Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film začíná jako teenagerovská komedie o krásných holkách a klucích z L.A., ale vše se změní ve chíli, kdy se vedle do bytu nastěhuíi 3 mladí mormonštíi misionáři. Chris pracuje v restauraci a je gay. Je velmi povrchní, mladý a krásný a užívá si každý den života s někým jiným. A vznikne sázka, jestli jednoho z misionářů "dostane". Ale tu nastane háček: Chris se zamiluje do Aarona (jeden z misionářů) a snaží se změnit svůj styl života. (BUD-SFIS)

(více)

Recenze (63)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Gayovská love story. 1) Na jedné straně silně schematické postavy, nepříliš výrazné herecké výkony a naprostá předvídatelnost od prvních minut filmu._____ 2) Na straně druhé chutný mix komedie a dramatu, věrohodné prostředí i lidi, reflexe společenských problémů s přijetím homosexuality, průzračné charakteristiky i motivace. Tak trochu gayovská červená knihovna._____ 3) Well done, řekl bych. A za pěkné a přitažlivé kluky přidám ještě jednu hvězdičku. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Výborně natočeno, má to silnou chemii u ústředního páru a ani další herci se neztratí (Joseph Gordon-Levitt a Jacqueline Bisset mají sice méně prostoru, ale i tak odvedli velmi dobrou hereckou práci). Výtečná romance se vším, co k tomuto žánru patří (včetně několika klišé). Latter Days je hodně dojemná záležitost, ale jednou za čas vůbec neuškodí, když si pustíte pohádku pro dospělé. Velkou pozornost si zaslouží hlavně milostná scéna s oběma mladíky kvůli jedné pozoruhodné zvláštnosti. Ne proto, že tu vidíme milování s dvěma muži, ale proto, že se v málokterých filmech vidí skvělá práce s estetizací nahého mužského těla, jako je tomu zde. Platí to hlavně u Stevea Sandvosse, jenž je přímo ztělesněním antické kalokagathie. Oba aktéři jsou jen slabě osvětleni, o to víc je scéna působivější a eroticky atmosféričtější. Jednoznačně doporučuji. ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Ano, není to originální ani nijak jinak extrémní, není to hrdinský epos ani thriller, je to prostě život takový, jaký je. Každému se nám stávají víceméně milionkrát zopakované situace, emoce, myšlenky, vztahy, reakce..Nihil novi sub sole. Jde o to, že pokud ony jakkoli banální nebo modelové situace prožíváme my osobně, mají v pro nás punc autentičnosti. A pokud se filmařům podaří záblesk té autentičnosti přenést z filmu na diváka, je to svátek a znamená to dobrý film Proto já osobně považuji tento film za dobrý. Vplula jsem do něho jako ryba do vody, přestože jsem kulturně i místně hodně vzdálená. To mě asi překvapilo nejvíc. Technické provedení rozebírat nechci, všechno mi to sedělo a ladilo, jako celek to fungovalo. Postelová scéna dokonale vymazlená, estetika krásy mužského těla tu kralovala jako neomezený vládce a myslím, že mohla oslovit i zapřísáhlé heteráky:))) SPOILER: A Bože můj, jak já byla tentokrát ráda, že to má happy end !!!!! (díky Diskovi za tip) ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Takzvaně klišoidní, sentimentální, sladké a srdcervoucí, hrající na city, těžko uvěřitelné, šablonovité, zbytečně odhalující, podbízívé a všechno další, co si vzpomenete. A přesto mě ten příběh chytl už od první minuty, a to se mi běžně nestává. V tomto případě bych varovala před čtením zdejšího obsahu, moc mi k celému filmu nesedí, i když není úplně mimo. Ale jako by to bylo o úplně jiném filmu. Přiznávám, že Latter Days asi není nejsofistikovanější dílo a co se týče uměleckých kvalit, nic nového pod sluncem, ale tady mi ten namíchaný koktejl emocí tak nějak sedl a nepřišlo mi to jako umělý kalkul. A to se cení. Takže chcete-li se jen tak příjemně vyladit, pak je to ta pravá volba, trochu odlišná než všechny ty ostatní romantické komedie s J. Aniston a R. Witherspoon a D. Keaton a spol. Ne moc, ale přece jen se nachází někde jinde. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

No nic moc. Christian mi byl neskutečně nesympatický, misionář v pohodě, ale vůbec jsem to těm dvěma klukům nevěřil. Hezky natočené, občas zamýšleno i jako zábavné, ale nudné, plné klišé, ničím nezajímavé a ještě k tomu s trapně přislazeným koncem. Obyčejná romantická rádobykomedie/rádobydrama, jen s tím rozdílem, že ústřední dvojicí jsou dva kluci. Z celého filmu mě vlastně nejvíc potěšila instrumentální hudba Erica Allamana. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Joseph Gordon-Levitt se původně ucházel o roli Aarona. (HellFire)

Reklama

Reklama