Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (554)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Názov toho snímku znie "Copak je to za vojáka...". Ja si však kladiem trocha inú otázku: Co pak je to za vysoké hodnotenie, čo sa tu dostalo tomuto podradnému filmečku? Nemám pocit, že by to bolo niečím výnimočné. Dokonca sa mi to nezdalo ani nijak zvlášť zábavné. Podpriemerná komédia snímaná televíznou kamerou s miestami dosť otrasnými hereckými výkonmi. Jiří Langmajer nikdy nezahral žiadnu postavu presvedčivo a tak je tomu aj v tomto prípade. ** ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapila do očí bijící filmařská nekvalita tohoto snímku. Amatérská kamera, otřesný střih, nenavazující scény bez jakékoli dějové kontinuity, na takovou taškařici podivně dramatická hudba a nepříliš fungující a stále dokola se opakující vtipy ("už žádné ženské Kouba!" ha ha ha). Z oblíbeného českého podžánru vojenských filmů je pro mě tenhle jeden z nejhorších, takže mě poněkud udivuje to mohutné sedmdesátipětiprocentní hodnocení, kterého se mnohdy nedočkají ani mnohá mistrovská díla. ()

Reklama

eileen 

všechny recenze uživatele

Je to strašná blbina, téhle komunistické agitce na vojnu prostě nemohu dát víc, i když tam hraje Langoš a Roden, je to lež. Taková sranda to určitě na vojně nebyla, tedy aspoň ne pro ty bez rudé knížky. A nemůžu uvěřit, že tu strašnou dementně se opakující hudbu psal Hapka. Nikdy mě nenapadlo si přečíst, kdo tu slátaninu složil - dokola se opakující stupidní motiv. Hapka byl opravdu nevyzpytatelný, na jednu stranu děsné pitomosti, na druhou nezapomenutelné kousky. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Společně s Barony je tohle nejlepší komedie u nás v Čechách. Ze začátku perfektní hra, ke konci sice trošku ztrácí, ale i tak perfektní. Hlášky typu: "když vona má bráchu strašnýho vola." a mohl bych jich jmenovat z fleku hned několik, jsou dokonalý. A protože Kouba v podání Langmajera a Roden v roli kapitána se o ně starají s největší grácií, tak mají můj největší obdiv. Jedna z mála českých komedií na kterou se vždy rád podívám. Nechápu proč v tom všichni vidí pouhou "náborovou atrakci", asi se holt nechtějí bavit a je to jen jejich smůla ()

meave 

všechny recenze uživatele

Romantizujúca komédia o paragánoch je od reality samozrejme na míle ďaleko. Je to celkom tak, ako keď chlapi po štyridsiatich rokoch sedia pri mariáši, alebo pri pive a rozprávajú si, ako to tam kedysi bolo, koľko zjedli slivkových knedlí, v skrini mali "komínky" a vôbec - nepoznám nikoho, kto by to nepoznal z rozpravaní vlastných otcov a dedov. Ale vždy znovu pobaví. Možno aj preto, že Kouba mi tak veľmi pripomína môjho otca, ktorého zápisník z vojenčiny ešte stále niekde mám, aj keď on už tu nie je. Takže - záleží možno aj na tom, kedy ste sa narodili :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Před nástupem do helikoptéry, při rozhovoru kapitána Tůmy (Karel Roden) s desátníkem Koubou (Jiří Langmajer), má Kouba natržené kožené polstrování přilby. V záběrech z vrtulníku již však má polstrování v pořádku. (Mr.Hudson)
  • Znak ČSLA na dveřích UAZu kapitána Tůmy (Karel Roden) je v některých záběrech špatně otočený modrým polem nahoru. (Stejšn)
  • Natáčelo se v Mníšku pod Brdy, Zadní Třebáni, Klatovech, Lysé nad Labem, Ondřejovicích a Karlštejně, kde byl filmován most přes Berounku. (M.B)

Reklama

Reklama