Reklama

Reklama

Barbaři

(seriál)
Trailer
Německo, (2020–2022), 9 h 28 min (Minutáž: 42–55 min)

Hrají:

Gaetano Aronica, Jeanne Goursaud, Jeremy Miliker, Laurence Rupp, David Schütter, Bernhard Schütz, Eva Verena Müller, Sergej Onopko, Florian Schmidtke (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Osudy tří postav se propojují v bitvě v Teutoburském lese, kde germánští válečníci v roce 9. n. l. zastavili rozpínání Římské říše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

York 

všechny recenze uživatele

Podle námětu bych čekal, že se mě seriál bude hrozně líbit, ale oproti podobným (Vikingové, Britannia, Last Kingdom) byl tenhle docela slabý. Nějak mě to celých 6 dílů neuchvátilo... Nejlepší na celém seriálu byla "studená" Němka, ze které se nakonec vyklubala spíš francouzska. Jo a poslední bitva, na kterou člověk celou dobu čeká, taky nic moc. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Seriál, který docela odsýpá a jenž není pouze o střetu v proslulém Teutoburském lese, ale spíše o vykreslení života proslulého německého hrdiny Arminiuse. Plus je zde, že se autoři snaží být v rámci možností historicky věrní (samozřejmě s přimhouřením jednoho vypíchnutého oka). Římané zde mluví římsky a Němci německy. Několik postav je černobílých, ale převážně vykreslení Němců a Římanů nepůsobí tak jednostranně, jak jsem si původně představoval. Možná by tomu spíše slušela polodokumentární, než čistě hraná verze, ale to jest můj subjektivní pohled. Přesto zvedám mírně palec nahoru a očekávám, že do pár let tu bude druhá série, která prohloubí nastolená dramata. Přece jen Arminiusovi zbývá ještě !POZOR MOŽNÝ SPOILER! dlouhých 12 let života. !KONEC SPOILERU! 75% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TŘI ŘÍMSKÉ LEGIE POSTUPUJÍ GERMÁNIÍ. NEJVĚTŠÍ ARMÁDA SVĚTA SE SETKÁ S MNOHA ROZZUŘENÝMI KMENY. ŘÍMANÉ JE NAZÝVAJÍ BARBARY. JEJICH STŘET NAVŽDY ZMĚNÍ CHOD DĚJIN...“ /// Barbarům jsem nějak nemohl přijít na chuť. Jakoby nebylo co vypravovat. Moc se neserou s vykreslováním charakterů postav. Jde o to, ukázat Římany jako ty zlý, nebát se krve (ovšem nečekejte žádný orgie) a překvapit zvratem… (kterej se vlastně očekával). Tak snad to všechno vyváží závěrečná slibovaná bitva…(si říkám…), kvůli který je tohle všechno okolo. Nijak mě neoslovil ani casting. Až teda na tu blondcku – její role je fajn! Taky mě sere, že hlavní roli nehraje odvaha (no trochu jo, ale…), nýbrž zrada. Bitva má asi dvacet minut a tak nějak zapadá do tohodle průměru. Barbaři nejsou ani řežbou, ani špinavým návratem do středověku. Vidět se dají…a to je asi tak všechno. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Slyšel jsem, jak císař řval „Vare, Vare, rede mihi legiones meas!“. 3.) Miluju zrady, nesnáším zrádce. 4.) Thx za titule „Kateřina Gabrielová“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Barbaři se řadí k celé řadě podobných seriálů, které nalákají na obstojný trailer, žel bohu zbytek už tak přesvědčivý není. Hlavním problémem je kromě scénáře a naprosto nelogického chování některých postav výprava, která se zde jeví jako skoro klíčová a je tím rozhodujícím faktorem mého, dnešního hodnocení. Vůbec jsem si nepřipadal, jako v roce 9 nl, spíše mi to celé přišlo, jako trošku lepší bitevní pokus, který by se možná hodil do nějakého TV filmu v odpoledním, vysílacím čase. Tady mě Netflix maličko zklamal, protože jsem byl u něj po zhlédnutí např. Psance krále zvyklý na trošku jinou kvalitu. Tohle to byl jen takový polovičatý pokus. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitva v Teutoburském lese v 9. roce byla největší porážka římských vojsk ( paradoxně v době Říma na vrcholu ) , kdy tři legie padly do léčky v Germánii a 20.000 vojáků a jejich rodin bylo zmasakrováno, poté co se přesouvali pralesem tak úzkým koridorem , že se jejich řada roztáhla do délky 20km a oni nemohli uplatnit v své bojové formace. Tento seriál o této události má krom tématu několik pozitiv: pěkné kostýmy, pěkné rekvizity, krásné dobové příbytky a třetí hvězdu dávám za autentickou latinu v ústech Římanů ( .. to jsem ještě neviděl ). Jenže problém je, že to nakonec i tak působí lacině, protože ta výprava o pár lidech, vesnice o pár domcích a zkomprimování tématu na optiku milostného trojuhelníku to nebylo ono. Tohle by si opravdu zasloužilo brutální velkofilm ( přesně jako úvodní scéna z Gladiátora Ridleyho Scotta, která mi do hlavy nabušila co jsou Barbaři zač v jedné minutě ). Jo, kdyby to točil Scott tak jen tu bitvu dá do tří dílů, ale tady to doslova odbyli ve chvilce posledního dílu. Hanba! A to nemluvím o fascinujícím osudu římského velitele Arminia původem Germána, kterého jako děcko unesli do Říma a udělali z něj dokonalého Římana, ale on pak zavedl vojska do pasti. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach v Maďarsku a trvalo od 12. augusta do 30. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Herci, ktorí v seriáli zobrazujú nemeckých kmeňových obyvateľov, hovoria modernou nemčinou. Seriál je však pozoruhodný tým, že dialóg medzi rímskymi postavami sa odohráva v klasickej latinčine. (Weezy22)
  • Během scény, kdy jde římský důstojník oznámit germánským žoldákům, že budou nasazeni v boji, má na sobě vůdce žoldáků roucho, které mu splývá přes rameno. Během celé scény se ale vlivem střihu několikrát změní, které rameno zůstává odhaleno. (kukkik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama