Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

Rover 

všechny recenze uživatele

..možné spoilery.. Ze Zrůdy jsem se vzpamatovával dlouho. Říkal jsem si: to byla fakt Charlize Theron? nepoznatelná, jiná, drsná, skvělá, tak skutečná.... a Christina Ricci, to byla tak podlá mrcha, že to ani není možný. Ale obě jsem zároveň miloval i nenáviděl, asi jako ony sebe navzájem. Která z nich je zrůdou? Neznám odpoveď... zrůdný je systém, který toto dovolí, systém, kde jsou ženy znásilňovány jak na běžícím páse a nikoho to nevzrušuje. HUDBA: BT - dobrá, milá, když má být milá, znepokojivá, kdy má být znepokojivá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dá sa podľa šokujúcich, drastických a strašných skutočných udalostí nakrútiť nudný film? Dá. Prvá obeť dostala, o čo si koledovala. Následne Aileen Wuornos prestala rozlišovať medzi zlým a nadržaným a nakoniec sama dostala to, čo si zaslúžila. Máte šancu pochopiť ju, ale nebudete s ňou súhlasiť. Snímke chýba údernosť a strhujúcosť, navyše obsahuje priveľa klišé. Réžia, herecké výkony (Theron, Ricci a Bruce Dern) zvádzajú k nadpriemeru, ale scenár je príliš triviálny a zjednodušujúci. Jedna dobrá maska a už máte Oscara. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Dokonalá fyzická a duševní přeměna Charlize Theron, za kterou stojí její ochota nechat se pro roli zošklivit a skvělá práce maskérů. Zde nejlépe sedí slova renomovaného Rogera Eberta, že u ní to už není herecký výkon, ale čiré "vtělení se". Změna hlasu, klátivá chůze, výrazný předkus, tělo obalené tukovými pneumatikami (zvlášť patrné v jedné scéně), způsob vyjadřování. Už to není Theron, ale Wuornos - lesbická vražedkyně a prostitutka, zhnusená ze svého zpackaného života a plná emocí a lásky ke své mladičké partnerce v dost depresivním a místama velmi působivém filmu. Při vypjatých scénách vražd umí Jenkins pořádně "zahustit" atmosféru, brutální scéna se znásilněním a první vraždou mi jen tak z hlavy nevymizí, stejně jako třeba tragikomický moment s "hand-jobem". Ale hlavně - chtěl jsem se dívat na Monster jako na film, kde hraje Charlize Theron. Ale prostě jsem jí v tom filmu nenašel. Ta ženská mi prostě nedala šanci :o) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Celkem suverénní HERECKÁ záležitost. Nadpozemský výkon Charlize Theron (ale prosím maskéry- Tohle jí už nikdy nedělejte!) pozvedá sám o sobě snímek do nadprůměru, a k tomu ještě neméně precizní Christina Ricci a velice profesionální režie, která sice chvílemi upadá do rutiny, ale najde se i několik originálních, emocionálně našponovaných momentů. Patřím sice k těm, kterým se prostituce od přírody příčí, ale po tomhle zážitku musím uznat, že ty holky někdy asi opravdu nemají na vybranou. Ale averze mi zůstane bohužel pořád, obzvlášť po tom, co tady hlavní postava předvedla... 85% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V dramatické rovině monotónní, veskrze negativní emoce vzbuzující film, při kterém se do deprese propadající divák může chytit snad jen stébla naivně dětinské C.Ricci. Právě její výkon řadím ještě nad ten C.Theron s vyholeným obočím, protože fyzická proměna (Přiber, boxere DeNiro! Zhubni, mechaniku Bale! Zmenši se, Krytináři!) dává náskok oproti těm, co se musí opřít jen o svůj herecký um. Osobně si myslím, že když si oběti Aileen ve světle interiéru auta detailně prohlédli, jaké hermafroditní bažinné monstrum si to vlastně naložili, tak se jim šest kulek v hrudníku nakonec možná nezdálo jako špatné východisko z dané situace.. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Matka Diane Wuornosová porodila Aileen Wuornosovú (Charlize Theron), keď mala iba 15 rokov a keď mala Aileen štyri roky, matka ju opustila a ponechala v starostlivosti u svojich rodičov Lauriho a Britty Wuornosovcov, ktorí si ju osvojili legálnou cestou. Ako jedenásťročná sa v škole zaplietla do sexuálnych aktivít výmenou za cigarety, drogy a potraviny. Sexuálnu činnosť prevádzkovala aj s bratom. Uviedla že ju dedo, neliečený alkoholik v detstve sexuálne zneužíval a fyzicky napádal. Vo veku štrnástich rokov ju znásilnil dedov priateľ. V 15 rokoch musela odísť z dedovho domu a na živobytie si začala zarábať prostitúciou. Žila v priľahlých lesoch. Vo februári 1993 bola odsúdená na šiesty trest smrti. Obvinenie voči nej však nebolo vznesené v siedmej vražde Petera Siemsa, ktorého telo sa nikdy nenašlo. Jej žiadosť o milosť zamietol guvernér Jeb Bush, syn bývalého prezidenta USA George W. Busha. Posledné jedlo pred popravou odmietla a namiesto toho vypila šálku kávy. Stala sa tak desiatou americkou ženou, na ktorej bol vykonaný trest smrti od zrušenia jeho zákazu Najvyšším súdom v roku 1976. Po kremácii tela bola urna s popolom odovzdaná Dawn Botkinsovej, priateľke z mladosti, ktorá ju odviezla do Michiganu a popol rozprášila pod stromom. (Raccoon.city)
  • Charlize Theron (Aileen) musela nosit během natáčení zubní protézu a hnědé kontaktní čočky. (Martinibaby)
  • Christina Ricci (Selby Wall), proslulá řadou "divných" postav (ale trvající na tom, že ve skutečnosti nijak zvlášť divná nebo exentrická není) k práci na další takové do sbírky řekla: "Nevěřil byste, jak zábavné většinou bývá někoho takového hrát. Je to i o obranném mechanismu, který máme v mozku, ale tentokrát funguje pozitivním způsobem. Když totiž hrajete někoho děsně trpícího, tak si ty pocity buď můžete doopravdy pustit k tělu - a z toho vám taky může přeskočit -, nebo se aktivují úplně protichůdné emoce a vlastně si to náramně užíváte. S Charlize jsme se při natáčení mezi záběry hystericky řezaly smíchy..." (NIRO)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama