Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh o malé skupině oddaných vlastenců, kteří bojují proti mnohem větší přesile japonských pirátů, kteří jsou chráněni zrádnými členy čínského soudu. Po japonském útoku jsou bránící se Číňané zatlačeni do japonské léčky, ze které však díky obratnému generálovi důmyslně uniknou. Generál Yu (Roy Chiao) má ve svých loajálních řadách ty nejlepší bojovníky a překvapuje nepřítele svými protiútoky na jeho největší slabiny. Díky geniální taktice přesila početnějších Japonců začíná výrazně klesat. (Epistemolog)

(více)

Recenze (3)

kitano 

všechny recenze uživatele

Prvé a veľmi pôsobivé stretnutie s režisérom Kingom Hu. Ak by som si mohol dovoľiť tento film porovnať s wuxia bijákmi od Changa Cheh, tak tento film nieje tak vizuálne dokonalý, ani tak dramaticky a poeticky pôsobivý, no strhne tým, ako detailne, nápadito a viacvrstvovo sú pojaté jednotlivé dejové okamihy a akčné scény. Pred stretom čínskych patriotov a japonských pirátov môžme sledovať ako čínsky zved ohlasuje počet a pozíciu nepriateľov pomocou hry na píštalu. Vodca patriotov, potom získané strategické informácie prenáša na šachovnicu, kde môžme vidieť pozície všetkých bojovníkov (ladynkou spominaná scéna). Ďalší príklad by mohol byť jeden zo záverečných súbojov, kde mimo hlavnéhu duelu môžme pozorovať aj súperenie pomocníkov, ktorý sa svojim majstrom snažia poskytnúť v dueli výhodu. Samotné súboje sú naviac vďaka Hungovej choreografii veľmi dynamické a nápadité, takže suma sumárum, akčné scény sú skutočne veľmi pôsobivé. Vrcholom im buť záverečný duel, kde sa charizmatický patriot-majster šermiar (Pai Ying) stretáva s vodcom roninov v podaní démonicky vyzerajúceho Sammo Hunga. Samotný príbeh potom tiahnu dopredu hlavne rôzne strategické finty a pasce, ktorými sa vodca čínskych patrotov snaží eliminovať japonských pirátov. Most recommended. (10/10) ()

Reklama

ladynka 

všechny recenze uživatele

Neboli The Valiant Ones a honba na piráty v duchu Kingova odlišného přístupu k akčním scénám, kdy v podstatě jednoduché souboje ozvláštňuje kombinací rychlého střihu a kamery. Výborná je choreorgafie nejen skupinových scén (Sammo Hung) ale např. okamžiky před bojem - taktizovaná alá hra go. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama