Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(komentář obsahuje mírné spoilery) Pozoruhodná, napínavá a intenzivní žánrovka, ale do té čtvrté hvězdy se musím trochu nutit. Dějově je to totiž na mě až moc velká zhůvěřilost. Je tam spousta věcí, které jsou působivé a hezky se na ně kouká, ale vlastě nedávají moc smysl. Což lze vlastně říct o celém tom filmu. Dost nápadně imho míří k takové té omšelé a okoukané pointě, že se děj odehrává v mysli hlavní postavy, která je zraněná a "bojuje o život", Méandre ale nakonec vyhýbavě uskočí jinam a končí tak trochu ve stylu "diváku, vyber si". V tomhle ohledu z filmu tedy mám rozpačité pocity, ale žánrového potěšení je tu dost, takže čtvrtou hvězdu si nakonec v konkurenci jiných letošních - nemastných, neslaných - žánrovek asi obhájím. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film hodně divný, ale zároveň i hodně zajímavý. Variace na sérii The Cube? Paralela s Lemovou planetou Solaris, která zhmotňovala lidské vzpomínky a tužby? Psychoanalýza? Klaustrofobistika? Fantasmagorie o fantasmagorickém experimentu nějakých fantasmagorických mimozemšťanů? Fantasmagorie o posmrtném životě? Bizár od poťouchlých tvůrců, který nemá hlavu ani patu a hledat jehož nějaký smysl je úplně nesmyslné? Asi od všeho trochu. Vždyť říkám, zajímavý film. / A ano, myslím že darkrobyk to rozlouskl naprosto správně, že mě to netrklo... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místo kostky potrubí a ono to funguje velice dobře. Tedy ty stísněné prostory byly skličující a pronásledování oním, co  přišel o ruku a byl spálen, bylo fakt na nervy. Oheň, voda a místo zbývajících živlů kyselina, mrtvoly a podobné legrácky. Nerad vyzrazuji to důležité, nedej bože konce, ale tady musím jasně napsat, co tím chtěl autor říci. Tudíž nejspíš SPOILER. Kde tedy Lisa vlastně byla? Odpověď je prostá - v Očistci. A po mučeníčku a překonání překážek se zaslouženě dostala nahoru, na rozdíl od Adama, který si to samozřejmě coby několikanásobný vrah nezasloužil a jehož hříchy byly daleko těžší než ten Lisin. Pěkný vizuál, výborná hudba a snaživá Weissová. „Jsem mrtvá?" „Tvé tělo už umřelo několikrát..." „ ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kostka (1997) konečne našla, po viac ako 20 rokoch, ako tak dôstojného nasledovníka. Z pohľadu klaustrofóbie veľmi účinné. Chýbala tomu však nejaká nadstavba, ktorá by celý ten boj o život lepšie opodstatnila a hlavne mi vadil malý počet druhov prekážok/pastí. Jednohubka, ktorá premrhala vlastnú vynaloženú snahu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem rád fantazíroval o podobném prolézání komplexem úzkých tunelů, ale myslím, že ani tehdy by mně tenhle film moc nebavil. Mám rád kostkózní (Platform, Labyrint podle Davea) a i jinak prostorově brutálně minimalistické filmy (Telefonní budka, Pohřbený, Locke), ale tohle je prostě nuda. Nevýrazná hlavní postava, její skoro nulová interakce s někým dalším, pasti natvrdo obšlehnuté z Kostky, úvod v autě působící jako parodie na hitchhiker thriller a závěrečné vysvětlení, které překvapí jedině tím, že si tvůrci lajzli něco tak předvídatelného, co by i průměrný scenárista hned na začátku psaní scénáře shodil ze stolu. Podobný, o rok mladší Oxygen mě taky moc nebavil, ale oproti tomuhle byl mnohem zajímavější. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama