Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (554)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Je to možná naprostá blbost, ale pamatuji si, jak jsem jako malý kluk seděl v naprosto narvaném kině Sokol v malé vízce poblíž Železného Brodu a byl jsem tak blízko, že jsem se na přistavených židlích nemohl ani pořádně sednout a nohy jsem si opíral o vyvýšené pódium. Takže jak je vidno film měl úspěch. Navíc mám pocit, že se to promítalo v kině, kde byl jen 16mm projektor, takže mezi kotouči se dělala pauza. Zkrátka nevratná atmosféra...! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď film hodnotím ako čistokrvú akčnú komédiu, takže na ňu uplatním iné kritériá ako napríklad "snahu" o zachytenie skutočnosti, tak vlastne ani nemám čo vyčítať. Film totiž šlape od začiatku do konca zbesilým tempom podobne, ako lepšie diely Fast and Furious a rovnako ako tie nemá s realitou nič spoločné. Takže som sa rozhodol, že ho budem hodnotiť na základe zábavného faktora a množstva vrtulníkov a hotovo, socialisticko-propagandistickú stránku nechám tak. Podobný film? Ukradni čo môžeš s Joaquinom Phoenixom, aj keď ten bol predsa len odvážnejší... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film sice nema nejakej poradnej pribeh a furt bezi nejaky cviceni, ale diky tomu je film vcelku sviznej, misty napinavej a sem tam vtipnej, hlavne kdyz Kouba vzdy udela nejakej pruser. Jediny, co mi na filmu krapet vadilo, je, ze hudba je prakticky furt jedna a ta sama dokola a misty je to nejak divne sestrihany a par scen na sebe nenavazuje, ale jinak se jedna o slusnej film se zajimavym nametem a pohodovejma hercema, kterej tech 90 minut skvele zabavi. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Karel Roden je borec, ale Langmajer ho tady svým výkonem přímo zadupal do země. Naopak Jandák se tu projevil jako vždycky, jako herec, kterej si na něj většinou jen hraje. No, ale tady to byla podle mě ta z jeho povedenějších rolí. 4*, protože tohle je zlatá komedie a k tomu z roku, kdy jsem se narodil. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Aby se z toho Rodena jednou všichni nepo.... Náš největší herec, charakterní role... atd, atd... pan Roden má jen štěstí, že má "ruskej" xicht a tak si ho berou do těch americkejch akčních dramatickejch béček. No a? Z mýho pohledu hraje úplně všude naprosto stejně - nahodí žílu na čele, vykulí oči a je to... Moc ho neberu, především proto abych byl v opozici, že ho tak všichni vyzdvihujou ... Odvolávat se na zábavnou scénu kolem "bojové hry", jak tu mnozí činí, mi zas přijde úsměvné ve smyslu toho, že ten film obsahuje 2 tyhle bojovky a konec v paneláku a na koupališti. Vůbec nic víc, tenhle film je především o těch dvou hrách... Nic jinýho se tam neděje... Ale vtipný to celkem je, o tom žádná ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Odborným poradcom filmu bol starší dôstojník Spravodajského odd. 1. armády Západného vojenského okruhu Československej ľudovej armády mjr. Jaroslav Arnošt. V Armáde Českej republiky to ako pplk. nakoniec dotiahol až na veliteľa 6. špeciálnej brigády GŠ - dnes všeobecne známej pod označením 601. skupina špeciálnych síl. (Jednotka, spadajúca pod vojenskú spravodajskú službu, mala za úlohu prevádzať špeciálny a hĺbkový prieskum v prospech najvyšších stupňov velenia, resp. realizovať v tyle nepriateľa priame operácie proti dôležitým cieľom, operácie špeciálneho charakteru a organizovať partizánsky boj.) (marlon)
  • Během scény prvního cvičení se objevují záběry na různá jedoucí auta, načež následuje záběr na interiér vozidla Praga V3S, během nějž si lze všimnout, že tachometr neukazuje žádnou rychlost. Záběr byl pořízen ve chvíli, kdy auto stálo. (Cheeker)
  • U ukradeného chladícího vozu, který Kouba (Jiří Langmajer) řídí, si lze všimnout měnících se uchycení zrcátek. Je tak patrné, že jezdil v různých autech. (BloodMax)

Reklama

Reklama