Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Začínám pomalu ale jistě těmto neokoukaným žánrovkám ze země galského kohouta přicházet na chuť. Již Kyslík z tohoto roku se zařadil na vysoké příčky, no a Méandre mě oslovil stejně tak. Hlavní hrdinka ztvárněná Gaiou Weiss neskutečně sympatická, z pozice diváka jsem jí držel všechny čtyři palce, aby všechny nástrahy překonala v plném zdraví. Bavila mě hra se světly (kombinace červené, žluté, modré). Jednotlivé druhy pastiček (scény pod vodou, kremace či roztočená turbína) skvěle zvolené, tady si člověk hned vzpomene na Saw (Kostku ještě musím dohnat :D). Plus se zde najde pár nepříjemných scén (celý film se nese v tomto duchu, to jo, hudba se vám zažírá hluboko pod kůži, ale ten "zombie", tam se mi nejvíce tajil dech). I brutálnější momentky se dostaví. Menší problém mám s nedořečeností na konci, tam to tvůrci asi nechtěli moc vymýšlet, tak to nechali na nás, ať si to domyslíme. I tak ale nemohu jít pod 8/10. Paráda ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem nechápal ani hov*o, ale dívalo se na to fakt dobře - bavilo, nenudilo, drželo napětí i palce a pobízelo přijít tomu na kloub - kóma ? mimozemská reality show ? očistec ? pořád jsem doufal ( a díky průběžné kvalitě snímku i věřil ) že se dočkám smysluplného konce/pointy a ne něčeho "domysli si diváku sám, my vlastně ani nevíme". Naštěstí mne v tomhle Mathieu Turi nezklamal a tím pádem hodnotím nadprůměrně, protože si dal práci s něčím navíc než většina jeho kolegů s podobnými filmy a prostě se na to i dobře dívalo. Proto hvězdička navíc, solidních 7.5/10 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho vysvetlenia a snahy tomu všetkému dať nejakú pointu, tak by "Méandre" bol jeden z najlepších thrillerov a hororov za dlhú dobu. Ako musím uznať, že počas tohto roku som videl skutočne málo kvalitného strašenia alebo silnej atmosféry, no tento film ma v určitých momentoch skutočne držal v poriadnej dávke napätia. Myslím si, že na vytvorenie kvalitného napätia a atmosféry nepotrebujete toho veľmi veľa. Niekedy proste stačí len situácia, ktorá je absolútne beznádejná. A to presne tento film prináša. Som veľmi rád, že som to videl, To prechádzanie tými tunelmi je skutočne silné a rozhodne som našej hlavnej hrdinke počas celého času fandil. Neviem čo k tomu moc povedať, lebo jediné čo si myslím je, že toto je niečo, čo by ste si mali pozrieť, ak máte radi kvalitné filmy s dobrou atmosférou. Lebo o tom sú horory. Hodnotenie: B+ ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nikdy by ma nenapadlo, že niečo podobne ako kocka( The Cube) má bude ešte baviť, keď tu bolo veľa podobných filmov ako ona a nedopadli najlepšie. Ale tento dáva latku ešte o niečo vyššie a to si pomáha len z dvoma postavami. Asi preto, že vie narábať zo stiesnenými priestormi a ešte ponúkne zombie naháňačku, ktorá tu nemá obdoby. Ja som žasol, že sa konečne našla postava, ktorá pekne vyzerá a ešte má aj inteligenciu. Prechádzanie pasci bolo adrenalínové a ešte boli dobre premyslené, len škoda, že sa opakovali. tam sa mohlo troška pridať. Je to napínavé, nenudí a finále ponúkne niečo, čo nie je celkom to, čo som čakal, ale  divák si sám musí rozhodnúť, ako to, s tou hlavnou hrdinkou dopadlo. No ja nie som celkom pevne rozhodnutý.  Ale aj tak veľká spokojnosť. Silne 4*. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako kidnap torture, pokračuje jako rádoby nástupce kostky a končí jako wtf záležitost, kterou snad nepochopili ani kritici. Začátek je slibný a první půlka je taky dostačující rozjezd, problém ale nastává v půlce druhé, která se víceméne plácá na místě a když už směruje k námi očekávané finální pointě, tak film paradoxně jejím odhalením doslovně zazdí. Na oživení “kostka žánru” je to moc sterilní a to, že uvidíme 3 pastičky a zombíka to určitě nezachrání, na alegorickou povídku o mysli osamělé matky je to zase moc nedomyšlené a diváka na takový závěr během filmu vůbec nepřipravuje. Ve výsledku prostě tak nějak nevím a nenapadá mě jediný důvod, proč bych měl filmu nadhodnotit ,když zde není jediná chvályhodná věc, která by film posunula výše. Ačkoliv s kolegy souhlasím, že je poslední dobou hororové sucho, ani tak se mi jen kvůli tomu nechce ze soucitu přidávat hvězda navíc, protože tohle pro mě horor nebyl a čím dýl od filmu plyne, tím více jsem z něj zklamaný. Zahraniční Imdb 5.8/10 za mě tak nějak objektivně sedí… ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama