ještě že je poblíž pan Tau a vše dá do pořádku. Pak je třeba zalovit si v rybníce, pochutnat si na rybičce, trochu se zatoulat na venkov a zažít taky pořádnou večeři v hospodě, kde by případně děda mohl ukázat Claudii svou odvahu. Jenže stačí si splést dveře a vše je jinak. Velmi zábavný díl. ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek vznikl spojením tří částí původního seriálu, konkrétně se jednalo o epizody "Pan Tau to zařídí", "Pan Tau a cesta kolem světa" a "Pan Tau v cirkusu". (Terva)
  • V tomto díle zpívá písničku „My jsme dva tuláci“ s Janem Werichem tehdy dětská zpěvačka Magda Hrnčířová. (Tonula)
  • Postava pana Wioly byla poslední filmovou rolí Jana Wericha. (Terva)

Reklama

Reklama