Reklama

Reklama

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle je fakt úžasnej martial arts nářez!!! Vše již skvěle popsal uživatel LACIKE, já bych snad se zaměřil na to, co nebylo zcela zmíněno ... Tyhle filmy stojí zejména na choreografii soubojů. Zde jsou jednak ringové zápasy v thajském boxu, které vypadají úplně reálně, drsně, kontaktně a napínavě. A pak jsou zde souboje běžně ve školách bojových umění, jak to ve filmech tohoto typu bývá. A z těch jsem taky nechápal. Hodně dělá úžasná kamera a dobrej střih. Jsou to prostě neuvěřitelně kvalitní řežby. Rychlý, dynamický, kontaktní ... Při prvním rozjetí bojové scény proti Japoncům mě spadla klapačka na zem, fakt naprostej vrchol. Úplně mě ty souboje pumpovaly adrenalin do žil a to se u těchto starších filmů u mne dnes již stává málokdy. Angela Mao je super, vypadá úžasně a skvěle bojuje, ty její kopačky, to je radost sledovat. Vlastně by se dalo říct, že to je "její" film. Carter Wong hraje druhé housle a to je obrovská škoda, jedinné, co bych filmu vytkl, protože když se začne ohánět, tak to stojí taky za to. Kung fu, karate, thajský box ... vše v jednom filmu, co víc si přát. Snad ještě víc soubojů. Tohle je zapomenutý klenot, "hidden gem", který stálo za to vyhrabat a vyleštit. Tímto děkuji uživateli Mr.47 za to, že tak učinil, díky Michale!! ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Originální turnaj se opírá do stylu Muay Thai. V prvním věrohodném fajtu v ringu, kde se bijou regulérně naostro jsem tipoval smrtící duel Wah Yuen vs Biao Yuen, ale kdo ví, mohl to být opravdu Carter Wong a nějáký velmi dobrý thajec. Děj se pak odvíjí v interiérech, kdy taekwondistka Angela Mao vydrtí korejského hapkidáře Ing-Sik Whanga, který zde kope převelice obstojně. Mezitím, co ještě ukope mrštného cvalíka Sammo Hunga, který se podílel na choreografii soubojů, se připravuje se svým bratrem Carterem Wongem na turnaj. Závěr z prostředí ringu patří jednoznačně kvalitním thajboxerům a rovněž musím smeknout před Carterem Wongem. Zkušenější thajci samozřejmě Angelu a Cartera nechají vyhrát, ale jde o velmi kvalitně natočený snímek s rychlou a přehlednou akcí. Ve filmu se mluví mandarínsky a OST vykrádá úryvek skladby "In Old England Town" od kapely ELO. Turnaj se natáčel v Bangkoku a také u slavných chrámových ruin v Ayuthia. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Anglicky nazov: The Tournament. Totalna kung-fu pecka, ktoru by som kvalitatívne prirovnal k najlepsim Brucovym filmom ako su Enter the Dragon a Way of the Dragon. Lau je respektovany ucitel bojovych umeni Jeden jeho ziak sa zo zufalstva rozhodne zucastnit turnaja v bojovych umeniach v Bangkoku, aby ziskal peniaze na výkupne za svoju sestru. Lau sa rozhodne poslat s nim na turnaj aj svojho syna. Obidvaja su porazeni. Turnaj ale vrhne hanbu na celu Lauovu skolu, lebo v tlaci je turnaj oslavovany ako vyhra Thaijskeho bojoveho umenia nad Hong Kongskym. Lauovu skolu vylucia z asociacie bojovych umeni a opustia ho vsetci ziaci. Na to Lau spacha samovrazdu. Jeho zronena dcera Siu Fung (Angela Mao) sa ale nevzda a rozhodne sa, ze spolu s bratom odide do Bangkoku, kde sa budu ucit thajbox, aby v odvete jej brat (Carter Wong) porazili najlepsieho thajskeho bojovnika a ziskali späť česť. Pribeh je celkom jednoduchy, ale je dostatocne putavy a dokaze v divakovi vyvolat vo vhodnej chvíli potrebne emocie. Postavy su zaujimave a nie je problem im fandit. Nemusime sa teda obavat nudneho cakania kym sa herci zacnu poriadne mydlit, pretoze v prvej polovici filmu sa dockame len jednej bitky. Druha polovica je uz bitkami riadne nadopovana. A to su teda bitky. Prehladne natocene s bezchybnou choreografiou, ktora prekvapi hlavne svojou tvrdostou. Najvacsi priestor tu ma Angela Mao, ktora predvadza spickove veci a na ferovku rozbije hubu takym borcom ako su Wang In Sik, Sammo Hung alebo v hromadnych bitkach Yuen Biao, Yuen Wah, Chung Fat a kope dalsich buducich hviezd. Carter Wong tu ma mensi priestor ako ona, ale tiez sa nenecha zahanbit. No proste neznama pecka, ktoru rozhodne odporucam kazdemu fanúšikovi martial arts filmov. ()

azumi 

všechny recenze uživatele

O dva roky starší Hapkido s Angelou Mao, mi přijde ještě o něco lepší. Přesto vidět kombinaci kung fu a thajského boxu určitě stojí za to. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Kterak bodrá dcérenka s velkým čínským srdcem thajským boxem ke štěstí přišla. Tak teď vážně, pro mě je tohle jen slaboučkým odvarem proti geniálnímu řezníkovi Sonny Chibovi. S ním se tohle malé, ač velmi hezké pískle nemůže rovnat! Tsurugi forever! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Existuje několik scén, které byly natočeny v domě zesnulého Bruce Leeho v Cumberland Road v Hong Kongu. Lee zemřel rok před začátkem natáčením. (Epistemolog)

Reklama

Reklama